Lyceo Bergschenhoek – Melanchthon

Bergschenhoek Melanchthon – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In Bergschenhoek heeft Lyceo een vestiging op het Melanchthon aan De Zijde. Hier geven wij al ruim zeven jaar huiswerkbegeleiding. Ook leerlingen die niet op het Melanchthon zitten, zijn van harte welkom op deze vestiging. Op deze locatie kan je huiswerkbegeleiding en bijles volgen. Daarnaast kan je op deze locatie ook terecht voor studiecoaching, huiswerkklas, brugklastraining en faalangsttraining. Op veel locaties in het land organiseren wij examentrainingen. Benieuwd naar de locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Joël Sweet

Vestigingsmanager

Mijn naam is Joël Sweet en ik ben de vestigingsmanager op deze locatie in Bergschenhoek. Ik heb Social Work gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Na ruim drie jaar te hebben gewerkt als jongerenwerker waarin ik o.a. persoonlijke huiswerkbegeleiding heb gegeven ben ik in 2022 gestart bij de organisatie Lyceo. Mijn passie zit in het helpen en motiveren van leerlingen om te willen groeien en zichzelf te leren ontdekken. Ik vind het belangrijk dat een leerling persoonlijke aandacht krijgt, iets wat ik namens Lyceo met mijn team zeker weten uitdraag! Heb jij vragen? Neem contact op!

 • Lyceo Bergschenhoek – Melanchthon
 • De Zijde 3
 • 2662EB Bergschenhoek
 • Joël Sweet
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Wij helpen graag leerlingen die extra hulp en aandacht nodig hebben. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om je te helpen met je huiswerk. Wij zijn te bereiken via de telefoon met het nummer 010 313 5867

Lokaal op school
Op het Melanchthon heeft Lyceo een vast lokaal waar huiswerkbegeleiding wordt gegeven. Dit is lokaal 3.02. Hierdoor kan je meteen na je laatste les huiswerk komen maken.

Het intakegesprek
Voordat je met huiswerkbegeleiding aan de slag gaat, worden jij en je ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weet je precies wat Lyceo is en kan de Vestigingsmanager je adviseren over een passende begeleiding.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Bergschenhoek kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Vind jij het lastig om je huiswerk goed te plannen of weet je niet goed hoe je effectief moet leren voor toetsen? Loop je achter met de stof? Dan kunnen wij je helpen met huiswerkbegeleiding. Tijdens huiswerkbegeleiding leer je hoe je moet plannen, kan je vragen stellen over de stof en wordt het leerwerk gecontroleerd om er zeker van te zijn dat je het goed kent. Zo krijg je weer controle over je huiswerk!

  Bijles

  Het ene schoolvak ligt je beter dan het andere. Heb je moeite met een bepaald vak en loop je achter met de lesstof? Dan biedt bijles de oplossing. Je krijgt persoonlijke, een-op-een begeleiding van een deskundige docent, waardoor je precies de aandacht krijgt waar je behoefte aan hebt. Zo krijg jij dat moeilijke vak snel onder de knie!

  Basisschoolbegeleiding

  Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschoolbegeleiding. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat je zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

  Studiecoaching

  Kan jij wel wat extra ondersteuning gebruiken bij het plannen en organiseren van al je schoolwerk? Leer plannen met studiecoaching. Je krijgt persoonlijke begeleiding, waarbij de nadruk niet op vakinhoudelijke kennis ligt, maar op het aanleren van studievaardigheden waar je je leven lang plezier van hebt! Behoefte aan meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Kan jij goed zelfstandig werken, maar is daar thuis geen ruimte voor, omdat het te onrustig is? Zoek je een rustige werkplek? Schuif dan aan bij huiswerkklas! In een groepje van 15 tot 20 leerlingen ga je 's middags geconcentreerd aan de slag met je huiswerk, onder toezicht van een docent. Zo heb je tijd over voor leukere dingen. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  Beginnen in de brugklas is voor veel leerlingen spannend, omdat er veel nieuwe dingen bij komen kijken: andere leraren, nieuwe klasgenoten en een lesrooster. Wil jij graag goed voorbereid zijn op deze nieuwe periode? Dan biedt brugklastraining de uitkomst. Met handige studievaardigheden en praktische tips van onze ervaren docenten maak jij een goede start op je nieuwe school! Interesse? Je kunt contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Voel jij de zenuwen al ver van tevoren opkomen als je een presentatie moet geven of een toets moet maken? Bereid je je altijd goed voor, maar vallen de resultaten toch tegen? Kom dan langs bij faalangstreductietraining. Tijdens deze training leer je wat faalangst inhoudt, hoe het werkt en hoe je ermee om moet gaan. Dit zorgt ervoor dat je snel controle krijgt over je faalangst! Meer weten over deze training? Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.