Lyceo Breda -
Stedelijk Gymnasium

Ludo Aerts

Vestigingsmanager

Mijn naam is Ludo Aerts en ik ben vestigingsmanager bij Lyceo op het Stedelijk Gymnasium te Breda. Op deze schoollocatie bied ik samen met mijn team van begeleiders ondersteuning, begeleiding en trainingen aan leerlingen van het voortgezet onderwijs. Met een enthousiast en deskundig team helpen wij jouw kind daar waar nodig. Dit doen wij allereerst in een persoonlijk gesprek waarin wij goed luisteren naar de wens van leerling en ouder(s). Op basis hiervan maken wij een persoonlijk plan van aanpak. Aansluitend starten wij graag met jouw kind aan het bouwen van kennis, zelfvertrouwen en gezonde motivatie om de schoolperiode goed te kunnen aanvangen, doorlopen en/of af te ronden. Samen werken wij aan de ontwikkeling en zelfstandigheid van jouw kind onder een ontspannen, gezonde en positieve werksfeer.

Heb jij vragen of ben je benieuwd wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Neem contact met mij op, ik sta je graag te woord!

Over deze locatie

In Breda heeft Lyceo een vestiging op het Stedelijk Gymnasium aan de Nassausingel. We bevinden ons binnen de muren van de school, waardoor jouw kind in een vertrouwde omgeving kan werken aan het huiswerk. Je kind kan direct na de laatste les bij ons aansluiten. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week klaar om je kind te helpen. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Leerlingen van andere scholen kunnen terecht bij onze eigen vestiging in Breda!

Bij Lyceo werken we volgens onze bewezen effectieve methode: Lyceo Leren Leren©. Tijdens de begeleiding gaan we samen kijken welk doel het beste bij jouw kind past en waar we mee aan de slag gaan. Het doel is om jouw kind handvatten te bieden om weer zelfstandig aan de slag kunnen, zodat op den duur begeleiding niet meer nodig is. We werken samen met jouw kind aan het versterken van vaardigheden, zelfvertrouwen en motivatie!

Voordat een nieuwe leerling begint met huiswerkbegeleiding worden de leerling en de ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Zo weet iedereen wat Lyceo precies inhoudt en kan de vestigingsmanager goed adviseren over passende begeleiding, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Bij huiswerkbegeleiding bij Lyceo wordt er gezorgd voor een dagelijkse structuur en een rustige leeromgeving. Door met een vast team van begeleiders te werken, kunnen zij en jouw kind elkaar snel leren kennen en krijgt jouw zoon of dochter de persoonlijke aandacht die hij of zij verdient. De begeleiders overhoren het leerwerk, controleren het maakwerk en kunnen je kind ook uitleg geven als hij of zij een vakinhoudelijke vraag heeft. Daarnaast leren we je kind plannen en leren, zodat hij of zij makkelijker en beter toetsen kan voorbereiden. Als ouder kun jij de ontwikkelingen volgen in ons leerlingvolgsysteem.

Bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart