Leren Programmeren
Direct aanmelden
Direct aanmelden

Lyceo Cursus Leren Programmeren

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, bankieren online, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn, dus is het belangrijk om ook zelf te leren programmeren. Wij denken dat iedereen kan leren programmeren en zetten ons in om zoveel mogelijk kinderen hierbij te helpen. Wanneer je kunt programmeren kan je niet alleen games maken, maar weet je ook hoe je een eigen website maakt. Je raakt vertrouwd met coderen en je komt erachter dat programmeren uitdagend, creatief en vooral heel leuk is!

 

Wat ga je doen?

Tijdens een Lyceo CodeLab wordt uitleg van onze ervaren begeleiders afgewisseld met zelf een eigen code schrijven. Je raakt bekend met belangrijke programmeerconcepten en leert allerlei handige computervaardigheden. Tijdens de cursus werk je aan het bouwen van een eigen game waarin je al je opgedane kennis toepast. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van het CodeLab een gaaf project laten zien aan familie en vrienden!

Meer informatie?

Keuze uit verschillende CodeLabs:

 • Games maken junior, voor groep 7/8. Zit jij in groep 7 of 8? En wil jij weten wat er schuil gaat achter jouw favoriete games? En wil jij ook graag een eigen game maken? Dit leer je tijdens de CodeLab Games maken junior.
 • Games maken, level 1. Tijdens de CodeLab Games maken level 1 leer jij in processing de basis van het programmeren. Als jij het programmeren een beetje onder de knie hebt, ga je starten met het bouwen van je eigen game! De cursus wordt aangeboden op vmbo of havo/vwo niveau.
 • Games maken, level 2. Tijdens level 2 leer jij in processing nog betere games maken! Je kunt meedoen aan dit level als je level 1 afgerond hebt. Je gaat je focussen op het uitbreiden van je game!  De cursus wordt aangeboden op havo/vwo niveau.
 • Lyceo is daarnaast continu bezig om het lesmateriaal te verbeteren en uit te breiden. Momenteel werkt ons team aan de cursus Games maken level 3 en een cursus Websites maken.

Meer informatie?

Waar en wanneer?

De CodeLabs worden aangeboden op Lyceo vestigingen door heel Nederland voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar. De lessen worden op verschillende momenten gegeven:

Woensdagmiddag en weekend

Wat is een woensdagmiddag of weekend zonder gamen? Dat kan je je toch niet voorstellen? Of toch wel? Namelijk je eigen game bouwen! In 8 weken tijd leer jij alles over programmeren en het bouwen van je eigen game. Op woensdagmiddag of in het weekend duik jij in de digitale wereld. Kan je een les niet? Geen probleem! Dan krijg je de lesstof thuisgestuurd. De cursussen Games maken level 1 en level 2 vinden plaats in het weekend van 9/10 mei tot met 4/5 juli. Games maken junior voor groep 7/8 vindt plaats op woensdagmiddag van 6 mei t/m 24 juni.

Drie dagen in de vakantie

We bieden de cursus ook aan in driedaagse varianten. In alle schoolvakanties organiseren we CodeLabs op locaties verspreid door het hele land. In 3 dagen tijd leer jij alles over programmeren om vervolgens je eigen game te kunnen bouwen!

Bekijk alle mogelijkheden

Wij organiseren in samenwerking met scholen ook CodeKlassen. Bekijk hier onze CodeKlas:

Klik hier voor meer informatie over onze CodeKlassen

 • Wat zijn de kosten bij deelname aan een CodeLab?

  De kosten voor de 8-weekse CodeLab bedragen €235,-

  De kosten voor een driedaagse CodeLab bedragen €235,-

 • Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?

  Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien! Via codelab@lyceo.nl

 • Heb ik een laptop nodig?

  Als je een laptop kunt meenemen naar het CodeLab: heel graag!

 • Heb ik een smartphone nodig?

  Nee. Als je een Android smartphone hebt kun je jouw spelletje op je telefoon zetten, maar je kunt het ook op je computer spelen.

 • Wordt er lunch verzorgd?

  Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

 • Ik ben nog geen 11 jaar, kan ik ook meedoen aan een CodeLab?

  We proberen de leeftijdsverschillen niet te groot te maken. Als je jonger dan 11 bent, kun je meedoen aan een CodeLab als er tenminste 3 deelnemers van de leeftijd 7-11 jaar zijn op jouw locatie. Dan maken we een apart groepje, zodat iedereen de juiste hulp krijgt.

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via codelab@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie