Lyceo Amsterdam – Berlage Lyceum

De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek!

Op het Berlage Lyceum in Amsterdam verzorgt Lyceo de naschoolse huiswerkbegeleiding,  bijles, huiswerkklas, Het Lyceo Examenjaar en studiecoaching. Er staat een enthousiast team van begeleiders voor je kind klaar om alle hulp te bieden die je kind nodig heeft om betere resultaten te halen op school. Omdat we op school in Amsterdam zitten, kunnen we de begeleiding goed afstemmen met de mentoren en docenten.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Berlage Lyceum. Als jouw kind daar niet op school zit kun je terecht bij onze vestiging aan de Van Baerlestraat.

Op veel locaties in het land organiseren wij examentrainingen. Benieuwd naar locaties bij jou in de buurt? Klik dan hier.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Amsterdam – Berlage Lyceum
 • Pieter Lodewijk Takstraat 33 /34
 • 1073KJ Amsterdam
 • Anne-Lotte Hartog
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

  Elke leerling is uniek en daarom maken we een persoonlijk plan van aanpak wanneer jouw kind start bij Lyceo. De begeleiding stemmen we af op de persoonlijke behoeftes van jouw zoon of dochter, zodat hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen. De ouder(s) worden op de hoogte gehouden van de voortgang en tussentijds evalueren we samen hoe het gaat.

  Tijdens de huiswerkbegeleiding staan de begeleiders voor jouw kind klaar om te helpen met het plannen en structureren van het huiswerk. Doordat we werken aan studievaardigheden, weet jouw kind gaandeweg steeds beter hoe je het huis- en leerwerk het beste aan kunt pakken. Tijdens bijlessen helpen we jouw kind inhoudelijk met één specifiek vak: je kind gaat dan één op één met een begeleider aan de slag.

  Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail!

  Anne-Lotte Hartog

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Anne-Lotte Hartog en ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden van Lyceo op het Berlage Lyceum. Mijn jarenlange ervaring in het geven van huiswerkbegeleiding en bijles neem ik hierin mee. Ook volg ik een opleiding tot Jongerencoach, waardoor ik mij goed kan verplaatsen in de leerlingen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind begeleiding op maat krijgt. Iedere leerling is uniek en verdient een aanpak die het beste bij hen past om het beste uit zichzelf te halen. Dit doe ik samen met mijn team van begeleiders. Zit uw zoon of dochter op het Berlage Lyceum? U bent van harte welkom bij ons op de vestiging!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met het plannen en maken van huiswerk? Krijgt je kind het vaak niet op tijd af en is hij of zij het overzicht kwijt? Goed je huiswerk maken is niet voor iedereen makkelijk. Gelukkig kunnen wij jouw kind helpen. Met huiswerkbegeleiding bij Lyceo krijgt jouw kind de controle terug.

  Bijles

  Bijles

  Als je kind veel moeite heeft met een bepaald vak, dan is bijles geschikt. Tijdens de bijles krijgt jouw kind individuele begeleiding van een bijlesbegeleider met veel kennis over het vak. Bijlesbegeleiders bij Lyceo zijn geselecteerd aan de hand van strenge criteria. De bijles bestaat uit een uur één-op-één begeleiding. Jouw kind krijgt dus de volle aandacht en mag zelf bepalen welke onderwerpen aan bod komen. Jouw kind kan alle vragen over dat ene lastige vak stellen. Aan het eind van de bijles schrijft de begeleider een logboek zodat je samen met je kind kunt teruglezen hoe het gegaan is.

  Huiswerkklas

  Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur in de week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart