Lyceo Bergschenhoek -
Melanchthon

Coordinator van Lyceo

Vestigingsmanager

De Vestigingsmanager op het Melanchthon in Bergschenhoek zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Iedereen leert anders, daarom kijken we samen naar wat er bij jou past. Vanuit je sterke punten werken wij samen aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden en aan het opbouwen van een stevige basis voor jouw toekomst.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Over deze locatie

In Bergschenhoek heeft Lyceo een vestiging op het Melanchthon aan De Zijde. Hier hebben wij ruime ervaring met huiswerkbegeleiding. We staan nauw in contact met de docenten en mentoren van de school. Op het Melanchthon heeft Lyceo een vast lokaal waar huiswerkbegeleiding wordt gegeven. Dit is lokaal 3.02. Hierdoor kan je kind meteen na de laatste les huiswerk komen maken bij ons. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Melanchton. Als je kind daar niet op school zit kan hij of zij terecht bij Lyceo op het Wolftert Lyceum!

Wij helpen graag leerlingen die extra hulp en aandacht nodig hebben. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week klaar om je kind te helpen met het huiswerk. Ons doel is om het leerplezier, het zelfvertrouwen en daarmee de schoolprestaties van jouw kind te verbeteren. Dit doen via onze bewezen effectieve methode: Lyceo Leren Leren©

Voordat een nieuwe leerling met huiswerkbegeleiding aan de slag gaat, worden de leerling en de ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weet iedereen precies wat Lyceo is en kan de vestigingsmanager adviseren over een passende begeleiding.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Vind jij het lastig om je huiswerk goed te plannen of weet je niet goed hoe je effectief moet leren voor toetsen? Loop je achter met de stof? Dan kunnen wij je helpen met huiswerkbegeleiding. Tijdens huiswerkbegeleiding leer je hoe je moet plannen, kan je vragen stellen over de stof en wordt het leerwerk gecontroleerd om er zeker van te zijn dat je het goed kent. Zo krijg je weer controle over je huiswerk!

Bijles

Heeft je zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan is bijles wellicht de juiste oplossing! Tijdens onze bijles geeft een vaste begeleider jouw kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt hem of haar bij het voorbereiden van toetsen. Onze bijlessen zijn zowel op locatie als online te volgen en zijn flexibel in te plannen.

Basisschool bijles

Soms heeft een kind op de basisschool extra hulp nodig met taal of rekenen, maar daar is in de klas niet altijd genoeg tijd en ruimte voor. Met persoonlijke en positieve aandacht helpen wij leerlingen van groep 3 tot en met 8 met hun schoolwerk.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jij goed zelfstandig werken, maar is daar thuis geen ruimte voor, omdat het te onrustig is? Zoek je een rustige werkplek? Schuif dan aan bij huiswerkklas! In een groepje van 15 tot 20 leerlingen ga je 's middags geconcentreerd aan de slag met je huiswerk, onder toezicht van een docent. Zo heb je tijd over voor leukere dingen. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Brugklastraining

Beginnen in de brugklas is voor veel leerlingen spannend, omdat er veel nieuwe dingen bij komen kijken: andere leraren, nieuwe klasgenoten en een lesrooster. Wil jij graag goed voorbereid zijn op deze nieuwe periode? Dan biedt brugklastraining de uitkomst. Met handige studievaardigheden en praktische tips van onze ervaren docenten maak jij een goede start op je nieuwe school! Interesse? Je kunt contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart