Huiswerkbegeleiding Bijles Examentraining

Wij zijn Lyceo

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot studiekeuze en leren coderen. Je vindt ons door het hele land – op de vele scholen waarmee we samenwerken en op onze eigen vestigingen. Bij ons staat de leerling centraal. Met onze begeleiding richten we ons niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling. En dat betekent natuurlijk voor iedereen iets anders. Daarom maken we met iedere leerling een eigen plan waarin we talenten benadrukken en duidelijke doelen stellen. Doelen stellen verhoogt namelijk de motivatie en vergroot de kans op succes. We werken enkel met methodes die een wetenschappelijke basis hebben. Samen met Tilburg University hebben we een eigen methode ontwikkeld voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden: Lyceo Leren Leren©. De begeleiding wordt verzorgd door onze zorgvuldig geselecteerde student-begeleiders die qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerling staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren.

We zorgen er altijd voor dat je met zoveel mogelijk plezier kunt werken. Want wat je met plezier leert, vergeet je niet meer.

Lees meer over Lyceo

Aan de slag bij Lyceo?

Werken bij Lyceo is betekenisvol: iedere dag maak je impact op het leven van kinderen zodat zij een bloeiende schooltijd tegemoet gaan. Voor zowel studenten, starters als professionals bieden we veel mogelijkheden. Krijg je zin om aan de slag te gaan en dagelijks het verschil te maken? Ga naar ons vacature overzicht.

Vaste baan Bijbaan

Lyceo Examen Oefenen

Doe jij komend schooljaar eindexamen en wil je naast de Lyceo examentraining thuis verder oefenen? Kies dan voor Lyceo Examen Oefenen! Hiermee krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. Ook geven we je uitgebreide feedback zodat je weet aan welke onderdelen je nog extra aandacht moet besteden. Klik hier voor meer informatie.

Het Lyceo Examenjaar

Een op maat gemaakt programma met als einddoel: het behalen van jouw diploma.

Het Lyceo Examenjaar
Doe de Lyceo Examencheck

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door 10 vragen te beantwoorden weet je of je de stof goed beheerst. Gewoon via je mobiel. Handig toch?

Doe de Lyceo Examencheck
CodeLab

Maak op je eigen niveau een game of website, leer over cybersecurity of verdiep je in de basisvaardigheden van Microsoft Office.

Leren programmeren
Bijspijkeren?

Onze begeleiders staan klaar om eventuele opgelopen leerachterstanden weg te werken.

Thuisonderwijs
StudieKeuzeAdvies

Weet jij nog niet goed wat je wilt studeren? Of blijkt jouw eerste studiekeuze toch niet helemaal de juiste te zijn? StudieKeuzeAdvies helpt je!

StudieKeuzeAdvies
Lyceo legt uit

Regelmatig posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en op alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen!

Lyceo legt uit

Meer dan 200 vestigingen in heel Nederland op scholen en eigen locaties

Met locaties in heel Nederland zijn we altijd wel bij jou in de buurt.

Wetenschappelijk bewezen effectief

Onze examentrainingen zijn bewezen effectief. Dat blijkt, voor het vijfde jaar op rij, uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Innovatief en onafhankelijk lesmateriaal

Samen met Tilburg University hebben we een eigen methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden ontwikkeld: Lyceo Leren Leren©.

Groot in persoonlijke aandacht

Bij Lyceo staat de leerling centraal. Met onze begeleiding richten we ons niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling.

Vinger aan de pols

Ons online leerlingvolgsysteem HOMi geeft inzicht in de planning, de persoonlijke doelen, voortgangsverslagen en andere afspraken. Regelmatig bespreken we met de ouder, kind en desgewenst de school, hoe het gaat en als het nodig is, geven we tips mee naar huis of passen we onze begeleiding aan.

Ervaren en deskundig

Onze zorgvuldig geselecteerde student-begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerlingen en kunnen hen daardoor goed inspireren en motiveren.

Lyceo Extra

Als partner van het onderwijs leveren we graag onze bijdrage aan kansengelijkheid. Zowel binnen als buiten de school zetten onze medewerkers zich dagelijks in om leerlingen, voor wie toegang tot reguliere ondersteuning om diverse redenen moeilijk is, de nodige begeleiding te bieden.

Lees meer over Lyceo extra

Student, starter of professional? Solliciteer nu!

Bekijk vacatures

Hulp nodig bij het leren?

Start met oefenen
Meer over Het Lyceo Examenjaar

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie