Interview met Clustermanager Jasha

Kun je ons meer vertellen over hoe je bij Lyceo terecht bent gekomen?

Ik ben in 2018 begonnen als begeleider bij Studiekring. Ik was op dat moment mijn scriptie aan het schrijven voor de opleiding Pedagogiek. Toen ik deze opleiding had afgerond ben ik direct aan de slag gegaan als Vestigingsmanager op een schoollocatie. Na ongeveer 3 jaar ben ik doorgegroeid als Clustermanager en run ik daarnaast nog een zelfstandige vestiging in het centrum van Apeldoorn.

Wat houdt jouw functie in?

Als Clustermanager ben je verantwoordelijk voor alle vestigingen in je cluster. Je stuurt de vestigingsmanagers aan en bent hun eerste aanspreekpunt. Samen sparren voor de beste oplossingen en resultaten. Je kijkt samen met de vestigingsmanagers hoe zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Wat vind je het leukste aan je functie als clustermanager?

De diversiteit van de functie en het samenwerken met collega’s. Samen ervoor zorgen om je cluster op de kaart te zetten en te laten groeien. Iedereen heeft andere kwaliteiten en door deze te bundelen komen er vaak hele leuke ideeën tot stand.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Geen dag is eigenlijk hetzelfde. Dat maakt het werk ook zo leuk! De ene keer ben je bezig om de leerlingen wiskunde uit te leggen, terwijl je het andere moment je hoofd breekt over een marketing-uitdaging.

Hoe sta je in contact met je collega’s?

Wij hebben wekelijkse meetings waarin wij elkaar fysiek zien. Hierin bespreken wij de stand van zaken, moeilijke casussen, marketing ideeën, etc. Verder hebben wij eigenlijk veel contact via de telefoon. Dat werkt lekker makkelijk en snel. Ook hebben wij vaak 1 op 1 gesprekken waarin wij de ontwikkeling van de vestigingsmanagers bespreken.

Wat is de grootste uitdaging in jouw rol als clustermanager?

Alle ballen tegelijk in de lucht houden.

Welke tip heb jij voor toekomstige collega-clustermanagers?

Zorg ervoor dat je af en toe in de helikopter gaat zitten, om het grotere plaatje te zien. Geef iedere vestigingsmanager de aandacht die hij/zij nodig heeft, zodat iedereen zich gewaardeerd voelt en goed tot z’n recht komt! 

Lees meer