Online Lyceo CodeLab in de zomervakantie

  • Kies uit een online CodeLab games maken, websites bouwen, cybersecurity of Microsoft Office
  • Leer allerlei handige computer skills
  • Voor groep 7/8, vmbo- en havo-/vwo-niveau
  • Online te volgen vanuit huis!
Boek nu

Volg een online CodeLab vanuit huis!

Een leven zonder computers kunnen we ons niet meer voorstellen. Technologie is overal: we appen, gamen, shoppen online en werken in de cloud. Maar hoe zit zo’n app eigenlijk in elkaar? En hoe maak je een eigen game die de hele wereld verovert? Je ontdekt het tijdens een online CodeLab van Lyceo.

Leerlingen maken tijdens CodeLab op hun eigen niveau een game of website, leren over cybersecurity of verdiepen zich in de basisvaardigheden van Microsoft Office. Ze gebruiken nieuwe vaardigheden,zoals computational thinking (een probleem in kleine stappen opdelen, uitwerken en analyseren) én we dagen hen uit hun eigen creativiteit op de vrije loop te laten om iets te bouwen wat echt van hen is.

Meer informatie? Vraag hieronder een informatiepakket aan.

Vraag een gratis informatiepakket aan

Wat heb je nodig voor een online CodeLab?

Het enige wat je nodig hebt voor een online CodeLab is een computer/laptop met internetverbinding, een webcam en een microfoon. Tijdens een online CodeLab sta je via het online platform WizIQ in direct contact met de begeleider en met andere leerlingen. Zowel de begeleider als de leerlingen kunnen hun scherm delen waardoor de begeleider gemakkelijk een presentatie met de leerlingen kan doornemen. De leerling kan ook een-op-een met de begeleider communiceren en zijn of haar code delen waardoor de begeleider gemakkelijk mee kan kijken en de leerling verder kan helpen. We hanteren tijdens online CodeLab één begeleider per klas met een maximum van 6 leerlingen.

Wanneer kan je een online CodeLab volgen?

In alle schoolvakanties
Wij bieden in alle vakanties vier- én vijfdaagse CodeLabs aan.
4 dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur
5 dagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 13.00 tot 18.00 uur  + vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur

8 weken op woensdag, zaterdag of zondag
Ook bieden wij een 8-weekse CodeLab aan op woensdagmiddag, zaterdag of zondag.

Bekijk alle data

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab, neem dan gerust contact op via info@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.