Lyceo Zutphen -
Vrije School

Selma Rossel

Vestigingsmanager

Mijn naam is Selma Rossel en ik ben Vestigingsmanager op de Vrije School in Zutphen. Hier bieden we voor leerlingen van beide locaties huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en basisschoolbegeleiding aan.
Door mijn ervaring binnen Lyceo en door mijn opleiding pedagogiek, weet ik goed wat leerlingen nodig hebben. In de begeleiding van mij en mijn begeleiders staat positiviteit, persoonlijke aandacht en goede communicatie centraal. In samenwerking met ouders en school bieden wij leerlingen de ondersteuning die ze nodig hebben. Door mijn opleiding pedagogiek heb ik veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen in alle leeftijden. Kijken welke manier van ondersteuning past bij het kind vind ik belangrijk. Bij interesse kunnen wij een vrijblijvend intakegesprek inplannen om te kijken naar de mogelijkheden binnen Lyceo.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding en bijles op de Vrije School in Zutphen

Bij ons ben je dagelijks welkom in één van onze lokalen, waar de huiswerkbegeleiding en bijlessen plaatsvinden. Tijdens de huiswerkbegeleiding word je in kleine groepjes van maximaal 7 leerlingen begeleid, tijdens een bijles word je individueel geholpen met je vragen over één vak. Wij helpen je met jouw vragen en leren je studievaardigheden die bij jou passen en verder helpen. Door succeservaringen op te doen, neemt je zelfvertrouwen toe en groeit je zelfstandigheid.

Ben je benieuwd? Neem dan gerust contact met ons op via de gegevens op deze pagina!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Hoe moet ik plannen? Hoe bereid ik me voor op een toetsweek? Bij Lyceo kunnen we jouw kind helpen! Na zijn of haar laatste uur komt jouw zoon of dochter bij ons, om in een rustige en ontspannen sfeer aan de slag te gaan. Om afleiding te voorkomen, krijgt je kind een eigen plekje en bieden we structuur. Door meteen na de les aan je huiswerk te werken, wordt het huiswerk niet tot in de late uurtjes uitgesteld. Vrije tijd is dan écht vrije tijd!

Bijles

Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding voor een bepaald vak? Dan ben je bij Lyceo aan het juiste adres! Onze ervaren begeleiders bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft in alle vakken en op alle niveaus. Na een intakegesprek maken we een plan om doelgericht zijn of haar vak bij te spijkeren. De bijlessen vinden plaats in een aparte ruimte en na iedere bijles rapporteren we in ons leerlingvolgsysteem. Al vele leerlingen hebben dankzij onze bijlessen meer zelfvertrouwen gekregen en hun cijfers aanzienlijk verbeterd.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart