Lyceo Amsterdam – Berlage Lyceum

Amsterdam – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Berlage Lyceum in Amsterdam verzorgt Lyceo de naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles. Er staat een enthousiast team van begeleiders voor je klaar om jou alle hulp te bieden die je nodig hebt om betere resultaten te halen op school. Omdat we op school zitten, kunnen we de begeleiding goed afstemmen met de mentoren en docenten. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Anne-Lotte Hartog

Vestigingsmanager

Mijn naam is Anne-Lotte Hartog en ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden van Lyceo van het Berlage Lyceum en het Cartesius Lyceum in Amsterdam. Mijn jarenlange ervaring in het geven van huiswerkbegeleiding en bijles neem ik hierin mee. Ik kan mij goed verplaatsen in zowel leerling als ouder en vind het belangrijk dat ieder kind begeleiding op maat krijgt. Iedere leerling is namelijk uniek en verdient een eigen, unieke aanpak om het beste uit zichzelf te halen. Persoonlijke aandacht, vertrouwen, deskundigheid en positiviteit staan hierin centraal, zodat iedere leerling tot zijn of haar recht kan komen. Samen met mijn team zorgen wij ervoor dat jouw kind de begeleiding krijgt die het beste bij hem of haar past!

 • Lyceo Amsterdam – Berlage Lyceum
 • Pieter Lodewijk Takstraat 33 /34
 • 1073KJ Amsterdam
 • Anne-Lotte Hartog
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

Elke leerling is uniek en daarom maken we een persoonlijk plan van aanpak wanneer jij start bij Lyceo. De begeleiding stemmen we af op jouw persoonlijke behoeftes, zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen. Je ouders worden op de hoogte gehouden van jouw voortgang en tussentijds evalueren we samen hoe het gaat.

Tijdens de huiswerkbegeleiding staan de begeleiders voor jou klaar om je te helpen met het plannen en structureren van je huiswerk. Doordat we werken aan jouw studievaardigheden, weet je gaandeweg steeds beter hoe je je huis- en leerwerk het beste aan kunt pakken. Tijdens bijlessen helpen we jou inhoudelijk met één specifiek vak: je gaat dan één op één met een begeleider aan de slag.

Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail!

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Berlage Lyceum. Als je daar niet op school zit kun je terecht op onze vestiging aan de Van Baerlestraat.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Lukt het je soms niet om je ertoe te zetten je huiswerk te maken of heb je extra hulp nodig als het gaat om je studievaardigheden? Dan is huiswerkbegeleiding van Lyceo iets voor jou! Tijdens de huiswerkbegeleiding helpen we jou een goede planning te maken voor je huiswerk, zodat je gestructureerd te werk kunt gaan. Daarnaast kun je bij de begeleiders terecht voor vakinhoudelijke vragen, om je maakwerk na te laten kijken en je leerwerk te laten overhoren.
  Tijdens de huiswerkbegeleiding krijg je actieve en persoonlijke begeleiding en stimuleren we je het beste uit jezelf te halen. Je ontwikkelingen houden we bij in een logboek, waarin je samen met je ouders kunt terugvinden hoe ver je bent gekomen en hoe de huiswerkbegeleiding is verlopen. Naast hard werken is er ook ruimte om af en toe een gezellig praatje te maken. Zo werken we samen in een positieve sfeer aan jouw vaardigheden en zelfvertrouwen.

  Bijles

  Als je veel moeite hebt met een bepaald vak, dan is bijles geschikt voor jou. Tijdens de bijles krijg je individuele begeleiding van een bijlesbegeleider met veel kennis over het vak. Bijlesbegeleiders bij Lyceo zijn geselecteerd aan de hand van strenge criteria. De bijles bestaat uit een uur één-op-één begeleiding. Je krijgt dus de volle aandacht! Je mag zelf bepalen welke onderwerpen aan bod komen en kunt al je vragen over dat ene lastige vak stellen. Aan het eind van de bijles schrijft de begeleider een logboek zodat je samen met je ouders kunt teruglezen hoe het gegaan is.