Lyceo Overstap

De overstap van 4-vmbo naar 4-havo, 4-vmbo naar het mbo of 4-havo naar het mbo is niet voor elke leerling even makkelijk. Omgeving en thuissituatie zijn daarbij van grote invloed. Bij Lyceo staan we voor gelijke kansen voor iedere leerling. Met Lyceo Overstap dragen we bij aan deze kansengelijkheid.

Goede start voor overstappers

Met intensieve ondersteuning van Lyceo Overstap maken leerlingen die overstappen van vmbo naar havo of van havo naar mbo een goede start. Er zijn 3 trajecten: voor alleen vmbo-4, voor vmbo-4 en havo-4 of alleen havo-4. Het traject is te combineren met onze huiswerkbegeleiding, maar is er ook als los programma.

Voor alle trajecten geldt dat we een persoonlijk plan maken. Daarvoor maakt de leerling de Lyceo Studievaardigheden- en Motivatietest en kijken we naar de aanwezige studievaardigheden en de mate van motivatie. De leerlingen krijgen een vaste begeleider en er is regelmatig contact over de voortgang met ouders/verzorgers en de school.

“Ik vond het erg spannend om na het vmbo naar de havo te gaan. Gelukkig heeft mijn begeleider me geholpen en kan ik goed meekomen met de rest van mijn klas!” – Ezra, Leerling