Lyceo Breda – Markendaalseweg

Huiswerkbegeleiding in Breda aan de Markendaalseweg – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding volg je bij Lyceo aan de Markendaalseweg. Doordat Lyceo zo centraal ligt, is het voor elke leerling uit de regio goed bereikbaar. In onze ruimte, lichte vestiging vind je verschillende plekken waar je rustig, onder begeleiding, aan je huiswerk kunt werken. Onze begeleiders staan altijd voor je klaar om je te helpen met plannen of vakinhoudelijke vragen te beantwoorden. Ook voor bijles kan je bij ons terecht. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Breda – Markendaalseweg
 • Markendaalseweg 61
 • 4811KA Breda
 • Rina van den Boogaard
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Breda

  Als je huiswerkbegeleiding bij Lyceo komt volgen gaan we samen aan de slag om je studievaardigheden te verbeteren. Dit doen we aan de hand van Lyceo Leren Leren©, deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Hierdoor leer je hoe je een tekst beter kunt lezen, de stof beter tot je kunt nemen en leer je beter plannen.

  We zitten op een centrale plek in Breda waardoor we in de buurt zitten van vele scholen. Hierdoor kun je direct na je laatste les naar ons toekomen. Je krijgt een vaste werkplek met zijschotten, zodat je je goed kunt concentreren. We maken afspraken over je telefoon gebruik. Iedere middag start je met het bijwerken van je planning. Dit betekent goed vooruit  kijken in je agenda, in je  magister en in je studiewijzers. Hiervoor kan je gebruik maken van onze plan- app of onze planboekjes. Zo krijg je overzicht en start je op tijd. We helpen je en geven je tips. Daarna bespreken we hoe je het vak gaat aanpakken. We houden rekening met jouw voorkeur voor leeraanpak en geven je tips. Ook spreken we af welk leerwerk je laat overhoren. Je krijgt goed beeld welke stof je al goed beheerst en waar je nog aandacht aan moet besteden.

  We bieden diverse diensten aan zoals huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining, basisschoolbegeleiding en voor de examenleerlingen een speciaal op maat gemaakt pakket: Lyceo Examenjaar. Heb je interesse? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail.

  Rina van den Boogaard

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Rina en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo Breda. Ik ben het aanspreekpunt voor scholen, ouders en leerlingen in Breda en omgeving. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders sta ik voor iedereen klaar. Op mijn vestiging is het een feestje leerlingen steeds weer te koppelen aan de juiste begeleiders die bij hen past. Als de resultaten dan ook nog omhoogschieten en de leerlingen met een grote lach op hun gezicht komen vertellen dat ze weer een punt hoger hebben gehaald voor hun vak, is mijn dag gemaakt.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Jouw kind krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek huiswerk te maken en vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.

  Bijles

  Bijles

  Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschool bijles. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat jouw zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.

  Toetsweekopvangklas

  De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart