Basisschoolbegeleiding bij u op school

Leerlingen met behoefte aan extra hulp en differentiatie op veel verschillende niveaus: een combinatie die het werk op een basisschool soms tot een uitdaging maakt. Ook door het lerarentekort en digitaal onderwijs hebben steeds meer scholen moeite om het onderwijs te bieden dat zij voor ogen hebben. Herkent u dit ook en bent u op zoek naar een samenwerkingspartner die u hierbij helpt? Lyceo biedt extra ondersteuning wanneer dat nodig is.

Hieronder geven we meer uitleg over de verschillende programma’s die we op basisscholen aanbieden. In overleg bekijken we welk programma het best aansluit bij de behoefte van uw school. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens achterlaten waarna wij zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een persoonlijk gesprek.

Lyceo Spijkert Bij

Met het Lyceo Spijkert Bij programma, ondersteunen wij leerlingen uit groep 3 t/m 8 die een achterstand hebben opgelopen op het gebied van taal of rekenen. Dit programma is op maat samen te stellen waardoor u, als school, zelf kan aangeven hoe intensief de begeleiding zal zijn. Vrijwel altijd vindt de begeleiding na schooltijd plaats. Er wordt gebruik gemaakt van het materiaal van de school, waardoor een goede afstemming tussen school en Lyceo belangrijk is. De begeleiding wordt in kleine groepen gegeven, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Klaar voor groep 8

Groep 8 is voor leerlingen een belangrijk en bepalend jaar. Speciaal voor leerlingen in groep 7 hebben wij daarom een programma ontwikkeld waarmee zij zich kunnen voorbereiden op de overgang naar groep 8. Het is een programma van enkele weken dat in principe plaatsvindt in de tweede helft van het schooljaar. Het is ook mogelijk om dit programma uit te voeren tijdens bijvoorbeeld een zomerschool. Tijdens de lessen maken we gebruik van ons eigen lesmateriaal, waarbij de focus ligt op de belangrijkste onderwerpen uit de leerlijn taal en rekenen. Er wordt begeleiding geboden in kleine groepen zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Lyceo Opstap

Met Lyceo Opstap begeleiden we leerlingen die op een hoger niveau kunnen en willen instromen, maar minder kans hebben om die ambitie waar te maken. We begeleiden op school leerlingen in het laatste halfjaar van groep 8 en in het eerste halfjaar van de brugklas. Hierbij worden cognitieve vaardigheden (taal en rekenen) en metacognitieve vaardigheden (plannen, structureren, herhalen en reflecteren) versterkt.

Meer over Lyceo Opstap

Laat uw contactgegevens achter

Hoe ervaren onze partners de samenwerking met ons?

We kunnen ons goed voorstellen dat u graag wilt weten hoe andere scholen de samenwerking met Lyceo ervaren. Daarom stelden we een aantal vragen aan schoolpartners en delen hun inzichten graag met andere scholen.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie