Lyceo Haarlem -
Houtplein

Pascal Kist

Vestigingsmanager

Mijn naam is Pascal Kist en ik ben werkzaam als vestigingsmanager op het Houtplein in Haarlem. Een ruime locatie in het centrum van de stad waar leerlingen van verschillende scholen terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentrainingen. Naast mijn werk bij Lyceo volg ik ook een lerarenopleiding en op deze manier kan ik theorie en praktijk met elkaar verbinden. Samen met een team van ervaren begeleiders zorgen we voor een fijne leeromgeving waarin we werken aan zelfvertrouwen en het ontwikkelen van studievaardigheden. We staan voor iedere leerling klaar en via onze werkwijze stellen we persoonlijke doelen voor elke individuele leerling.

Over deze locatie

Lyceo is te vinden op Houtplein 7 in Haarlem. Onze vestiging is op vijf minuten loopafstand verwijderd van het centrum. Door onze centrale ligging zijn we goed bereikbaar voor de vele leerlingen van verschillende scholen uit Haarlem en omgeving, zoals het Stedelijk Gymnasium, Eerste Christelijke Lyceum, Sancta Maria en Rudolf Steiner. De vestiging heeft een huiselijke en frisse uitstraling, waar leerlingen en studenten zich snel thuis voelen.

We werken in een rustige en vooral prikkelarme omgeving met een team van ervaren begeleiders. De begeleiders ondersteunen jouw kind bij het maken en leren van het huiswerk, maar ook met de planning en inhoudelijke vragen. We bieden jouw kind zoveel mogelijk structuur. Onze enthousiaste begeleiders helpen je kind met het eigen maken van studievaardigheden, zodat de zelfstandigheid wordt vergroot. Daar heeft iedere leerling de rest van zijn of haar schoolcarrière profijt van! We stellen persoonlijke doelen vast, in samenspraak met de ouder(s), bij de start van de begeleiding en passen deze indien nodig bij.

Mocht je vragen hebben over een van onze diensten, kan je altijd contact opnemen via de e-mail of telefoon. We kunnen dan een vrijblijvende afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Ben je nieuwsgierig hoe het er hier aan toegaat of wil je graag langs komen? Je bent van harte welkom om langs te komen en kennis te maken met onze begeleiders en meer informatie te ontvangen over onze diensten. Graag tot dan!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • StudieKeuzeAdvies >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Als je jouw kind hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voeren we samen met jou en je kind een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt waarin we de doelstellingen en wensen van hem of haar op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, als dat nodig is, het plan bij. Doordat jouw kind wekelijks op locatie is, kunnen de begeleiders en de vestigingsmanager de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgt jouw zoon of dochter actieve en persoonlijke begeleiding en wordt hij of zij gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

Bijles

Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

Basisschool bijles

Heb jij een zoon of dochter op de basisschool? En merk je dat hij of zij niet goed kan meekomen met lezen, taal of rekenen? Dan ondersteunen we je kind graag met een-op-een bijles. Tijdens de begeleiding helpen we je kind doelgericht om de taal- en rekenvaardigheid te verbeteren met ons eigen lesmateriaal: Lyceo Junior. In groep 8 is er ruimte voor voorbereiding op de doorstroomtoets.

StudieKeuzeAdvies

Is jouw kind van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding in Nederland? Wanneer je kind nog niet weet wat hij of zij wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies wordt je kind in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Dit begint bij een vrijblijvend intakegesprek waarna besloten kan worden om het traject te starten. Samen met een deskundige studiekeuzecoach gaat je kind aan de slag om te ontdekken wie hij of zij is en welke studiemogelijkheden er zijn door middel van een persoonlijkheidstest en een studieinteresssetest. Aan het einde van het traject is er een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je kind past. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager of plan het intakegesprek via onderstaande knop!

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarmee jij en je kind volledig worden ontzorgd. Dat is het Lyceo Examenjaar. We begeleiden je kind op de eigen school of op een van onze vestigingen met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast krijgt je kind een Lyceo Samenvatting en toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Examen Oefenen. Dit kan desgewenst worden aangevuld met StudieKeuzeAdvies en examenvreesreductietraining. Je kind krijgt kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving, vol extra oefenmateriaal voor alle examenvakken. Samen met een persoonlijke begeleider werken we aan het einddoel: het diploma behalen! Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart