Lyceo Maastricht – Sint-Maartenscollege

Locatie Noormannensingel – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Ben je op zoek naar huiswerkbegeleiding of bijles in Maastricht? Dan is Lyceo in het Sint-Maartenscollege dé plek waar je moet zijn! Lyceo is gevestigd in het Sint-Maartenscollege op de Noormannensingel 50, in een mooi en rustig lokaal met veel lichtinval. We mogen gebruik maken van de faciliteiten in de mediatheek. Meteen na de laatste lessen kan je bij ons terecht, we bieden zowel huiswerkbegeleiding aan als bijlessen voor alle vakken.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 14.00 uur tot 18.00 uur. 

Wilke Engels

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Wilke Engels en ik ben vestigingscoördinator op het Sint-Maartenscollege in Maastricht. Afgestudeerd als Social Worker, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2014) en Docent Omgangskunde 2e graads (2016). Samen met een team begeleiders zorg ik ervoor dat leerlingen rustig en gestructureerd hun huiswerk kunnen maken en leren. Dit doen wij door middel van het aanbieden van huiswerkbegeleiding en bijlessen (naar keuze). Wij zorgen voor een rustige, fijne omgeving, waar de leerlingen zich prettig voelen. Naast het maken en leren van het huiswerk, zijn wij er ook voor om leerlingen te motiveren, te helpen bij het aanleren van de juiste leerstrategie en te leren plannen. Wij gaan werken met een individueel ontwikkelings- en actieplan, zodat iedere leerling de juiste begeleiding krijgt (begeleiding op maat). Daarnaast zijn de begeleiders zo geselecteerd dat zij optimaal kunnen ondersteunen bij vakinhoudelijke moeilijkheden en de leerlingen ten alle tijden vragen mogen en kunnen stellen tijdens de huiswerkbegeleiding of bijles. Door op deze manier te werk te gaan, streven we ernaar dat de leerling een positieve ontwikkeling zal doormaken.

 • Lyceo Maastricht – Sint-Maartenscollege
 • Noormannensingel 50
 • 6224BW Maastricht
 • Wilke Engels
 • Vestigingscoördinator
+31620506747

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Maastricht

We werken met een ervaren team, ze staan klaar om jou te helpen. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk, we willen graag dat jij je op je gemak voelt bij ons. De begeleiders zijn geselecteerd op vakinhoudelijke kennis, zodat ze je met alle vakken goed kunnen helpen. We ondersteunen je bij je maak- en leerwerk en bieden je studievaardigheden waar je de rest van je schoolcarrière gebruik van gaat maken. We vinden het fijn om het steuntje in de rug te zijn dat je soms nodig hebt om je schooljaar succesvol te doorlopen.

We hebben zeer korte lijnen in de school. We werken nauw samen met je mentor, vakdocenten en het zorgteam en zijn aanwezig bij rapportvergaderingen. De zorg voor jou kunnen we zo via alle kanten het best op elkaar afstemmen. De oudergesprekken voeren we als het mogelijk is samen met je mentor, om ook hier in een totaalplaatje te krijgen. We houden ook je ouders op de hoogte, we hebben regelmatig contactmomenten (in het echt, via de telefoon en per mail) en we zijn altijd bereikbaar per e-mail of telefoon. We staan er voor dat duidelijke communicatie het beste is voor jou.

Ben je benieuwd? Neem gerust contact op via e-mail of telefoon, voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Sint-Maartenscollege.

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Maastricht kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Loop je er tegen aan dat je huiswerk niet op tijd af is? Zoek je een plekje om na school zonder afleiding op een rustige manier je huiswerk te maken? Weet je niet hoe je moet leren? Wij kunnen je helpen!
  Tijdens onze huiswerkbegeleiding leren we je plannen, door de stof goed te verdelen en je huiswerk te structureren. Ons enthousiaste team van begeleiders helpt je met het aanleren van studievaardigheden die bij jou passen. Je zal zien dat je zelfvertrouwen toeneemt! Samen werken we naar volledige zelfstandigheid. Wij gaan samen met je ouders jouw persoonlijke doelen formuleren en opstellen, wij helpen je deze doelen te behalen. De begeleiders houden in de begeleidingsmomenten rekening met jouw persoonlijke doelen. Zij zijn er ook om je vragen te beantwoorden, je maakwerk na te kijken en je leerwerk te overhoren. We werken in kleine groepen, persoonlijke aandacht staat centraal. Van onze begeleiders krijg je de handvatten om je huiswerk aan te pakken op de manier die bij jou past, zodat er nog genoeg tijd over is voor je eigen bezigheden.

  Bijles

  Loop je tegen al die moeilijke berekeningen bij wiskunde, scheikunde of natuurkunde aan? Of zijn de grammaticaregels bij de talen je niet duidelijk? Is er een achterstand bij een bepaald vak of weet je niet helemaal hoe je voor een bepaald vak moet leren?
  Bij de bijlessen is er sprake van 1 op 1 begeleiding door een vakspecifieke begeleider, waar alle vragen en moeilijkheden aan bod kunnen komen. Tijdens de bijles kan je vragen stellen, knelpunten doornemen en uitleg krijgen. Een bijles duurt normaal gesproken per keer 60 minuten, maar dit kan in overleg langer duren. De bijlessen worden altijd in overleg gepland met de begeleider en deze vinden in een apart lokaal plaats. Vaak is een bijles mogelijk in tussenuren of na school.

  Cookie instellingen

  Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
  Meer informatie