Lyceo Papendrecht – CSG De Lage Waard

CSG De Lage Waard – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Deze vestiging van Lyceo bevindt zich op het CSG De Lage Waard in Papendrecht. Je gaat gemakkelijk na je laatste lesuur direct met je schoolwerk bij ons aan de slag in jouw vertrouwde omgeving voor huiswerkbegeleiding of bijles. Het creëren van een veilige leersituatie staat voorop. Er is tijdens de begeleiding ook altijd oog voor een persoonlijk moment. Uiteraard kan je altijd met je vragen bij onze enthousiaste team van begeleiders of de vestigingscoördinator terecht.

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de vestigingscoördinator op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Ilsa Voois

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Ilsa Voois en ik ben de vestigingscoördinator van Lyceo binnen CSG De Lage Waard. Gedurende mijn hbo-studie heb ik veel kennis opgedaan over de verschillende studievaardigheden en het belang hiervan, maar ook over het belang van iemand die je weer in het zadel helpt als het even niet lukt. Elke leerling is anders. Ik vind het enorm belangrijk dat elke leerling de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft en die bij hem of haar past om zo een fijne schooltijd te ervaren. Binnen De Lage Waard zetten het team van begeleiders en ik ons hier graag voor in. Als oud-leerling ben ik bekend met de school. Dit maakt het extra leuk om mij voor de leerlingen in te zetten en hen op weg te helpen. Met een persoonlijke aanpak, een hoop positiviteit en een verwelkomende sfeer bieden wij leerlingen een onbezorgde schooltijd!

 • Lyceo Papendrecht – CSG De Lage Waard
 • Vijzellaan 4
 • 3352VH Papendrecht
 • Ilsa Voois
 • Vestigingscoördinator
+31683705133

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Papendrecht

Elke leerling is anders. Iedereen leert verschillend en heeft verschillende talenten. Daarom is het belangrijk dat er voor iedere leerling begeleiding toegankelijk is die op hem of haar is aangepast. Dit is precies wat wij doen in de huiswerkbegeleiding. Bij de intake kijken we, samen met jou en jouw ouders, precies wat jij nodig hebt. We stellen samen leerdoelen, waar wil je graag beter in worden? Op basis van je leerdoelen stellen we een plan op met punten waar we in de begeleiding samen aan werken. We richten ons hierbij vooral op belangrijke studievaardigheden (zoals bijvoorbeeld plannen en de verschillende manieren om te leren), maar ook op jouw motivatie en hoe jij je voelt als het aankomt op school.  Gedurende het schooljaar kijken we vaak op deze doelen terug en passen we begeleiding zo nodig aan. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij nauw contact met jouw mentor en de leerjaarcoördinator. Kortom, alles om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, zodat je het hopelijk allemaal snel weer zelfstandig kan!

Voor vragen over huiswerkbegeleiding en bijles kan je contact met de vestigingscoördinator opnemen via e-mail of telefoon. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek kunnen we kennismaken, vragen beantwoorden en de mogelijkheden bespreken.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van CSG De Lage Waard van beide locaties.

Openingstijden

 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 14:00 - 17:00
 • 13:00 - 16:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Papendrecht kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Binnen onze huiswerkbegeleiding is er ruimte om elke schoolmiddag in alle rust je huiswerk te maken en te leren. Naast rust, staan persoonlijke aandacht, je individuele doelen en structuur centraal. We gaan tijdens de huiswerkbegeleiding aan de slag met het maken van planningen en er is aandacht voor het verbeteren van studievaardigheden. Hoe pak ik bijvoorbeeld mijn maak- en leerwerk voor bepaalde vakken aan? We streven naar steeds meer zelfstandigheid, betere schoolprestaties en het vergroten van het zelfvertrouwen. In de kleine groepen werk je aan zijn eigen taken, op je eigen manier en tempo. Onze begeleiders en vestigingscoördinator staan voor je klaar om te helpen met vragen, uitleg te geven en leerwerk te overhoren.

  Bijles

  Veel leerlingen hebben een of meerdere vakken waar ze meer moeite mee hebben. Dit kan leiden tot achterlopen op de stof en het halen van onvoldoendes. Individuele begeleiding door bijles op school van Lyceo kan dan uitkomst bieden! Een bijlesbegeleider is bij ons zorgvuldig geselecteerd, getraind en heeft ruime kennis van één of meerdere vakken. Bij onze begeleider kan je terecht met alle vragen omtrent de stof! Bijlessen worden in een aparte ruimte één-op-één gegeven zodat er samen goed ingezoomd kan worden op de stof. Voor de bijlessen werken we met strippenkaarten van 5 of 10 uur.

  Cookie instellingen

  Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
  Meer informatie