Vergeet je niet te relaxen?

Zeker in voorbereiding op een toetsweek heb je misschien de neiging om je op te sluiten op je kamer en alleen maar met je neus in de boeken te zitten. Dan ben je goed bezig, toch? Niet helemaal. Je kunt je namelijk maar een beperkte tijd concentreren, daarna worden je hersens moe en dwaal je af. Gun jezelf dus ook wat ontspanning tussendoor.

Afbeelding voor Vergeet je niet te relaxen?

Ga je even naar buiten?

Een frisse neus halen is altijd goed. Ga de hond uitlaten (als je die hebt), doe een boodschap voor je moeder of loop gewoon een blokje om. Installeer een stappenteller op je telefoon en spreek met jezelf af hoeveel stappen je elke dag wilt zetten, zo heb je meteen een doel.

Blijf je wel sporten?

Zit je op een sport en heb je daarvoor trainingen? Blijf daar vooral naartoe gaan. Je bent er even helemaal uit en na een uurtje bewegen ben je weer lekker opgeladen. Bovendien is het goed voor je conditie en je nachtrust en dat helpt ook allemaal bij het leren.

Doe wat anders

Regent het dat het giet of is het geen dag waarop je moet trainen? Ga dan iets anders doen wat je leuk vindt. Plan een half uurtje gamen, bak een taart, kijk een aflevering van een serie of doe een spelletje met je broer of zus. Als het maar niks met school te maken heeft.

Je zult zien dat je meer energie hebt en dat leren je makkelijker afgaat!

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan jij wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet dat huiswerkbegeleiding iets jou is! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.

Meer informatie over huiswerkbegeleiding