Onze werkwijze

Wetenschappelijk bewezen effectief

Leerlingen werken tijdens onze begeleiding met oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren©-methode, die we hebben ontwikkeld met Tilburg University. Ze krijgen ook een overzichtelijk planboek, waarin ze hun persoonlijke doelen, weekplanning, studievoortgang en met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het creëren van tijdslijnen.

Vinger aan de pols

We kunnen het ons goed voorstellen dat het als ouder/verzorger prettig is om bij de begeleiding te worden betrokken. Dit doen we onder andere door ons online leerlingvolgsysteem. Dit geeft inzicht in de planning, de persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken. Regelmatig bespreken we met de ouder, kind en desgewenst de school, hoe het gaat en als het nodig is, geven we tips mee naar huis of passen we onze begeleiding aan.

Hulp bij een gezond leefritme

Bij een bloeiende schooltijd hoort een gezond leefritme. Want als je lekker in je vel zit kun je je beter concentreren en gaat het leren makkelijker. We organiseren regelmatig interactieve ouderavonden en informeren over de effecten van gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning en slaap. Deze thema’s komen uitgebreid aan bod tijdens onze Hoofd-Hart-Lijf-weken die we op alle vestigingen organiseren.

Mensen die naast je staan

We werken met studenten, omdat zij dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan. Onze begeleiders inspireren, motiveren en geven vertrouwen. En dat is precies wat we leerlingen willen meegeven. Al onze studentbegeleiders hebben een selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma doorlopen. Zo zijn zij getraind in de Lyceo Leren Leren©-methode.

Bovendien werkt de inspiratie ook andersom: misschien is die enthousiaste student wel de docent van de toekomst. Alle vestigingen worden geleid door een vestigingscoördinator die niet alleen het vaste gezicht is op de vestiging maar ook het aanspreekpunt voor ouder/verzorger, school en kind.

Locaties

Onze begeleiding vindt plaats op scholen in heel Nederland. Daarnaast hebben we in veel steden ook een eigen locatie, die ook open is in het weekend en in de schoolvakanties. Voor leerlingen die het fijner vinden om buiten de school begeleid te worden, een goed alternatief.