Lyceo Nieuwegein – Anna van Rijn College

Nieuwegein Anna van Rijn College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Vanaf dit schooljaar biedt Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan op het Anna van Rijn College. Zit jij op het Anna van Rijn College en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan kun je elke dag na schooltijd bij ons terecht. Er staat een enthousiast team van begeleiders voor je klaar om je alle hulp te bieden die je nodig hebt om goede resultaten te behalen op school. Leerlingen van alle niveaus en leerjaren zijn welkom! We zitten na schooltijd op de Albatros 1 en we zijn geopend tot 18.00 uur.

Mijn naam is Katya Buts en ik ben vestigingscoördinator op het Anna van Rijn College in Nieuwegein. Ik ben (gebaren)taalkundige en gespecialiseerd in taalontwikkeling en taalpsychologie. Deze kennis en mijn eerder opgedane ervaring in de begeleiding van scholieren en studenten zet ik als vestigingscoördinator in. Persoonlijk contact met leerlingen staat op onze vestiging centraal en samen met mijn team ervaren begeleiders zorg ik voor een vertrouwd leerklimaat waar leerlingen studeren en waar ze hun verhaal kwijt kunnen. We leggen de focus op het aanleren van studievaardigheden om de zelfstandigheid te vergroten. Ook streven wij ernaar om het zelfvertrouwen bij de leerlingen te bevorderen. Dit zorgt voor meer plezier op school en verbeterde resultaten.

Over deze locatie

In de huiswerkbegeleiding helpen we je bij het aanleren van studievaardigheden, het vergroten van je zelfvertrouwen, het creëren van duidelijkheid en structuur en bieden we verdere hulp waar nodig. Omdat wij ons binnen de school bevinden, kunnen wij gemakkelijk met docenten overleggen om jou de juiste begeleiding te bieden. Daarnaast zullen we in een online logboek je ontwikkelingen bij houden, zodat je ouders thuis kunnen meelezen hoe je week bij ons gegaan is. Door allemaal samen te werken kunnen we ontdekken wat de beste manier is om jou te helpen. Vanzelfsprekend kun je altijd met je vragen bij ons begeleidersteam of de vestigingscoördinator terecht. Dit team ondersteunt je bij het plannen van je schoolwerk, kijkt samen met jou hoe je je V-uren nuttig in kan vullen en beantwoordt je vakinhoudelijke vragen. Met de handvatten die we je bieden, helpen we je overzicht te krijgen en zal je leren zelfstandig je huiswerk op een efficiënte manier te maken.

Wil je graag meer informatie? Loop na schooltijd eens langs of neem contact op via de e-mail of telefoon. We kunnen dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding van Lyceo biedt niet alleen een rustige plek om geconcentreerd te werken, maar leert je ook om je huiswerk goed in te plannen en staat voor je klaar om je extra uitleg te geven als je die nodig hebt. Tijdens de huiswerkbegeleiding bij Lyceo wordt er gewerkt in kleine groepen en met ervaren begeleiders. Met je begeleider werk je samen aan een op maat gemaakte planning om je maak- en leerwerk te structureren. Je leert je schoolwerk in te delen in overzichtelijk taken en werkt aan de ontwikkeling van studievaardigheden die je nodig hebt om je goed voor te kunnen bereiden op een toets. Als je klaar bent met je schoolwerk bekijkt de begeleider of alles wat jullie voor die middag gepland hebben af is en of je werk goed geleerd en gemaakt is. Zo krijg je overzicht over je schoolwerk en wordt je gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen, met als einddoel om je zelfstandigheid te vergroten zodat je op een gegeven moment weer zonder begeleiding je huiswerk kunt maken.

Bijles

Heb je moeite hebt met een schoolvak, is er sprake van achterstand of kun je extra hulp gebruiken in aanloop naar je toetsweek? Dan kan extra individuele ondersteuning in de vorm van bijles helpen. Tijdens onze bijles ga je één-op-één een klokuur lang aan de slag met een specifiek vak. Dit doen we door samen naar de stof en naar je aanpak te kijken en jij kan allerlei vragen stellen en opdrachten doornemen met een ervaren begeleider. Deze begeleider kan je helpen met handige tips en tricks waardoor je makkelijker door de stof heen komt. Dit zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen toeneemt en dat je beter gaat presteren. De bijles en je voortgang worden uitgewerkt in een persoonlijk stukje in ons online logboek en per 5 bijlessen ontvangen je ouders een evaluatie. Deze terugkoppeling helpt om je optimaal te blijven begeleiden. De bijlessen vinden plaats op school, tijdstip in overleg, en kunnen afgenomen worden per kaart van 5, 10 of 20 bijlessen.

  • Lyceo Nieuwegein – Anna van Rijn College
  • Albatros 1
  • 3435XA Nieuwegein
  • Katya Buts
  • Vestigingscoördinator
+31682331129

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie