Examentraining CodeLab Huiswerkbegeleiding Bijles

Wiskunde bijspijkeren?

Bij Lyceo weten we dat wiskunde vaak als een lastig vak wordt ervaren door leerlingen. Het is niet voor niets het vak waar we de meeste examentrainingen en bijles in geven. Ervaring leert ons dat de opgelopen achterstanden bij een vak vaak nog lang voor problemen kunnen zorgen. Ons doel? Samen dat moeilijke vak weer leuk maken. Of in ieder geval makkelijker.

Daarom hebben wij de wiskundeboost: een korte, intensieve bijspijkercursus in de zomervakantie, waarmee we de kennis van jouw kind weer op het gewenste niveau brengen. Daarbij geven we hem of haar het plezier in het vak terug, plus het zelfvertrouwen dat het in de toekomst ook gaat lukken.

Meer over de wiskundeboost

Leren.

Het gaat voor de één gemakkelijker dan de ander.
De één stampt woordjes als een hamer maar krijgt kortsluiting als ‘ie cijfers ziet.
De ander heeft het geheugen van een datacenter, maar de concentratie van een goudvis.
En weer een ander heeft een hoofd vol ideeën maar vindt alles interessanter dan z’n boeken. Toch moet iedereen hetzelfde onderwijs afronden.

Met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat dat niet voor iedereen vanzelf. En in overvolle klassen kunnen docenten niet altijd alle aandacht geven die nodig is. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Zo leer je namelijk leren. Dat vinden we niet alleen, dat is ook wetenschappelijk bewezen.

Leren is ook plannen. Concentreren. Discipline. Jezelf motiveren.
Leren is weten hoe jíj het kwartje laat vallen.
Iets begrijpen geeft je zelfvertrouwen. En als je gaat vertrouwen op je eigen brein, dan wordt leren leuk.
Bij Lyceo leren we je leren. Daar heb je elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat je daarna onderneemt profijt van.

Lyceo. Leren leer je zo!

Lees meer over Lyceo

Vestiging bij jou in de buurt?

Je vindt ons door het hele land. Op diverse scholen en in een groot aantal steden hebben we eigen vestigingen. We werken altijd vanuit een klein en lokaal team. Met iemand die dicht bij de leerling staat en weet wat hij of zij doormaakt. Want alleen dan kunnen we de begeleiding bieden die je nodig hebt.

Zoek een vestiging

Aan de slag bij Lyceo?

Werken bij Lyceo is betekenisvol: iedere dag maak je impact op het leven van kinderen zodat zij een bloeiende schooltijd tegemoet gaan. Voor zowel studenten, starters als professionals bieden we veel mogelijkheden. Krijg je zin om aan de slag te gaan en dagelijks het verschil te maken? Ga naar ons vacature overzicht.

Vaste baan Bijbaan

 

Ezelsbruggetje nodig?

Check ezelsbruggetje.nl

Lyceo Examen Oefenen

Doe jij komend schooljaar eindexamen en wil je naast de Lyceo examentraining thuis verder oefenen? Kies dan voor Lyceo Examen Oefenen! Hiermee krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. Ook geven we je uitgebreide feedback zodat je weet aan welke onderdelen je nog extra aandacht moet besteden. Klik hier voor meer informatie.

Samenvatting nodig?

Doe jij eindexamen en zoek je een overzichtelijke samenvatting van de lesstof? Bestel nu Lyceo Samenvatting!

Samenvatting
Het Lyceo Examenjaar

Een op maat gemaakt programma met als einddoel: het behalen van jouw diploma.

Het Lyceo Examenjaar
Lyceo legt uit

Regelmatig posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en op alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen!

Lyceo legt uit
CodeLab

Maak op je eigen niveau een game of website, leer over cybersecurity of verdiep je in de basisvaardigheden van Microsoft Office.

Leren programmeren
StudieKeuzeAdvies

Weet jij nog niet goed wat je wilt studeren? Of blijkt jouw eerste studiekeuze toch niet helemaal de juiste te zijn? StudieKeuzeAdvies helpt je!

StudieKeuzeAdvies

Meer dan 200 vestigingen in heel Nederland op scholen en eigen locaties

Met locaties in heel Nederland zijn we altijd wel bij jou in de buurt.

Wetenschappelijk bewezen effectief

Onze examentrainingen zijn bewezen effectief. Dat blijkt, voor het vijfde jaar op rij, uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Innovatief en onafhankelijk lesmateriaal

Samen met Tilburg University hebben we een eigen methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden ontwikkeld: Lyceo Leren Leren©.

Groot in persoonlijke aandacht

Bij Lyceo staat de leerling centraal. Met onze begeleiding richten we ons niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling.

Vinger aan de pols

Ons online leerlingvolgsysteem HOMi geeft inzicht in de planning, de persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken. Regelmatig bespreken we met de ouder, kind en desgewenst de school, hoe het gaat en als het nodig is, geven we tips mee naar huis of passen we onze begeleiding aan.

Ervaren en deskundig

Onze zorgvuldig geselecteerde student-begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerlingen en kunnen hen daardoor goed inspireren en motiveren.

Lyceo Extra

Als partner van het onderwijs leveren we graag onze bijdrage aan kansengelijkheid. Zowel binnen als buiten de school zetten onze medewerkers zich dagelijks in om leerlingen, voor wie toegang tot reguliere ondersteuning om diverse redenen moeilijk is, de nodige begeleiding te bieden.

Lees meer over Lyceo extra

Student, starter of professional? Solliciteer nu!

Bekijk vacatures

Hulp nodig bij het leren?

Start met oefenen
Boek een zomertraining