Lyceo Dordrecht – Singel 331

Dordrecht Singel 331 – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is in Dordrecht te vinden op de Singel 331, vlakbij de bruisende binnenstad en centraal station. In ons ruime pand is niet alleen ruimte voor huiswerkbegeleiding, maar ook voor bijlessen, basisschoolbegeleiding, coaching en examentrainingen. Daarnaast kunnen wij leerlingen begeleiden door middel van individuele bijles, studiecoaching en pedagogische coaching.

Je kunt direct een intakegesprek aanvragen voor bijles of huiswerkbegeleiding op de Singel in Dordrecht.

Ben je op zoek naar examentraining in Dordrecht? Deze bieden wij elk weekend en elke schoolvakantie aan. 

Alle locaties voor huiswerkbegeleiding in Dordrecht
Alle locaties voor bijles in Dordrecht

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Saskia Söller

Vestigingsmanager

Mijn naam is Saskia Söller en ik ben de vestigingsmanager in Dordrecht. De laatste jaren heb ik met veel plezier gewerkt als leerkracht van groep 8 en deze ervaringen wil ik inzetten om leerlingen passende begeleiding en plezier in het leren te geven. Samen met mijn team van begeleiders zorgen we ervoor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Daarbij kijken we ook naar het maken van een realistische planning én het maken van je huiswerk. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen van de leerlingen vergroot en worden de moeilijke vakken weer leuk!

 • Lyceo Dordrecht – Singel 331
 • Singel 331
 • 3311HE Dordrecht
 • Saskia Söller
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Dordrecht

Onze vestiging zit op een centrale plek en zijn we goed bereikbaar voor leerlingen van verschillende scholen. Zit je bijvoorbeeld op het Da Vinci College, Het Johan de Witt-gymnasium of het Wartburg College? Dan ben je binnen 10 minuten fietsen bij ons aanwezig.

Tijdens onze huiswerkbegeleiding in Dordrecht, bieden we je een rustige omgeving, waarin je met je school of studiewerk aan de slag gaat. Dagelijks is onze Vestigingsmanager aanwezig. Onze ervaren, enthousiaste begeleiders zetten je op de eerste plaats.  Ze helpen je naar zelfstandigheid en werken aan je studievaardigheden. Natuurlijk willen we dat je goede resultaten haalt, maar het is ook belangrijk dat je goed in je vel zit en zelfvertrouwen krijgt.

Je voortgang is te volgen via ons eigen leerlingvolgsysteem, hierin houden we je ontwikkeling bij. Als je op zoek bent naar bijles in Dordrecht, kan je ook bij ons terecht. Mocht je geïnteresseerd zijn in een van onze diensten, dan zouden we graag kennis met je willen maken. Ik ben bereikbaar via e-mail en telefoon. Uiteraard is het ook mogelijk dat je een middag mee komt lopen.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Op deze vestiging in Dordrecht kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Huiswerkbegeleiding bij Lyceo in Dordrecht staat in het teken van persoonlijk aandacht. We stellen samen met je ouders persoonlijke doelen op, bij de start van de huiswerkbegeleiding, waar je bij ons aan gaat werken. Hier gaan onze begeleiders je bij helpen. Door hun positieve aanpak krijg je ook meer zelfvertrouwen. De begeleiders ondersteunen je bij het maken van een planning, zodat je op tijd start met leren en maken van je huiswerk. Je maakwerk kijken ze na en je leerwerk wordt door hen overhoord. Heb je een vakinhoudelijke vraag, dan kan je ook bij hen terecht. Heb je bij ons in de middag gewerkt, dan kan je in de avond lekker ontspannen! Huiswerkbegeleiding is mogelijk in verschillende trajecten, elk met een eigen mate van zelfstandigheid.

  Bijles

  Heb je moeite met een bepaald vak? Loop je misschien achter op de stof? Dan kan bijles bij Lyceo een goede uitkomst zijn! Samen met een ervaren begeleider die een specialist is in je lastige vak, ga je samen aan de slag met de stof. Je kan terecht bij de begeleider met al je vragen. Daarnaast weet de begeleider vaak bepaalde tips en tricks die het allemaal net wat makkelijker maken. De bijlessen worden één op één gegeven, zodat je alle tijd en aandacht krijgt die nodig is. De voortgang van de bijlessen worden bijgehouden door ons leerlingvolgsysteem. De begeleider houdt hier nauwkeurig in bij, wat de vorderingen zijn. Of je nu wekelijks bijles wilt of af en toe het vak bijwerken, bij Lyceo is het mogelijk!

  Examentraining

  Wil je extra goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid over bepaalde examenvakken? Met een examentraining bij krijg je meer zelfvertrouwen en werken we samen aan het beste resultaat.

  Basisschoolbegeleiding

  Ook op de basisschool wordt huiswerk opgegeven. Sommige kinderen hebben hier geen moeite mee, maar er zijn ook kinderen die het tempo lastig kunnen bijhouden of moeite hebben met bepaalde vakken. Soms zorgt de vraagstelling of spanning bij een Cito LVS-toets ervoor dat uw kind lager scoort dan jullie verwachtten aan de hand van de schoolresultaten.

  Bij Lyceo gaan we ervan uit dat ieder kind uniek is en dat ieder kind op zijn of haar manier leert. Wij willen ervoor zorgen dat uw kind genoeg zelfvertrouwen en kennis heeft om na de zomer naar het volgende schooljaar of de middelbare school te gaan. Aan de hand van onze basisschoolmethode Lyceo Junior maken we een persoonlijk plan van aanpak om dit doel te bereiken. Zo werkt uw kind met zijn of haar vaste begeleider alleen aan de onderdelen die aandacht nodig hebben. Deze vaste begeleider houdt u op de hoogte van de voortgang en overleg hierover is altijd mogelijk. Op deze manier wordt het plan van aanpak actueel gehouden en aan huidige behoeften aangepast, zodat we met elkaar het doel kunnen bereiken.

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.