Contact via Whatsapp Lyceo.nl
App ons
Contact telefonisch Lyceo.nl
071 – 79 000 40
Contact via mail Lyceo.nl
Bericht ons
menu

Wil uw kind deze zomer leren programmeren op de Universiteit Leiden? Dat kan tijdens CodeLab Junior- Hedy week!

In samenwerking met de Universiteit Leiden biedt Lyceo kinderen vier leuke en leerzame dagen aan die een hen niet alleen iets leert maar ook een unieke week geeft.

Boek direct

CodeLab Junior – Hedy

In de week van 11 juli kan uw kind deelnemen aan vier unieke dagen waarin zij leren over programmeren. Geen overbodige luxe, in een tijd waarin steeds meer digitaal wordt aangeboden. Ze weten niet beter dan dat ze via Facetime met iemand praten, een filmpje kijken via YouTube en online spelletjes doen. Maar hoe alles nou eigenlijk op hun scherm terecht komt, dat weten ze meestal niet.

Hier leren kinderen stap voor stap meer over programmeren tijdens de lessen van Codelab Junior- Hedy! De lessen worden gegeven door ervaren en enthousiaste begeleiders vanuit Lyceo en de Universiteit Leiden. De inhoud van de dagen zijn actief en de kinderen gaan ook in de pauze even naar buiten. Aan het einde van deze week weten kinderen de basis van programmeren! Dit wil je niet missen toch?

De plekken zijn beperkt dus wees er snel bij!

Aanmelden of meer informatie over Hedy? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Programmeertaal voor kinderen

In de lessen wordt gebruik gemaakt van de programmeertaal Hedy, die is ontwikkeld door Felienne Hermans. Zij is universitair hoofddocent bij het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS).

Hedy is speciaal ontwikkeld voor kinderen en werkt ongeveer zoals zij normaal gesproken leren schrijven: eerst de hoofdzaken, daarna de details. Stap voor stap. In verschillende levels met een toenemende moeilijkheidsgraad leren de kinderen steeds meer regels en komen ze steeds een stapje dichter bij echte programmeertaal. Tijdens het programmeren zijn kinderen ongemerkt spelenderwijs bezig met taal en rekenen waardoor ook deze vaardigheden verbeteren.

Meer weten over de programmeertaal Hedy? Klik hier!

Meer informatie over CodeLab Junior - Hedy | leren programmeren
menu

CodeLab junior - Hedy