Het Lyceo Examenjaar

Een combinatie van huiswerkbegeleiding, examentrainingen, bijlessen en coaching in het examenjaar

Het examenjaar is een intensieve en spannende periode. Om  leerlingen in dat laatste, spannende jaar zo goed mogelijk te begeleiden, is het Lyceo Examenjaar ontwikkeld. Dit is een op maat gemaakt pakket voor leerlingen in het examenjaar van vmbo, havo of vwo. Wij ondersteunen de leerling op alle mogelijke manieren met maar één doel: aan het eind van het jaar dat felbegeerde diploma.

Het Lyceo Examenjaar is op maat gemaakt en bestaat uit een combinatie van onze diensten:

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding kan alleen al een vaste plek zijn om geconcentreerd en gestructureerd te leren. Maar dankzij de Lyceo begeleiders is het ook dé plek waar de leerling studievaardigheden leert verbeteren, kan oefenen met het bijhouden van een planning en alle ruimte krijgt voor inhoudelijke vragen.

+

Examentraining

Een examentraining is ideaal voor juist die vakken waar de leerling in het examenjaar inhoudelijk moeite mee heeft. Tijdens een examentraining stomen we leerlingen in kleine groepen klaar voor de (school)examens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We laten onze examentrainingen onafhankelijk toetsen en de examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief.

+

Bijles

In deze één-op-één begeleiding is het kennisniveau van de leerling uiteraard het uitgangspunt. Van daaruit werken we hard aan net dat vak waar een leerling moeite mee heeft. Het is een veilige plek waar volop ruimte is om inhoudelijke vragen te stellen en achterstanden weg te werken.

+

Coaching

Ideaal wanneer het examenjaar nogal wat stress oplevert. Tijdens de één-op-één begeleiding komt een leerling goed tot rust. De coach focust op motivatie, concentratie en zelfvertrouwen; zo komt de leerling met rust en zekerheid het examenjaar door.

Waarom het Lyceo Examenjaar?

Met het Lyceo Examenjaar blijft de leerling gewoon op de eigen school, maar met alle extra begeleiding die hij of zij nodig heeft. Zo helpt Lyceo uitstroom van leerlingen voorkomen.

Het Lyceo Examenjaar in het kort:

  • Het hele jaar door intensieve begeleiding.
  • Examen doen op de eigen school.
  • Zwakke vakken verbeteren met bijles.
  • Grip op de examenstof met examentrainingen.
  • Optimale voorbereiding op zowel de schoolexamens als de eindexamens.
  • Aandacht voor studievaardigheden tijdens huiswerkbegeleiding, met als doel meer zelfstandigheid.
  • Coaching op het gebied van motivatie.
  • Continu de resultaten in beeld.

Hoe werkt dat, zo’n Lyceo Examenjaar?

We beginnen altijd met een persoonlijk gesprek waarin wij goed luisteren naar de wensen en behoeften van de leerling en diens ouders. Op basis van dit gesprek maken wij een persoonlijk begeleidingsplan voor de maanden tot aan het eindexamen. We houden de school en ouders/verzorgers continu op de hoogte van de voortgang en resultaten. Zo sporen we eventuele moeilijkheden snel op en is er altijd ruimte om het plan bij te sturen. Zodra het eindexamen in zicht is, maken we samen met de leerling een dagelijkse planning die loopt tot en met de eindexamens. En natuurlijk kan de leerling ook tijdens de examens bij ons terecht.

Tarieven

Het Lyceo Examenjaar is een op maat gemaakt pakket en dus voor iedere leerling anders; er is daarom geen standaard tarief. Als een leerling op zeker moment verschillende diensten van Lyceo afneemt, is het zeker de moeite waard om de mogelijkheden van Het Lyceo Examenjaar te bekijken.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd terecht bij één van onze medewerkers, zij helpen u graag verder.

T: 071 – 79 000 40
E: info@lyceo.nl