Lyceo Utrecht – Leidsche Rijn College

Lyceo Utrecht Leidsche Rijn College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

In het Leidsche Rijn College in Utrecht geeft Lyceo meerdere jaren huiswerkbegeleiding. En helpen we leerlingen die net dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken met onze andere diensten. De Lyceo-vestiging is gehuisvest in school zelf waardoor je meteen na je laatste les je huiswerk kan maken. Maar ook leerlingen die niet op het Leidsche Rijn College zitten, zijn welkom bij Lyceo Leidsche Rijn.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Ireen te Rietstap

Vestigingsmanager

Mijn naam is Ireen te Rietstap. Ik ben de Vestigingsmanager op deze locatie. Samen met mijn team sta ik voor de leerlingen klaar om het beste uit zichzelf te halen.

 • Lyceo Utrecht – Leidsche Rijn College
 • Maartvlinder 1
 • 3544DA Utrecht
 • Ireen te Rietstap
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Utrecht

Vind jij het moeilijk om goed te plannen? Of hebben jouw studievaardigheden extra aandacht nodig? Dan is huiswerkbegeleiding wat voor jou! Tijdens huiswerkbegeleiding maak je in kleine groepjes je huiswerk. Je wordt overhoord, laat je planning controleren en na 3 uurtjes is jouw huiswerk grotendeels af. Zodat je thuis tijd hebt om écht leuke dingen te doen.

Andere diensten

Wij geven op het Leidsche Rijn College bijles in onder andere Engels, Frans, economie, scheikunde, rekenen, natuurkundem Nederlands, Duits en biologie. Ook bieden we bijlessen aan basisschoolleeringen. Vanaf groep 6 ben je welkom bij Studiekring Leidsche Rijn om bijgespijkerd te worden op het gebied van rekenen, taal en begrijpend lezen. Al onze bijlessen zijn ook ’s avonds in te plannen.

Onze locatie

Studiekring heeft in school de beschikking over vaste ruimtes waar we huiswerkbegeleiding en bijlessen geven. We zitten vlakbij de ingang op de begane grond. Omdat we al meerdere jaren samenwerken met het Leidsche Rijn College kennen we de school en de docenten goed. De lijntjes zijn kort en dat wordt door ouders en leerlingen als heel prettig ervaren.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Heb jij wat moeite met het maken van je huiswerk? Wil jij leren hoe je het beste je opdrachten kunt aanpakken zodat je na school ook nog tijd hebt om andere dingen te doen? Dan is huiswerkbegeleiding iets voor jou. Na je laatste les kom je naar ons toe, waar begeleiders klaar staan om je te helpen. Samen werk je aan je huiswerk, zodat je thuis tijd hebt voor andere dingen.

  Bijles

  Gaat een vak jou wat minder goed af en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is bijles van Studiekring iets voor jou. Samen met een vaste begeleider werk je aan de lesstof waar je moeite mee hebt en herhaal je waar je goed in bent. Hierdoor wordt dat moeilijke vak weer makkelijk.

  Basisschoolbegeleiding

  Sommige kinderen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken en daar zijn wij voor. Jouw kind maakt op de basisschool een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bij Basisschoolbegeleiding bereidt je kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Kennis en begrip zijn belangrijk, maar bovenal dat jouw kind met zelfvertrouwen en plezier naar school gaat.

  Huiswerkklas

  Je kunt prima zelfstandig werken. Maar je hebt behoefte aan een rustige werkplek om je op je huiswerk te concentreren. Dan is huiswerkklas de oplossing. Op een rustige werkplek doe je ‘s middags je huiswerk, onder toezicht van een studiecoach. Zo houd je tijd over voor leukere dingen. Bij interesse kun je contact opnemen met de vestigingsmanager.

  Studiecoaching

  Studievaardigheden zijn vaardigheden waar je je hele leven, dus ook na de middelbare school, iets aan hebt. Toch is het nog niet zo makkelijk om te leren plannen of de meest informatieve mindmap te maken. Daarom ontwikkelde wij studiecoaching. Tijdens één-op-één begeleiding werk je met een ervaren studiecoach aan het verbeteren van je studievaardigheden. Bij interesse kun je contact opnemen met de vestigingsmanager.

  Faalangstreductietraining

  Ga je goed voorbereid te werk, maar vallen je prestaties tegen? Heb je last van uitstelgedrag of haal je onvoldoendes puur door zenuwen? Dan is de faalangstreductietraining van Lyceo iets voor jou. Je leert hoe faalangst werkt, hoe je het herkent én ermee omgaat. Met praktische handvatten blijf je voortaan je zenuwen de baas. Bij interesse kun je contact opnemen met de vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  Met de brugklastraining maak jij een relaxte start in de brugklas. Onze studiecoaches hebben veel ervaring met het begeleiden van leerlingen. Ze weten precies hoe ze jou zo goed mogelijk die eerste weken door helpen. Met de brugklastraining leg je een goede basis voor de rest van het jaar. Bij interesse kun je contact opnemen met de vestigingsmanager.