Huiswerkbegeleiding in Deventer

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Deventer?

Minder stress en betere cijfers, dat wil toch iedereen? Met huiswerkbegeleiding van Lyceo wordt het mogelijk. Door de actieve, persoonlijke begeleiding van enthousiaste begeleiders tijdens onze huiswerkbegeleiding word je gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen.

Waar kan ik in Deventer terecht?

Kom jij uit de omgeving Deventer Binnenstad, Zwolsewijk, Voorstad, Keizerslanden, Rivierenwijk, Bergweide, Colmschate of Diepenveen en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Deventer. Je vindt onze schoollocaties op De Boerhaave in de buurt Keizerslanden, Het Vlier in de buurt Borgele en Het Stormink in de buurt Rivierenwijk.

Haal het beste uit jezelf met Lyceo!

Huiswerkbegeleiding is beschikbaar voor alle vakken en kan meerdere dagen per week na schooltijd plaatsvinden. Het aantal uren en de dagen waarop begeleiding wordt aangeboden, verschilt per leerling en worden vastgelegd in een individueel plan van aanpak. Tijdens de begeleiding wordt gebruik gemaakt van eigen boeken, dus vergeet deze niet mee te nemen. Het tarief hangt af van het aantal dagen huiswerkbegeleiding dat wordt afgenomen. Neem gerust contact op voor meer informatie. U kunt ons bereiken via 071 – 79 000 40 of info@lyceo.nl. We helpen je graag verder!

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

Bij Lyceo bieden we huiswerkbegeleiding die gericht is op persoonlijke aandacht voor iedere leerling. We helpen niet alleen bij het schoolwerk, maar richten ons ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling. Onze begeleiding is gericht op het versterken van deze vaardigheden, zodat je beter kan leren en uiteindelijk beter presteert.

Ervaringen van leerlingen of ouders

“Mijn grootste uitdaging was om aan mijn huiswerk te beginnen. Dat stelde ik nog wel eens uit omdat ik niet zo goed wist waar ik moest beginnen. Ik ben dit jaar ook nog eens overgestapt naar de bovenbouw op een andere school. Veel leuker, maar hier moet ik meer zelf mijn huiswerk en leermomenten voor de toetsweken inplannen. Dat was ik voorheen niet zo gewend. Door naar huiswerkbegeleiding te gaan, heb ik vooral geleerd op tijd met plannen te beginnen en regelmatig te checken of dat nog klopt. Maar ook goed na te denken over hoe ik mijn huiswerk beter en slimmer kan doen, zodat ik beter op de toetsen ben voorbereid. Ik besteed nu ook meer aandacht aan de vakken die nog minder goed gaan. Bijvoorbeeld die vele woordjes voor Duits uit mijn hoofd leren, gaat me nog niet zo goed af. Dat zijn dingen die ik nog wil verbeteren. Wat hierbij helpt, is dat de begeleiders mij vaak willen overhoren en zij oefentoetsjes voor me maken. Maar het gaat nu al zo goed, dat ik van drie dagen huiswerkbegeleiding naar één dag huiswerkklas ben gegaan. Hier werk je nog zelfstandiger, maar kan je altijd terecht bij de begeleiders als dat nodig is.”

Shasa (leerling huiswerkbegeleiding)

“Begin dit jaar wisselde onze dochter Celine van school. Zo kwam er voor haar een nieuwe leeromgeving met een andere lesmethode. Dit zorgde voor achterstand in meerdere vakken. We kwamen in contact met Lyceo om te bespreken wat er mogelijk is om hierbij te helpen. Ze heeft nu zo’n 3 maanden huiswerkbegeleiding gevolgd. Door hulp bij het plannen van haar taken, overhoren en werken aan studievaardigheden is ze weer opgeveerd. De achterstand is nu ingehaald en dat ziet ze ook terug in haar cijfers. Tot nu toe haalt ze ruime voldoendes voor toetsen. Hierdoor is ze gemotiveerd door te gaan. We zijn blij dat haar inzet en harde werken beloond is. Een hele geruststelling, zowel voor Celine als voor ons.”

Alwiene (ouder van leerling met huiswerkbegeleiding)