Basisschoolbegeleiding bij u op school

Leerlingen met behoefte aan extra hulp en differentiatie op veel verschillende niveaus: een combinatie die het werk op een basisschool soms tot een uitdaging maakt. Ook door het lerarentekort hebben steeds meer scholen moeite om het onderwijs te bieden dat zij voor ogen hebben. Herkent u dit ook en bent u op zoek naar een samenwerkingspartner die u hierbij helpt? Lyceo biedt extra ondersteuning wanneer dat nodig is.

Hieronder geven we meer uitleg over de verschillende programma’s die we op basisscholen aanbieden. In overleg bekijken we welk programma het best aansluit bij de behoefte van uw school. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens achterlaten waarna wij zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een persoonlijk gesprek.

Aan de slag met taal en rekenen

Lyceo biedt intensieve vakinhoudelijke programma’s voor leerlingen van groep 3 t/m 7 met als doel in een korte periode taal- en rekenvaardigheden te versterken. Leerlingen werken met materiaal van Lyceo, waarbij verschillende onderdelen uit de leerlijn taal en rekenen aan bod komen. De leerlingen gaan aan de slag in groepjes van maximaal vijf leerlingen, zodat er voldoende persoonlijke ondersteuning geboden kan worden. Ook wordt er gewerkt aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de leerling.

Klaar voor de brugklas

Leerlingen in groep 8 ondersteunen we bij het ontwikkelen van cognitieve en/of metacognitieve vaardigheden én bij de voorbereiding op de middelbare school. Afhankelijk van de behoeften op uw school wordt een keuze gemaakt voor de inhoud van het programma. De keuze bestaat uit een kortdurend programma van 7,5 à 15 uur of een uitgebreid programma van 40 uur aan begeleiding. Tijdens de begeleiding werken we met ons eigen, unieke lesmateriaal Lyceo Junior, waarmee de leerlingen op hun eigen niveau oefenen met verschillende onderdelen. Dit inhoudelijke programma wisselen we af met leerzame spellen en energizers.

Tijdens het uitgebreide programma wordt er naast taal- en rekenvaardigheden ook aandacht besteed aan de leesvaardigheid en brugklas oriënterende opdrachten. Tevens besteden we aandacht aan het vergroten van de ouderbetrokkenheid. We nodigen ouders uit voor de kennismakingsbijeenkomst en informeren hen tussen­tijds over de voortgang. Tijdens de afsluitende brugklasworkshop zijn ouders ook welkom en bekijken we samen met de leerlingen wat ze verwachten van de middelbare school. Ook bespreken we handige tips en tricks en oefenen we vast met de stof om goed voorbereid te zijn op de brugklas.

Lyceo Opstap

Met Lyceo Opstap begeleiden we leerlingen die op een hoger niveau kunnen en willen instromen, maar minder kans hebben om die ambitie waar te maken. We begeleiden op school leerlingen in het laatste halfjaar van groep 8 en in het eerste halfjaar van de brugklas. Hierbij worden cognitieve vaardigheden (taal en rekenen) en metacognitieve vaardigheden (plannen, structureren, herhalen en reflecteren) versterkt.

Meer over Lyceo Opstap

Laat uw contactgegevens achter

Hoe ervaren onze partners de samenwerking met ons?

We kunnen ons goed voorstellen dat u graag wilt weten hoe andere scholen de samenwerking met Lyceo ervaren. Daarom stelden we een aantal vragen aan schoolpartners en delen hun inzichten graag met andere scholen.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie