Lyceo Samenvatting

Of jouw kind nu moeite had met het volgen van online onderwijs, veel lessen miste of net iets te vaak dromerig uit het raam staarde: met een goede, professionele samenvatting is leren voor het eindexamen haalbaar en behapbaar. Je ziet precies welke stof belangrijk is en wat je voor een vak moet leren. En dat bespaart, in een toch al spannende periode, veel tijd en stress.

Wat is een school- en eindexamen samenvatting?

In een school- of eindexamen samenvatting staat alle lesstof die je voor een vak moet leren wanneer je examen gaat doen. Je hoeft dus niet meer al je aantekeningen, huiswerk en dikke lesboeken door te ploeteren. Ook hoef je niet zelf te bepalen wat belangrijk is en wat niet. De experts die de samenvatting maakten, hebben dit al voor je gedaan.

Bestel direct een Lyceo Samenvatting en ga meteen aan de slag. De verzending is vanaf 30 euro helemaal gratis. Je ontvangt je bestelling binnen 3 werkdagen.

Bestel direct

Wetenschappelijke onderbouwing

Lyceo Samenvattingen bevatten voor ieder vak de complete CE- en SE-stof. Deze stof is overzichtelijk samengevat en aangevuld met voorbeelden, tips & tricks en handige hulpmiddelen per vak. Een samenvatting helpt leerlingen om de stof eigen te maken en te kennen in plaats van te herkennen. Zo gaan zij van inzicht in de stof, naar overzicht van de stof, wat helpt om de motivatie te verhogen. Deze hulp is nodig aangezien leerlingen het vaak nog lastig vinden om zelf te bepalen of ze dit overzicht hebben.

Alle samenvattingen VMBO-TL

Bestel nu

Alle samenvattingen HAVO

Bestel nu

Alle samenvattingen VWO

Bestel nu

Samenvatting kopen of zelf maken?

Natuurlijk kan je een samenvatting ook zelf maken. Dit kost meer tijd dan wanneer je een samenvatting koopt. Het voordeel van zelf een samenvatting schrijven is dat je al schrijvend bepaalt wat je belangrijk vindt, en wat niet. Omdat je al lezend de hoofdzaken van de bijzaken scheidt, onthoud je de stof beter. Heeft je kind weinig tijd of is hij of zij bang om belangrijke informatie vergeten op te schrijven? Dan adviseren we je om een Lyceo Samenvatting te kopen. Die van ons vind je via de knop bovenaan deze pagina.

Hoe doe ik dat, zelf een samenvatting maken?

Zelf een samenvatting maken is helemaal niet moeilijk, het kan wel tijdrovend zijn. We hebben de stappen voor je op een rij gezet:

1. Lees eerst het hele hoofdstuk goed door
2. Bepaal per alinea de kernzin: dit is de zin waar de alinea echt over gaat
3. Schrijf nu alle kernzinnen onder elkaar en check of je zo alle belangrijke informatie hebt, zo niet: schrijf extra zinnen over (maar niet te veel)
4. Schrijf nu in je eigen woorden op wat er in de kernzinnen staat, maak er een lekker lopend verhaal van
5. Houd je aan de indeling van je boek dus neem de titels en tussenkopjes gewoon over, zo blijft de structuur van de lesstof intact
6. Lees nu je samenvatting door, klopt het wat er staat en begrijp je zelf wat je hebt geschreven? Begrijp je het ook nog over een dag, een week of een maand? Als dat zo is kan je door naar het volgende hoofdstuk!