Maak je eigen game in de herfstvakantie!

Heb jij tijdens de zomervakantie veel gegamed? En ben jij nu nieuwsgierig hoe zo’n game nou eigenlijk gemaakt wordt? Kom dan deze herfstvakantie naar het CodeLab games maken. In een paar dagen leer jij alles over programmeren om vervolgens aan de slag te gaan met het maken van je eigen game. Het CodeLab wordt aangeboden op verschillende niveaus voor groep 7/8, vmbo en havo/vwo. Boek een CodeLab in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Haarlem, Breukelen, Dordrecht, Zutphen of Nijmegen. Wil jij graag een CodeLab volgen op een andere locatie? Meld je dan aan voor het online CodeLab!

MEER INFORMATIE

Meld je aan voor een CodeLab

en bereid je voor op de digitale toekomst! 

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, bankieren online, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn.

Wij denken dat iedereen kan leren programmeren en zetten ons in om zoveel mogelijk kinderen hierbij te helpen. Wanneer je kunt programmeren kan je niet alleen games maken, maar weet je ook hoe je een eigen website maakt. Je raakt vertrouwd met coderen en komt erachter dat programmeren uitdagend, creatief en vooral heel leuk is!

Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de digitale toekomst bieden wij verschillende CodeLabs aan. Volg in de herfstvakantie een CodeLab games maken en volg vanaf de kerstvakantie één van onze nieuwe CodeLabs website maken, digitale veiligheid & privacy of Microsoft Office basisvaardigeden op een van onze vestigingen of online. We vertellen je hieronder graag meer over onze (nieuwe) CodeLabs!

Wil je een informatiepakket over het CodeLab games maken ontvangen? Vraag deze hier aan.

Wat houdt het CodeLab games maken in?

Tijdens het CodeLab games maken leer jij in Processing de basis van het programmeren, om vervolgens aan de slag te gaan met jouw eigen game. Processing is een programmeertaal die goed geschikt is voor beginnende programmeurs. Het is gebaseerd op Java en bevat daardoor de belangrijkste concepten om je eigen game te maken. Doordat je direct de virtuele output van je eigen code kunt bekijken, zie je welk effect een verandering in de code op jouw spel heeft. Ideaal om in korte tijd tot mooie resultaten te komen.

Uitleg van onze ervaren begeleiders wordt afgewisseld met zelf een eigen code schrijven. Je raakt bekend met belangrijke programmeerconcepten en leert allerlei handige computervaardigheden. Tijdens de cursus werk je aan het bouwen van een eigen game waarin je al je opgedane kennis toepast. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van het CodeLab games maken een gaaf project laten zien aan familie en vrienden!

Bekijk hier alle mogelijkheden of klik op onderstaande button voor meer informatie.

Meer informatie

Onze nieuwste CodeLabs vanaf de kerstvakantie

Website maken (havo/vwo)

Dagelijks bezoek je de mooiste websites en de grootste webshops, maar hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Tijdens het CodeLab website bouwen ga je aan de slag met het maken van een website. Je leert de basisprincipes van HTML, CSS en JavaScript (jQuery) om een website te voorzien van inhoud, vormgeving en functionaliteit. Deze talen worden gebruikt door bijna alle websites en zijn dus erg belangrijk om te leren.

BEKIJK ONZE MOGELIJKHEDEN EN BOEK DIRECT

Cybersecurity (havo/vwo)

Omdat het leven tegenwoordig voor een heel groot deel online plaatsvindt, is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een foto op Instagram zet? Hoe herken je phishing mails? In deze cursus leer je hoe het internet werkt, wat er gebeurt met je data en hoe je jezelf beter online kan beveiligen. Denk hierbij aan wachtwoorden, wat je wel en niet deelt en internetgedrag. Je leert online gevaren herkennen zoals phishing, hackers, malware, cyberpesten en social engineering.

BEKIJK ONZE MOGELIJKHEDEN EN BOEK DIRECT

Microsoft Office (havo/vwo)

Wil jij snel handig worden in de mogelijkheden van de meest gebruikte Microsoft Office applicaties? Leer tijdens het CodeLab Microsoft Office op een een­voudige manier alle basisvaardigheden voor Word, Excel en PowerPoint. Hier heb je je hele leven plezier van!

BEKIJK ONZE MOGELIJKHEDEN EN BOEK DIRECT

 • Wat zijn de kosten bij deelname aan een CodeLab?

  Voor alle varianten €255,-

   

 • Is het Lyceo CodeLab ook geschikt voor “ervaren programmeurs”?

  In principe is het CodeLab geschikt voor iedereen: voor leerlingen zonder programmeer ervaring, maar ook voor leerlingen met meer ervaring. De begeleiders zorgen voor extra uitdaging op het moment dat hier behoefte aan is. Mocht je echt al vergevorderde programmeerervaring hebben, dan kun je altijd even telefonisch contact mt ons opnemen via  om te bespreken of het CodeLab wel voldoende uitdaging biedt.

 • Hoe wordt het online CodeLab ingericht?

  We hanteren tijdens het online CodeLab één begeleider per klas met een maximum van 6 leerlingen. Alle leerlingen staan via het online platform WizIQ in direct contact met de begeleider en met andere leerlingen. Zowel de begeleider als de leerlingen kunnen hun scherm delen waardoor de begeleider gemakkelijk een presentatie met de leerlingen kan doornemen. De leerling kan ook in een los kanaal met de begeleider communiceren en zijn of haar code delen waardoor de begeleider gemakkelijk mee kan kijken en de leerling verder kan helpen.

 • Hoe zien de CodeLab groepen eruit?

  Bij het fysieke CodeLab hanteren we 1 begeleider met 6 leerlingen, met een maximum van 18 leerlingen per klas. De begeleiding wordt ingedeeld op leeftijd en niveau.

 • Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?

  Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien! Via klantenservice@lyceo.nl

 • Heb ik een laptop nodig?

  Ja, je hebt tijdens het Lyceo CodeLab een eigen laptop nodig.

 • Welke apparaten zijn geschikt om een CodeLab mee te volgen?

  Alle standaardlaptops zijn geschikt voor het volgen van een CodeLab, zoals Windows-laptops (Microsoft), Macbooks (Apple) of Chromebooks (Google). De applicatie, die wordt gebruikt (Processing), kan daarnaast ook op iPads gebruikt worden.

 • Heb ik een smartphone nodig?

  Nee. Als je een Android smartphone hebt kun je jouw spelletje op je telefoon zetten, maar je kunt het ook op je computer spelen.

 • Wordt er lunch verzorgd?

  Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via klantenservice@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie