Lyceo Arnhem -
Lorentz Lyceum

Kristie Gerrits

Vestigingsmanager

Mijn naam is Kristie Gerrits en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo op het Lorentz Lyceum. Ik heb bijna mijn bachelor van de studie Pedagogische Wetenschappen afgerond en ik wil mijn opgedane kennis en ervaring hiervan toepassen in de begeleiding van de leerlingen.
Samen met mijn team van begeleiders zorgen we voor een rustige en positieve werksfeer, waarin leerlingen zich thuis voelen en studievaardigheden aanleren, waardoor ze uiteindelijk zelfstandig kunnen leren en plannen. Tijdens de begeleiding is persoonlijke aandacht voor ons essentieel.

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Wij helpen graag leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben voor een goede schoolcarrière. Onze vestigingsmanager en onze begeleiders staan vijf dagen per week voor jouw kind klaar om te helpen met het huiswerk. Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer 026 303 04 66

Twee lokalen op school
Op het Lorentz Lyceum beschikt Lyceo over twee lokalen waar jouw kind meteen na de laatste les kan aanschuiven om huiswerk te maken en te leren.

Het intakegesprek
Voordat een nieuwe leerling start met huiswerkbegeleiding worden de leerling en de ouder(s) uitgenodigd om langs te komen voor een intakegesprek. Zo weet iedereen wat Lyceo precies inhoudt en kan de vestigingsmanager goed advies geven over een begeleiding die bij jouw kind past.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >
  • Faalangstraining >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

Bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

Basisschool bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jij goed zelfstandig werken, maar is het thuis te rumoerig om dat goed te doen? Zou jij graag een plek willen waar je rustig en geconcentreerd met je huiswerk aan de slag kan? Kom dan langs bij huiswerkklas! In een groepje van 15 tot 20 leerlingen maak je in de middag onder toeziend oog van een coach je huiswerk, zodat je tijd overhoudt voor leukere dingen. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Brugklastraining

Als je naar de brugklas gaat, krijg je te maken met veel nieuwe dingen: een nieuwe school, andere leraren, nieuwe klasgenoten en een lesrooster. Dit is leuk, maar vaak ook erg spannend. Deze speciale training helpt je op weg in deze nieuwe periode. Met studievaardigheden en praktische tips van onze coaches maak jij een goede start op je nieuwe school! Interesse? Je kunt contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Faalangstraining

Bereid jij je altijd goed voor, maar vallen de resultaten tegen? Heb jij veel last van zenuwen als je een presentatie moet geven of een toets moet maken? Wij kunnen je helpen met faalangstreductietraining. Tijdens de training leer je wat faalangst is, hoe je het herkent en vooral hoe je ermee omgaat. Met praktische handvatten krijg je zo grip op je faalangst! Meer weten over deze training? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarmee jij en je kind volledig worden ontzorgd. Dat is het Lyceo Examenjaar. We begeleiden je kind op de eigen school of op een van onze vestigingen met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast krijgt je kind een Lyceo Samenvatting en toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Examen Oefenen. Dit kan desgewenst worden aangevuld met StudieKeuzeAdvies en examenvreesreductietraining. Je kind krijgt kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving, vol extra oefenmateriaal voor alle examenvakken. Samen met een persoonlijke begeleider werken we aan het einddoel: het diploma behalen! Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart