Lyceo Arnhem -
Izaak Evertslaan

Nigel Menting

Vestigingsmanager

De vestigingsmanager op Izaak Evertslaan in Arnhem zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Iedereen leert anders, daarom kijken we samen naar wat er bij jouw kind past. Vanuit de sterke punten werken wij samen aan het ontwikkelen van duurzame studievaardigheden en aan het opbouwen van een stevige basis voor de toekomst van jouw kind.

Heb je vragen? Neem contact op!

Over deze locatie

Op onze kalme en fijne vestiging in Arnhem, op de Izaak Evertslaan, bieden we begeleiding op maat aan. Deze Lyceo-vestiging bevindt zich op een centrale locatie in Arnhem. Hierdoor kunnen leerlingen ons makkelijk bereiken, onafhankelijk van de school waar ze naartoe gaan. We werken met een pool van vaste begeleiders en bijlesgevers om jouw kind zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Deze locatie in Arnhem is gelegen op 10 minuten loopafstand van station Arnhem.

Wij staan klaar om een stimulerende en ondersteunende omgeving te creëren. Samen met jouw kind werken we aan het versterken van vaardigheden, zelfvertrouwen en motivatie, zodat elke leerling met trots en succes zijn schoolcarrière doorloopt. We vinden het belangrijk om nauw contact te hebben met de ouders, zodat we een goed beeld hebben van hoe we de leerling het beste kunnen begeleiden. Daarnaast houden we dagelijks een digitaal logboek bij over jouw kind. Er staat in wat hij of zij die dag gedaan heeft, hoe dat ging en of er bijzonderheden waren. Als ouder(s) kun je inloggen en dit rustig doorlezen, zo kun jij ook de ontwikkeling van je zoon of dochter volgen.

Bij Lyceo vinden wij het belangrijk dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. We benaderen elke leerling met een positieve houding: wij helpen jouw kind te geloven in zijn of haar talenten en mogelijkheden en we helpen om door te zetten op lastige momenten. Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail. Of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • StudieKeuzeAdvies >
  • Faalangsttraining >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Bijles

Een vaste begeleider geeft je kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Je zoon of dochter leert zelfstandig en gestructureerd te werken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen, verbeteren de resultaten en verdwijnt de leerachterstand. Onze bijlessen zijn op locatie en online te volgen en zijn flexibel in te plannen wanneer het jouw kind het beste uitkomt.

Basisschool bijles

Heb jij een zoon of dochter op de basisschool? En merk je dat hij of zij niet goed kan meekomen met lezen, taal of rekenen? Dan ondersteunen we je kind graag met een-op-een bijles. Tijdens de begeleiding helpen we je kind doelgericht om de taal- en rekenvaardigheid te verbeteren met ons eigen lesmateriaal: Lyceo Junior. In groep 8 is er ruimte voor voorbereiding op de doorstroomtoets.

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

StudieKeuzeAdvies

Is jouw kind van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding in Nederland? Wanneer je kind nog niet weet wat hij of zij wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies wordt je kind in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Dit begint bij een vrijblijvend intakegesprek waarna besloten kan worden om het traject te starten. Samen met een deskundige studiekeuzecoach gaat je kind aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is en welke studiemogelijkheden er zijn door middel van een persoonlijkheidstest en een studieinteresssetest. Aan het einde van het traject is er een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je kind past. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager of plan het intakegesprek via onderstaande knop!

Faalangsttraining

Vind jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart