Lyceo Deventer -
De Boerhaave

Trinke van Dam

Vestigingsmanager

Leerlingen gemotiveerd op weg helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is waar ik blij van word. Wat vinden ze belangrijk, waar lopen ze warm voor en hoe geven ze daar invulling aan? Maar ook: hoe verloopt de samenwerking tussen ouder, leerling en de school? Met aandacht naar deze verhalen luisteren, helpt er achter te komen wat het beste voor de leerling werkt. Zodat we de huiswerkwerkbegeleiding met ons gedreven team van begeleiders hierop af kunnen stemmen. Weten wat ons team voor je kan betekenen? Mail of bel voor een vrijblijvend kennismakinggesprek.

Over deze locatie

Midden in de wijk Keizerslanden is Lyceo gevestigd op het Etty Hillesum Lyceum aan de Herman Boerhaavelaan 1. Hier bieden we begeleiding op maat voor iedere leerling. Deventer De Boerhaave staat open voor alle leerlingen uit de omgeving, dus ook als je kind niet op het Etty Hillesum Lyceum zit, ben je van harte welkom! Deze vestiging in Deventer is gelegen op 1 minuut loopafstand van bushalte St. Deventer Jozef verpleeghuis.

Wij helpen graag leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het maken van hun huiswerk. Onze vestigingsmanager en enthousiaste begeleiders staan vijf dagen per week voor jouw kind klaar. In het Etty Hillesum Lyceum heeft Lyceo beschikking over een eigen lokaal waar huiswerkbegeleiding wordt gegeven. Daarnaast hebben wij ook beschikking over twee lokalen voor het geven van bijles. We werken met de methode: Lyceo Leren Leren©. Deze bewezen effectieve methode gebruiken we voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden.

Voordat je kind van start gaat met huiswerkbegeleiding komen leerling en ouder(s) op intakegesprek. Zo weet jij wat Lyceo precies inhoudt en kan de vestigingsmanager je adviseren over de begeleiding die bij jouw kind past.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Brugklastraining >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

Bijles

Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze toetsweekopvangklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Brugklastraining

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een grote, spannende stap. Deze speciale training richt zich op brugklassers die extra goed voorbereid willen zijn op deze nieuwe periode. Met handige tips van onze ervaren coaches zorgen wij ervoor dat je een goede start maakt op je nieuwe school! Meer weten? Je kunt contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Vestiging op kaart