Lyceo Bergschenhoek -
Wolfert Lyceum

Coordinator van Lyceo

Vestigingsmanager

De vestigingsmanager op het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Daarbij kijken we ook naar het maken van een realistische planning én het maken van het huiswerk. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen van de leerlingen vergroot en worden de moeilijke vakken weer leuk!

Over deze locatie

Ons team staat voor je klaar
Wij helpen graag leerlingen die extra begeleiding kunnen gebruiken. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om te hulp te schieten bij het huiswerk. Via de telefoon zijn wij bereikbaar met het nummer: 010 313 62 65.

Lokaal op school
Normaal heeft Lyceo beschikking over een lokaal op het Wolfert Lyceum, maar wegens de verbouwing zijn we tijdelijk gevestigd in de dependance. Dit is een rustige plek waar leerlingen aan de slag kunnen met hun huiswerk.

Het intakegesprek
Voordat een nieuwe leerling met huiswerkbegeleiding aan de slag gaat, worden de leerling en de ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weet iedereen precies wat Lyceo kan betekenen en kan de vestigingsmanager adviseren over een passende begeleiding.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Huiswerkbegeleiding >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Wil jouw kind graag weten hoe hij of zij effectief huiswerk kan plannen, omdat hij of zij daar moeite mee heeft? Dan kan jouw kind hier terecht voor huiswerkbegeleiding. Met huiswerkbegeleiding krijgt je kind de controle terug: hij of zij leert sneller en efficiënter leren, waardoor je kind zijn of haar huiswerk op tijd af heeft. Vrije tijd is dan écht vrije tijd!

Bijles

Heeft je zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan is bijles wellicht de juiste oplossing! Tijdens onze bijles geeft een vaste begeleider jouw kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt hem of haar bij het voorbereiden van toetsen. Onze bijlessen zijn zowel op locatie als online te volgen en zijn flexibel in te plannen.

Basisschool bijles

Sommige kinderen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken en daar zijn wij voor. Uw kind maakt op de basisschool een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bij Basisschool bijles bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Kennis en begrip zijn belangrijk, maar bovenal dat uw kind met zelfvertrouwen en plezier naar school gaat.

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding voor de leerlingen van het Wolfert Lyceum vindt plaats op het Melanchton Bergschenhoek in lokaal 3.02.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Zoek jij een rustige werkplek waar je geconcentreerd aan de slag kan, omdat het thuis te onrustig is? Kom dan langs voor huiswerkklas. Tijdens huiswerkklas maak je 's middags in een groepje van 15 tot 20 leerlingen je huiswerk onder toezicht van een coach. Zo heb je daarna tijd over voor leukere dingen! Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Brugklastraining

De brugklas is voor veel leerlingen een spannend begin van een nieuwe periode. Deze training is speciaal voor brugklassers die extra goed voorbereid willen zijn. Met handige praktische tips en studievaardigheden van onze ervaren docenten maak jij een goede start op je nieuwe school! Meer weten? Je kunt contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart