Lyceo Nieuwegein – Cals College

Cals College Nieuwegein – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Onze vestiging is te vinden op het Cals College te Nieuwegein. Iedere middag  hebben wij een aantal lokalen tot onze beschikking waar leerlingen van alle leerjaren en niveaus in alle rust aan de slag kunnen, door middel van huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en voor de examenleerlingen een speciaal op maat gemaakt pakket: Lyceo Examenjaar. Deze lokalen bevinden zich in een extra gebouw waardoor we wel alle voordelen hebben van de aanwezigheid in de school, maar ook alle rust van het hebben van een ‘eigen ruimte’. De ervaringen van de leerlingen leren ons dat zij de leeromgeving ervaren als veilig en prettig, wat uiteraard ook weer bijdraagt aan de effectiviteit, concentratie en motivatie!

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Marije van Eck

Vestigingsmanager

Mijn naam is Marije van Eck en ik ben de Vestigingsmanager van het Cals College Nieuwegein. Mijn achtergrond ligt in communicatie en projectcoördinatie in het onderwijs. Als Vestigingsmanager hoop ik een fijne bijdrage te kunnen leveren aan de leerlingen voor een succesvolle middelbareschooltijd. Ik wil de leerlingen bij Lyceo meegeven om van leren een plezierige ervaring te maken. De schooltijd moet de leukste tijd uit je jeugd zijn! Dit doe ik door een goede dosis positiviteit, een luisterend oor te bieden, en vooral met humor. Ik kijk er naar uit om, samen met het team van begeleiders, uw kind te begeleiden!

 • Lyceo Nieuwegein – Cals College
 • Brinkwal 12
 • 3432GA Nieuwegein
 • Marije van Eck
 • Vestigingsmanager
+31683705133

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Nieuwegein

We werken samen met je ouders, docenten en mentoren van de school zodat we je zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden, hierbij wel altijd als doel om jou zelfstandig en zelfredzaam te maken. We proberen je enthousiast te maken voor het leren, zodat je niet alleen de leerstof goed begrijpt, maar ook plezier krijgt in het leren.

Ons team bestaat uit enthousiaste en ervaren begeleiders die je met allerlei zaken kunnen helpen waar je op dat moment ondersteuning voor nodig hebt. Dit doen we door je een goede structuur en planning, nieuwe leermethoden en een veilige leeromgeving te bieden waarin je met onze hulp en controle aan de slag kan. De begeleiders hebben allemaal hun eigen specifieke kennis waardoor we als team van alle markten thuis zijn!

Interesse? Neem dan contact op met ons via email of telefoon. Je kan ons altijd bereiken voor een vrijblijvend gesprek, uiteraard kunnen jullie ook een keertje langskomen om met eigen ogen te zien hoe wij werken.

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Nieuwegein kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Huiswerkbegeleiding is meer dan het maken van je huiswerk in een rustige ruimte. We werken samen met jou aan een op maat gemaakte planning, helpen met het structureren van het maak- en leerwerk en het verbeteren van de studievaardigheden. Alle taken worden overhoord en bekeken waardoor je ook zeker weet dat alles af is en goed geleerd en gemaakt is. Daarnaast geven we je vakinhoudelijke hulp indien nodig. Het doel van de huiswerkbegeleiding is het verbeteren van je prestaties, vergroten van je zelfvertrouwen, duidelijkheid en structuur creëren en verdere hulp bieden waar nodig, maar altijd met als einddoel om je zelfstandigheid te vergroten zodat je op een gegeven moment ook weer op eigen benen kan staan.

  Bijles

  Soms is enkel hard werken voor een vak niet voldoende en blijft een vak lastig. Extra individuele ondersteuning kan in zo’n situatie helpen. Tijdens de bijles gaan we met jou een klokuur lang één-op-één werken aan een bepaald vak. Dit doen we door samen naar de stof te kijken, maar ook door naar je aanpak te kijken. Ons ervaren begeleidersteam heeft ruime kennis van één of meerdere vakken waardoor er altijd iemand beschikbaar is om de bijles te geven. De bijlessen vinden plaats op vaste dagen en tijden zodat beide partijen er rekening mee kunnen houden, al is hier uiteraard flexibiliteit in mogelijk! De bijles wordt uitgewerkt in een persoonlijk stukje in ons eigen leerlingvolgsysteem en per 5 bijlessen ontvangen je ouders een evaluatie zodat we je optimaal kunnen blijven begeleiden. De bijlessen kunnen afgenomen worden per kaart van 5, 10 of 20 bijlessen.

  Basisschoolbegeleiding

  De basisschool is dé basis van de schoolse ontwikkeling van een kind. De leerlingen beginnen hier met het leren schrijven en rekenen: het is de basis waar de rest van hun carrière op voortgebouwd gaat worden. Ik zie het vergelijkbaar als de fundamenten van een huis: je hebt een goede basis nodig om de rest van het huis erop te kunnen bouwen. Dit is dan ook precies wat wij bij de basisschoolbegeleiding op onze vestiging doen: de basis sterk en stevig maken zodat alle leerstof in het verdere leven van het kind daarop verder gebouwd kan worden. Niet ieder kind is uiteraard overal even goed in, maar door middel van onze individuele aandacht tijdens de begeleiding gaan we juist hiermee oefenen. Door succeservaringen vergroten we de kennis, de studievaardigheden én het zelfvertrouwen van de leerling. Door middel van tussentijdse evaluaties houden we de voortgang van het kind in de gaten en communiceren we hierin met ouders zodat de begeleiding waar nodig op tijd bijgestuurd kan worden.

  Studiecoaching

  Vind jij het nog lastig om al je schoolwerk te plannen en te organiseren? Dan is studiecoaching iets voor jou. Tijdens een-op-een begeleiding focussen we op plannen, herhalen en structureren van huiswerk. We focussen hierbij niet op de vakinhoudelijke kennis maar werken aan je studievaardigheden. Dit is iets waar je je leven lang plezier van hebt! Voor interesse kun je contact opnemen met de Vestigingsmanager via 06-10367499 of thijs.kanis@lyceo.nl.