Lyceo Arnhem – Lorentz Lyceum

Arnhem Lorentz Lyceum – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In Arnhem heeft Lyceo een vestiging op het Lorentz Lyceum aan de Metamorfosenallee, waar wij al ruim twaalf jaar huiswerkbegeleiding geven. Ook leerlingen die niet op het Lorentz Lyceum zitten, zijn hier van harte welkom voor extra ondersteuning. Op deze locatie kun je terecht voor huiswerkbegeleiding en bijles, maar ook voor studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining. Op veel locaties in het land organiseren wij examentrainingen. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Arnhem – Lorentz Lyceum
 • Metamorfosenallee 100
 • 6843HX Arnhem
 • Kristie Gerrits
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Ons team staat voor je klaar
  Wij helpen graag leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben voor een goede schoolcarrière. Onze Vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om je te helpen met je huiswerk. Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer 026 303 04 66

  Twee lokalen op school
  Op het Lorentz Lyceum beschikt Lyceo over twee lokalen waar je meteen na je laatste les kunt aanschuiven om je huiswerk te maken en te leren.

  Het intakegesprek
  Voordat je start met huiswerkbegeleiding worden jij en je ouder(s) uitgenodigd om langs te komen voor een intakegesprek. Zo weet jij wat Lyceo precies inhoudt en kan de Vestigingsmanager goed advies geven over een begeleiding die bij jou past.

  Kristie Gerrits

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Kristie Gerrits en ik ben de Vestigingsmanager van Lyceo op het Lorentz Lyceum. Ik heb bijna mijn bachelor van de studie Pedagogische Wetenschappen afgerond en ik wil mijn opgedane kennis en ervaring hiervan toepassen in de begeleiding van de leerlingen.
  Samen met mijn begeleiders zorgen we voor een rustige en positieve werksfeer, waarin leerlingen zich thuis voelen en studievaardigheden aanleren waardoor ze uiteindelijk zelfstandig kunnen leren en plannen. Hierbij vinden wij persoonlijke aandacht ook essentieel tijdens de begeleiding.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

  Bijles

  Bijles

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Kan jij goed zelfstandig werken, maar is het thuis te rumoerig om dat goed te doen? Zou jij graag een plek willen waar je rustig en geconcentreerd met je huiswerk aan de slag kan? Kom dan langs bij huiswerkklas! In een groepje van 15 tot 20 leerlingen maak je in de middag onder toeziend oog van een coach je huiswerk, zodat je tijd overhoudt voor leukere dingen. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  Als je naar de brugklas gaat, krijg je te maken met veel nieuwe dingen: een nieuwe school, andere leraren, nieuwe klasgenoten en een lesrooster. Dit is leuk, maar vaak ook erg spannend. Deze speciale training helpt je op weg in deze nieuwe periode. Met studievaardigheden en praktische tips van onze coaches maak jij een goede start op je nieuwe school! Interesse? Je kunt contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Faalangstraining

  Bereid jij je altijd goed voor, maar vallen de resultaten tegen? Heb jij veel last van zenuwen als je een presentatie moet geven of een toets moet maken? Wij kunnen je helpen met faalangstreductietraining. Tijdens de training leer je wat faalangst is, hoe je het herkent en vooral hoe je ermee omgaat. Met praktische handvatten krijg je zo grip op je faalangst! Meer weten over deze training? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart