Hoe kan je je tijd goed indelen op de middelbare school?

Goede cijfers halen en ook nog eens genieten van je vrije tijd? Het kan. Om je stressniveau zo laag mogelijk te houden is het belangrijk om een goede balans te vinden. Deze balans krijg je met de hulp van goed tijdmanagement. Wij delen onze tips. 

Afbeelding voor Hoe kan je je tijd goed indelen op de middelbare school?

1. Maak een planning

Maak een duidelijke planning voor de hele week. Hierin neem je je schoolwerk, huiswerk, hobby’s en vrije tijd op. Zo heb je een overzicht van wat er gedaan moet worden en kun je je tijd efficiënter gebruiken. Kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Bekijk dan de Lyceo Planner

2. Stel prioriteiten

Verdeel je taken op basis van hoe belangrijk het is en wanneer het af moet zijn. Begin met de belangrijkste taken en werk vervolgens naar de minder belangrijke taken.

3. Stel tijdslimieten 

Stel tijdslimieten voor elke taak. Zo weet je hoeveel tijd je voor elke taak moet inplannen. Ga je er overheen? Dan is dat ook niet erg, maar dan weet je dat je daar de volgende keer rekening mee moet houden.

4. Neem pauzes

Vergeet niet om pauzes te nemen tijdens het maken van je huiswerk of het studeren. Een pauze helpt om je concentratie te verbeteren en te voorkomen dat je uitgeput raakt.

5. Gebruik technologie in jouw voordeel

Gebruik technologie, zoals apps voor het plannen. Deze kunnen je helpen bij het organiseren van je taken en het bijhouden van deadlines. 

6. Balans is het toverwoord

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen school en vrije tijd. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om te ontspannen en te genieten van je hobby’s en andere activiteiten.

7. Maak een routine 

Maak een routine voor jezelf waarin je op specifieke tijden van de dag bepaalde taken uitvoert. Dit zal je helpen om efficiënter te werken en je tijd beter te besteden.

Door deze tips te volgen, kun je je tijd efficiënter indelen, en een goede balans vinden tussen school en vrije tijd. Zo kun je je beter concentreren op je leer- of maakwerk en toch voldoende tijd overhouden voor ontspanning en plezier.

Blijf je het lastig vinden om je tijd goed te verdelen en een balans te vinden? Dan is onze huiswerkbegeleiding misschien iets voor jou!

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan je kind wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet dat huiswerkbegeleiding iets voor hem of haar is! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.

Lees hier meer informatie over huiswerkbegeleiding