Lyceo Ridderkerk – Farelcollege

Ridderkerk Farelcollege– De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding in Ridderkerk wordt aangeboden op het Farelcollege. Onze begeleiding is voor alle leerlingen van het Farelcollege die het LWOO-onderwijs, VMBO, mavo, havo, vwo of tweetalig vwo volgen. Direct na schooltijd kan je aanschuiven in drie vaste lokalen in het Lyceum gebouw, ook kan je bij ons terecht voor individuele bijles.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Yaren Yalcin

Vestigingsmanager

Mijn naam is Yaren Yalçin en ik ben de Vestigingsmanager. Ik heb de lerarenopleiding basisonderwijs gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Tot nu toe heb ik op basisscholen gewerkt als juffrouw. Ook heb ik bijles gegeven aan middelbare scholieren. Op het Farelcollege is het onze taak om de leerlingen te helpen met het organiseren en plannen van hun huiswerk, zodat ze met zelfvertrouwen de toetsweken in kunnen. Het draait bij ons om de leerling en die zetten we graag centraal. Hierdoor is persoonlijke aandacht belangrijk voor ons. We willen graag de behoeftes met betrekking tot het leren leren vervullen. Heb jij vragen? Kom gerust op kennismakingsgesprek!

 • Lyceo Ridderkerk – Farelcollege
 • Kastanjelaan 50
 • 2982CM Ridderkerk
 • Yaren Yalcin
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding Ridderkerk

Samen werken wij naar je zelfstandigheid. Dat doen we aan de hand van jouw persoonlijke doelen, die we samen opstellen. De nadruk wordt gelegd op het aanleren van studie- en planvaardigheden. Uiteindelijk is het doel dat de cijfers verbeteren, de stress vermindert en er thuis meer tijd is voor ontspanning.

Om je te bieden wat je nodig hebt, is een goede samenwerking erg van belang. Op het Farelcollege heeft de Vestigingsmanager maandelijks een gesprek met de contactpersoon of zorgcoördinator van school. Ook is er regelmatig contact met je ouders, zodat we je vanuit verschillende kanten kunnen ondersteunen en je begeleiding hierop af kunnen stemmen.

Voor vragen over begeleiding  van Lyceo op het Farelcollege, kan je gerust telefonisch of per mail contact opnemen. Uiteraard is het mogelijk om op school langs te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Ridderkerk kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Onze huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepjes waardoor er ruimte is voor intensieve begeleiding. Wij helpen je met plannen, controleren of je maakwerk gedaan is en overhoren je leerwerk voordat je naar huis gaat. We werken in een vaste structuur waarin we kijken waar je tegenaan loopt om de nodige plannings- en studievaardigheden bij te brengen. De begeleiders bieden ook vakinhoudelijke ondersteuning. Je kan met al je vragen terecht.
  Onze begeleiders noteren alles in ons leerlingvolgsysteem, onder andere wat het huiswerk is, welke cijfers er zijn behaald en hoe het leren is aangepakt. Ook wordt er wekelijks een stukje geschreven met daarin bevindingen en afspraken die zijn gemaakt. De zogenaamde logboekstukjes dienen als terugkoppeling naar je ouders. Daarnaast wordt regelmatig telefonisch geëvalueerd met hen.

  Bijles

  Soms kan een bepaald vak voor stress zorgen. Wij bieden bijles om je te helpen. Het doel van de bijlessen is het verbeteren van cijfers en begrip, waardoor de motivatie en zelfvertrouwen vergroot worden. In een prettige omgeving behandelt de bijlesdocent de onderwerpen waar jij moeite mee hebt. Bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, waarin je al je vragen kan stellen aan je bijlesdocent.