Instituut Nijman Zwolle – Drijbersingel

De beste begeleiding bij jou om de hoek

Op een moderne en ruime locatie in Zwolle biedt Instituut Nijman Huiswerkbegeleiding en een studieplek. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij uw kind het beste uit zichzelf te halen en zijn of haar ambities waar te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 038 – 4214657 of info@instituutnijman.nl.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Anniek Rooseboom

Vestigingsmanager

Mijn naam is Anniek Rooseboom en ik ben de Vestigingsmanager op het Nijman Instituut in Zwolle. Iedere leerling is anders. Samen met jou kijken we naar je behoeften en maken een plan op maat dat bij je past. Een positieve benadering en persoonlijke aandacht staan voorop. Onze begeleiders hebben tientallen jaren ervaring op hun vakgebied en kunnen je helpen met al je inhoudelijke vragen. Daarnaast werken we aan studievaardigheden, zodat jij in de toekomst zelfstandig aan het werk kan.

 • Instituut Nijman Zwolle – Drijbersingel
 • Burgemeester Drijbersingel 25
 • 8021DA Zwolle
 • Anniek Rooseboom
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Zwolle

Naast het bieden van inhoudelijke ondersteuning hebben wij als doel door positieve stimulans jouw zelfvertrouwen te vergroten. Door begeleiding op maat, het bieden van structuur en het aanreiken van handvatten streven wij ernaar dat je voldoende instrumenten hebt zodat je zelfstandig leert werken. Onze begeleiding vindt plaats in een leeromgeving die zich kenmerkt door rust. In diverse lokalen kan je werken in groepen of is juist plek voor individuele begeleiding. Ook voor de broodnodige ontspannende activiteiten tussen het studeren door zijn ruimtes beschikbaar.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Zwolle kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek je huiswerk te maken en vakinhoudelijke vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.
  Als je je hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voer je eerst, als het kan samen met (een van) je ouders, een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt er een plan van aanpak gemaakt waarin we jouw doelstellingen en wensen op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we als dat nodig is het plan bij.
  Doordat leerlingen wekelijks op de locatie zijn, kunnen de begeleiders en de Vestigingsmanager de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en word je gestimuleerd het beste uit jezelf te halen.

  Bijles

  Tijdens de bijles krijg je 1-op-1 begeleiding voor een vak waar je moeite mee hebt. In het uur legt de begeleider de lesstof uit en kan jij allerlei vragen stellen of de opdrachten doornemen. Daarnaast deelt de begeleider zijn/haar handige tips en tricks. Hierdoor worden de moeilijke vakken weer leuk!

  Basisschoolbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met begrijpend lezen, breuken of zinsontleding? Dan is Lyceo basisschoolbegeleiding vast iets voor hem of haar! Met ons unieke Lyceo junior materiaal leren we kinderen op speelse wijze de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien op school. Zo krijgen ze het zelfvertrouwen en de kennis die ze verdienen!

  Studieplek

  Studieplek is er speciaal voor leerlingen die op zoek zijn naar een studieplek waar ze rustig, prettig en met weinig afleiding het geplande huiswerk kunnen maken en het leerwerk kunnen voorbereiden. Met de begeleider kijkt uw kind naar het ingeplande huiswerk en de toetsen. Samen maken ze vervolgens een te realiseren planning. Voor het aanmelden kun je contact opnemen met de Vestigingsmanager.

  Coaching

  Wil je weten hoe je het beste kunt leren of nog beter kunt plannen? Dan is studiecoaching van Instituut Nijman iets voor jou. Door één-op-één hulp van een van onze enthousiaste begeleiders leer je snel op welke manier je je leerwerk het beste aan kunt pakken. Van deze studievaardigheden heb je de rest van je leven plezier. Voor het aanmelden kun je contact opnemen met de Vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers.
  Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.