Lyceo Zwolle – Meander College

Meander College- De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In Zwolle werkt Lyceo samen met het Meander College. Deze school ligt in de Aa-Landen, het adres is Dobbe 37. De vestiging van Lyceo bevindt zich in het schoolgebouw. Alle leerlingen zijn welkom om begeleiding te volgen bij Lyceo Zwolle, ook als je niet op het Meander College zit. Dit geldt voor al onze diensten, zoals huiswerkbegeleiding en bijles. Bijlessen en coachsessies kunnen in sommige gevallen ook buiten de vaste openingstijden worden gegeven.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Ismene Steenbergen

Vestigingsmanager

Mijn naam is Ismene Steenbergen en ik ben Vestigingsmanager op het Meander College in Zwolle. Al vanaf 2017 geef ik huiswerkbegeleiding en bijles op het Meander College en ben ik CodeLas begeleider. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan met het begeleiden van leerlingen. Ik krijg energie wanneer leerlingen zich ontwikkelen binnen Lyceo en wil hier samen met mijn team leerlingen zo goed mogelijk bij begeleiden.

 • Lyceo Zwolle – Meander College
 • Dobbe 37
 • 8032JW Zwolle
 • Ismene Steenbergen
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Zwolle

We maken voor de huiswerkbegeleiding gebruik van een zeer ruim en licht lokaal. Voor de bijlessen en coachsessies wijken we uit naar andere lokalen of gespreksruimtes in de school. Op die manier werk je rustig en ongestoord. Behalve deze diensten bieden we ook basisschoolbegeleiding, examentrainingen en een intensieve vorm van begeleiding tijdens het examenjaar.

Het team van Lyceo Zwolle bestaat uit een groep enthousiaste begeleiders met elk hun eigen kwaliteiten. We werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid. Dit doen we bijvoorbeeld door je actief te laten oefenen met plannen en je te leren hoe je zelf antwoorden kan vinden op vragen over de leerstof. De Vestigingsmanager leidt het team en deze vestiging. De Vestigingsmanager onderhoudt ook het contact met de rector, mentoren en andere betrokkenen binnen de school. Op die manier werkten we samen met de school aan het verbeteren van je resultaten.

Kom gerust een kijkje nemen bij ons, of neem contact op via e-mail of telefoon om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Zwolle kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Plannen, leren en je huiswerk maken is niet altijd eenvoudig. Veel leerlingen kunnen hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Als je huiswerkbegeleiding bij ons volgt, krijg je hulp met het plannen van je werk zodat je overzicht hebt over wat je moet doen. Als je aan het werk bent zijn er begeleiders aanwezig om je uitleg te geven en te overhoren. Zo groei je in studievaardigheden en vakinhoudelijke kennis! We gaan er van uit dat het aanleren van deze vaardigheden tijd, inzet en motivatie vereist. We werken aan je zelfstandigheid, dus op een zeker moment zal je weer thuis je huiswerk kunnen maken. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons leerlingvolgsysteem.

  Bijles

  Tijdens een bijles krijg je individuele begeleiding voor een vak naar keuze. Je krijgt hulp bij het voorbereiden van toetsen en krijgt veel uitleg over de stof. Zo werken we aan je basiskennis en zelfvertrouwen, kunnen je schoolprestaties enorm verbeteren en worden moeilijke vakken weer leuk! De begeleider die de bijles geeft, is zelf een uitblinker in het betreffende vak. In overleg kiezen we een geschikt moment om de bijles te volgen.

  Basisschoolbegeleiding

  Op de basisschool leert jouw zoon of dochter vaardigheden waarmee de basis voor de rest van zijn of haar (school)leven wordt gelegd. Niet iedere leerling leert deze basisvaardigheden even gemakkelijk en/of snel. Om ervoor te zorgen dat je kind plezier krijgt in het leren, vol zelfvertrouwen naar school gaat en zijn of haar achterstanden wegwerkt, is basisschoolbegeleiding een goede aanvulling. Als jouw kind extra begeleiding nodig heeft bij taal, rekenen en/of studievaardigheden, kan Lyceo daarbij helpen.

  Deze begeleiding is gericht op leerlingen van groep 3 tot groep 8. Wij werken met eigen materiaal en materiaal dat op school gebruikt wordt, en besteden extra aandacht aan vakken waar de leerlingen moeite mee hebben. Het verbeteren of aanleren van effectieve lees-, schrijf- en rekenstrategieën zijn belangrijke aandachtspunten. De begeleiders van Lyceo hebben een pedagogische achtergrond. Na elke les houdt de begeleider bij wat de vorderingen van de leerling zijn. Zo ben je thuis ook op de hoogte van alles wat er tijdens de lessen is behandeld en hoe het is gegaan.

  In overleg kiezen we een geschikt moment om de basisschoolbegeleiding te volgen. We werken met strippenkaarten voor 5, 10 of 20 uur begeleiding.