Lyceo Breda -
Markendaalseweg

Coordinator van Lyceo

Vestigingsmanager

Mijn naam is Rina en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo Breda. Ik ben het aanspreekpunt voor scholen, ouders en leerlingen in Breda en omgeving. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders sta ik voor iedereen klaar. Op mijn vestiging is het een feestje om leerlingen steeds weer te koppelen aan de juiste begeleiders die bij hen past. Als de resultaten dan ook nog omhoogschieten en de leerlingen met een grote lach op hun gezicht komen vertellen dat ze weer een punt hoger hebben gehaald voor hun vak, is mijn dag gemaakt.

Over deze locatie

Onze begeleiding volgt jouw kind bij Lyceo aan de Markendaalseweg. We zitten op een centrale plek in Breda waardoor we in de buurt zitten van vele scholen. Hierdoor kan je kind direct na de laatste les naar ons toekomen. In onze ruime en lichte vestiging in Breda zijn er verschillende plekken waar je kind rustig, onder begeleiding, aan het huiswerk kan werken. Onze locatie in Breda is gelegen op 3 minuten loopafstand van het centrum.

Elke leerling krijgt bij ons een vaste werkplek met zijschotten, zodat ze zich goed kunnen concentreren. Iedere middag start jouw kind met het bijwerken van zijn of haar planning. We helpen hier uiteraard bij en geven tips waar nodig. We houden rekening met de behoeften en voorkeuren van jouw kind voor hun leeraanpak. Als je kind huiswerkbegeleiding bij Lyceo komt volgen gaan we samen aan de slag om de studievaardigheden te verbeteren. Dit doen we aan de hand van Lyceo Leren Leren©, deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Hierdoor leert je kind bijvoorbeeld hoe hij of zij een tekst beter kan lezen, daarnaast helpt het om beter te leren plannen.

Heb je interesse? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • StudieKeuzeAdvies >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Faalangsttraining >

Huiswerkbegeleiding

Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Jouw kind krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek huiswerk te maken en vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.

Bijles

Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

StudieKeuzeAdvies

Is jouw kind van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding in Nederland? Wanneer je kind nog niet weet wat hij of zij wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies wordt je kind in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Dit begint bij een vrijblijvend intakegesprek waarna besloten kan worden om het traject te starten. Samen met een deskundige studiekeuzecoach gaat je kind aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is en welke studiemogelijkheden er zijn door middel van een persoonlijkheidstest en een studieinteresssetest. Aan het einde van het traject is er een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je kind past. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager of plan het intakegesprek via onderstaande knop!

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Faalangsttraining

Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart