Lyceo Samenvatting

Samenvattingen examenstof

Doet jouw kind eindexamen en zoek je een overzichtelijke samenvatting van de stof? In een Lyceo Samenvatting vind je de volledige examenstof van één vak. Het uittreksel helpt om de examenonderwerpen te overzien en echt te doorgronden. Natuurlijk staat in ieder boekje precies wat leerlingen voor het examen moeten weten. Hierdoor is een samenvatting de ideale voorbereiding op het schoolexamen.

De nieuwe samenvattingen voor 2022-2023 zijn nu te bestellen!

 

Nu bestellen

 

Schoolexamen samenvattingen vmbo-tl, havo, vwo

Of jouw kind nu moeite had met het volgen van online onderwijs, veel lessen miste of net iets te vaak dromerig uit het raam staarde: met een goede, professionele samenvatting is leren voor het eindexamen haalbaar en behapbaar. Je ziet precies welke stof belangrijk is en wat je voor een vak moet leren. En dat bespaart, in een toch al spannende periode, veel tijd en stress.

Klik hier om alle samenvattingen te bekijken.

 

Wat is een school- en eindexamen samenvatting?

In een school- of eindexamen samenvatting staat alle lesstof die je voor een vak moet leren wanneer je examen gaat doen. Je hoeft dus niet meer al je aantekeningen, huiswerk en dikke lesboeken door te ploeteren. Ook hoef je niet zelf te bepalen wat belangrijk is en wat niet. De experts die de samenvatting maakten, hebben dit al voor je gedaan.

Samenvatting kopen of zelf maken?

Natuurlijk kun je een samenvatting ook zelf maken. Dit kost meer tijd dan wanneer je een samenvatting koopt. Het voordeel van zelf een samenvatting schrijven is dat jij al schrijvend bepaalt wat je belangrijk vindt, en wat niet. Omdat je al lezend de hoofdzaken van de bijzaken scheidt, onthoud je de stof beter. Heb je weinig tijd of ben je bang dat je misschien wel belangrijke informatie vergeet op te schrijven? Dan adviseren we je om een Lyceo Samenvatting te kopen. Die van ons vind je een stukje hoger op deze pagina.

Hoe doe ik dat, zelf een samenvatting maken?

Zelf een samenvatting maken is helemaal niet moeilijk, het kan wel tijdrovend zijn. We hebben de stappen voor je op een rij gezet:

1. Lees eerst het hele hoofdstuk goed door
2. Bepaal per alinea de kernzin: dit is de zin waar de alinea echt over gaat
3. Schrijf nu alle kernzinnen onder elkaar en check of je zo alle belangrijke informatie hebt, zo niet: schrijf extra zinnen over (maar niet te veel)
4. Schrijf nu in je eigen woorden op wat er in de kernzinnen staat, maak er een lekker lopend verhaal van
5. Houd je aan de indeling van je boek dus neem de titels en tussenkopjes gewoon over, zo blijft de structuur van de lesstof intact
6. Lees nu je samenvatting door, klopt het wat er staat en begrijp je zelf wat je hebt geschreven? Begrijp je het ook nog over een dag, een week of een maand? Als dat zo is kan je door naar het volgende hoofdstuk!