Leren Programmeren
Direct aanmelden
Direct aanmelden
Nieuw: Online Leren Programmeren

Ben jij nadat jij klaar bent met je schoolwerk alleen maar aan het gamen in deze periode? Besteed je tijd goed en leer tijdens het Online Codelab je eigen game maken! Dan heb jij als de scholen weer opengaan echt iets te vertellen!

Wanneer?
Het Online Codelab wordt gegeven van 20 april t/m 1 mei op doordeweekse dagen van 15:30 tot 18:00. De cursus wordt aangeboden op verschillende niveaus: groep 7/8, vmbo en havo/vwo. Wanneer al jouw schoolwerk is gedaan kan jij je volledig focussen op het maken van je eigen game! Dan wordt thuiszitten een stuk minder erg!

Online omgeving
De cursus wordt gegeven via het onderwijsplatform WizIQ. Je ontvangt hiervoor een linkje waarmee je direct in de juiste klas komt, zonder een account te hoeven maken. In de online omgeving leer jij alles over het maken van je eigen game. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen.

BOEK NU

Lyceo Cursus Leren Programmeren, nu ook online!

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, bankieren online, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn, dus is het belangrijk om ook zelf te leren programmeren.

Wij denken dat iedereen kan leren programmeren en zetten ons in om zoveel mogelijk kinderen hierbij te helpen. Wanneer je kunt programmeren kan je niet alleen games maken, maar weet je ook hoe je een eigen website maakt. Je raakt vertrouwd met coderen en je komt erachter dat programmeren uitdagend, creatief en vooral heel leuk is!

Informatiepakket aanvragen?

Wil je een informatiepakket ontvangen over het Lyceo CodeLab leren programmeren? Vraag deze hieronder aan.

Informatiepakket

Wat ga je doen?

Tijdens een Lyceo CodeLab wordt uitleg van onze ervaren begeleiders afgewisseld met zelf een eigen code schrijven. Je raakt bekend met belangrijke programmeerconcepten en leert allerlei handige computervaardigheden. Tijdens de cursus werk je aan het bouwen van een eigen game waarin je al je opgedane kennis toepast. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van het CodeLab een gaaf project laten zien aan familie en vrienden!

Meer informatie?

Keuze uit verschillende CodeLabs Games maken:

 • Games maken level 1 groep 7/8. Zit jij in groep 7 of 8? En wil jij weten wat er schuilgaat achter jouw favoriete games? En wil jij ook graag een eigen game maken? Dit leer je tijdens de CodeLab Games maken junior. Meld je snel aan!
 • Games maken, level 1. Tijdens de CodeLab Games maken level 1 leer jij in processing de basis van het programmeren. Als jij het programmeren een beetje onder de knie hebt, ga je starten met het bouwen van je eigen game! De cursus wordt aangeboden op vmbo of havo/vwo niveau. Meld je snel aan!
 • Games maken, level 2. Tijdens level 2 leer jij in processing nog betere games maken! Je kunt meedoen aan dit level als je level 1 afgerond hebt. Je gaat je focussen op het uitbreiden van je game!  De cursus wordt aangeboden op havo/vwo niveau. Meld je snel aan!
 • Lyceo is daarnaast continu bezig om het lesmateriaal te verbeteren en uit te breiden. Momenteel werkt ons team aan de cursus Games maken level 3 en een cursus Websites maken.

Meld je nu aan 

Waar en wanneer?

De CodeLabs worden online aangeboden of op Lyceo vestigingen door heel Nederland voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar. De lessen worden op verschillende momenten gegeven:

Online op doordeweekse dagen

Het Online Codelab wordt gegeven van 20 april t/m 1 mei op doordeweekse dagen van 15:30 tot 18:00. De cursus wordt aangeboden op verschillende niveaus: groep 7/8, vmbo en havo/vwo.

Woensdagmiddag en weekend

Wat is een woensdagmiddag of weekend zonder gamen? Dat kan je je toch niet voorstellen? Of toch wel? Namelijk je eigen game bouwen! In 8 weken tijd leer jij alles over programmeren en het bouwen van je eigen game. Op woensdagmiddag of in het weekend duik jij in de digitale wereld. Kan je een les niet? Geen probleem! In overleg met de begeleider(s) kun je thuis aan de slag met de lesstof. De cursussen Games maken level 1 en level 2 vinden plaats in het weekend van 9/10 mei tot met 4/5 juli. Games maken junior voor groep 7/8 vindt plaats op woensdagmiddag van 6 mei t/m 24 juni.

Drie dagen in de vakantie

We bieden de cursus ook aan in driedaagse varianten. In alle schoolvakanties organiseren we CodeLabs op locaties verspreid door het hele land. In 3 dagen tijd leer jij alles over programmeren om vervolgens je eigen game te kunnen bouwen!

Bekijk alle mogelijkheden

 • Wat zijn de kosten bij deelname aan een CodeLab?

  De kosten voor de Online CodeLab bedragen €235,-

  De kosten voor de 8-weekse CodeLab bedragen €235,-

  De kosten voor een driedaagse CodeLab bedragen €235,-

 • Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?

  Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien! Via codelab@lyceo.nl

 • Heb ik een laptop nodig?

  Je hebt tijdens het Lyceo CodeLab een eigen laptop nodig.

 • Kan ik zowel een Windows (Microsoft) als een MacBook (Apple) gebruiken?

  Jazeker, de applicatie (Processing) die we gebruiken werkt op zowel Microsoft als Apple laptops.

 • Heb ik een smartphone nodig?

  Nee. Als je een Android smartphone hebt kun je jouw spelletje op je telefoon zetten, maar je kunt het ook op je computer spelen.

 • Wordt er lunch verzorgd?

  Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

 • Ik ben nog geen 11 jaar, kan ik ook meedoen aan een CodeLab?

  We proberen de leeftijdsverschillen niet te groot te maken. Als je jonger dan 11 bent, kun je meedoen aan een CodeLab als er tenminste 3 deelnemers van de leeftijd 7-11 jaar zijn op jouw locatie. Dan maken we een apart groepje, zodat iedereen de juiste hulp krijgt.

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via organisatie@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie