Lyceo Breukelen -
RSG Broklede

Kiki van Erp

Vestigingsmanager

Op het RSG Broklede bieden wij leerlingen structuur, kennis en een verlichting van de werkdruk. Met zelf uitgebreide ervaring als begeleider en bijlesdocent, en een achtergrond in tweetalig onderwijs, weet ik me goed in te leven in de problemen waar een leerling tegenaan kan lopen. Ik werk samen met een team van begeleiders die allemaal eigen ervaringen en kennis meenemen, waaronder ook Broklede alumni. Ons doel is om leerlingen zelfstandiger te maken, maar hen vooral ook genoeg zelfvertrouwen te geven om hun schooltijd prettig te doorlopen.

Over deze locatie

Op het RSG Broklede in Breukelen kan jouw kind terecht voor begeleiding van Lyceo. In het schoolgebouw, vlakbij de oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal, werken we nauw samen met het docententeam van de school. We hebben contact over de voortgang van jouw kind. Bovendien is er regelmatig overleg met mentoren en zorgcoördinatoren zodat we de juiste persoonlijke begeleiding kunnen bieden. Leerlingen die hier op school zitten kunnen gebruik maken van onze diensten, in een fijne vertrouwde leeromgeving. Na de laatste les kan je kind bij ons terecht. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van RSG Broklede. Leerlingen van andere scholen kunnen terecht bij Lyceo in Maarssen, Utrecht of Woerden.

In nauw overleg met zowel jou als jouw kind worden vooraf en gedurende het traject afspraken gemaakt om de begeleiding optimaal te laten verlopen. We stellen persoonlijke doelen op, samen met jou en je kind. Ons enthousiaste team ondersteunt je kind bij het behalen van deze persoonlijke doelen tijdens de huiswerkbegeleiding en/of bijles. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom coachen wij je kind om een eigen manier van leren te ontdekken, zodat hij of zij in de toekomst zelfstandig aan het werk kan. We benaderen alle leerlingen vanuit positiviteit en helpen om door te zetten, ook als het leren wat minder goed gaat.

Voor vragen over onze diensten of werkwijze kan je contact opnemen via e-mail of telefoon. Wij kunnen dan een kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Als je jouw kind hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voeren we samen met jou en je kind een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt waarin we de doelstellingen en wensen van hem of haar op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, als dat nodig is, het plan bij. Doordat jouw kind wekelijks op locatie is, kunnen de begeleiders en de vestigingsmanager de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgt jouw zoon of dochter actieve en persoonlijke begeleiding en wordt hij of zij gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

Studiecoaching

Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart