Lyceo Amersfoort – ’t Hooghe Landt College

Amersfoort ’t Hooghe Landt – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is al jaren een vertrouwd gezicht op ’t Hooghe Landt College. De huiswerkbegeleiding wordt gegeven op de brugklas- en havolocatie, gelegen aan de Trompetstraat. Ook voor bijles kan je bij ons terecht. Je kan bij ons meteen aan de slag na je laatste les. Doordat we in de school aanwezig zijn, houden we korte lijnen met mentoren en docenten.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Tika Buitenhuis

Vestigingsmanager

Ik ben Tika Buitenhuis, Vestigingsmanager namens Lyceo. Bij ons krijgt de leerling aandacht en hulp op maat om studievaardigheden (verder) te ontwikkelen. Hierbij vinden we het belangrijk om goed contact te houden met ouders en docenten zodat de leerling zich van alle kanten gesteund voelt en we met zijn allen naar dezelfde doelen toe werken.

 • Lyceo Amersfoort – ’t Hooghe Landt College
 • Trompetstraat 1
 • 3822CK Amersfoort
 • Tika Buitenhuis
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Amersfoort

Het belangrijkste doel dat leerlingen, ouders en Lyceo gemeen hebben, is het behalen van betere resultaten. Om dit doel te kunnen behalen, zorgen we dat je zelfstandig leert plannen, de verantwoordelijkheid leert dragen voor de uitvoering hiervan en je daarin blijft ontwikkelen aan de hand van eigengemaakte studievaardigheden. Zo werken we samen aan je zelfstandigheid.

Communicatie vinden we erg belangrijk, we houden contact met je ouders via e-mail, telefoon en persoonlijke gesprekken. Daarnaast werken we met een eigen leerlingvolgsysteem, in dit systeem houden we je ontwikkeling bij. Je ouders kunnen altijd inzien waar je tijdens de huiswerkbegeleiding aan hebt gewerkt en wat er nog op de planning staat.

Ben je benieuwd? Je kan contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. We kunnen een kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Let op, op deze locatie kunnen enkel leerlingen van ’t Hooghe Landt College terecht. Leerlingen van andere scholen kunnen op onze eigen vestiging terecht.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Amersfoort kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Hoe moet ik plannen? Hoe bereid ik me voor op een toetsweek? Bij Lyceo kunnen we je helpen! Na je laatste uur kom je bij ons, om in een rustige en ontspannen sfeer aan de slag te gaan. Om afleiding te voorkomen, krijg je een eigen plekje en we bieden je structuur, zodat je weet waar je aan toe bent. Door meteen na je les aan je huiswerk te werken, wordt het huiswerk niet tot in de late uurtjes uitgesteld en wordt er gezorgd voor een ontspannen avond als je thuis bent.

  We werken met een enthousiast team die je met hun persoonlijke aandacht ondersteunen waar nodig. Bij de start van huiswerkbegeleiding stellen we samen met je ouders je eigen doelen op, onze begeleiders gaan je helpen om die te behalen. De begeleiders helpen je met het leren plannen van je toetsen, totdat je dit zelfstandig kunt. Je maakwerk wordt gecontroleerd en je leerwerk overhoord, zodat je zeker weet dat je de stof goed kent! Ook als je vakinhoudelijke vragen hebt, kan je bij hen terecht. Ze besteden hiernaast aandacht aan het eigen maken van diverse studievaardigheden. Elke leerling leert anders en daar houden wij rekening mee. Begeleiders benaderen je positief om er voor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt en niet snel opgeeft. Zo leer je wat je allemaal kan!

  Bijles

  Heb je moeite met één specifiek vak? Heb je wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan je bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat, voor jou, lastige vak. Deze begeleider geeft je een uur individuele aandacht en helpt je bij het doorgronden van de stof. Je kan je vragen stellen en samen oefenen. Doordat je de stof beter gaat begrijpen, zal ook je zelfvertrouwen toenemen!