Lyceo Haarlem – Houtplein

Lyceo Haarlem – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is te vinden op Houtplein 7 in Haarlem. Onze vestiging is op maar vijf minuten loopafstand verwijderd van het centrum. Door onze centrale ligging zijn we goed bereikbaar voor de vele leerlingen van verschillende scholen uit Haarlem en omgeving, zoals het Stedelijk Gymnasium, Eerste Christelijke Lyceum, Sancta Maria en Rudolf Steiner. De vestiging heeft een huiselijke en frisse uitstraling, waar leerlingen en studenten zich snel thuis voelen. De vestiging op de Houtplein biedt niet alleen huiswerkbegeleiding in Haarlem en bijles, maar wij bieden ook basisschoolbegeleiding, bijles voor studenten en examentraining in Haarlem voor middelbare scholieren aan.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Pascal Kist

Vestigingsmanager

Mijn naam is Pascal Kist en ik ben werkzaam als vestigingsmanager op het Houtplein in Haarlem. Een ruime locatie in het centrum van de stad waar leerlingen van verschillende scholen terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentrainingen. Naast mijn werk bij Lyceo volg ik ook een lerarenopleiding en op deze manier kan ik theorie en praktijk met elkaar verbinden. Samen met een team van ervaren begeleiders zorgen we voor een fijne leeromgeving waarin we werken aan zelfvertrouwen en het ontwikkelen van studievaardigheden. We staan voor iedere leerling klaar en via onze werkwijze stellen we persoonlijke doelen voor elke individuele leerling.

 • Lyceo Haarlem – Houtplein
 • Houtplein 7
 • 2012DD Haarlem
 • Pascal Kist
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Haarlem

We werken in een rustige en vooral prikkelarme omgeving met een team van ervaren begeleiders. De begeleiders ondersteunen je bij het maken en leren van je huiswerk, maar ook met de planning, inhoudelijke vragen en bieden je zoveel mogelijk structuur. Ze helpen je met het eigen maken van studievaardigheden, zodat je ook werkt aan je zelfstandigheid. Hier zal je de rest van je schoolcarrière iets aan hebben! We stellen met je ouders je persoonlijke doelen vast bij de start van de begeleiding en passen deze indien nodig bij.

Mocht je vragen hebben over een van onze diensten, kan je altijd contact opnemen via de e-mail of telefoon. We kunnen dan een vrijblijvende afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Ben je nieuwsgierig hoe het er hier aan toegaat of wil je graag langs komen? Je bent van harte welkom om langs te komen en kennis te maken met onze begeleiders en meer informatie te ontvangen over onze diensten. Graag tot dan!

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • Op deze vestiging in Haarlem kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  De meeste leerlingen die naar de huiswerkbegeleiding komen, hebben vaak behoefte aan extra structuur en ondersteuning bij de studievaardigheden. Dit zijn precies de punten waar wij ons in de huiswerkbegeleiding ook op richten! In de begeleiding zit je in kleine groepen (een begeleider op maximaal zeven leerlingen) in rustige ruimtes. In de huiswerkbegeleiding werken we met ons eigen leerlingvolgsysteem, waarin ouders mee kunnen kijken met wat hun zoon of dochter doet in de begeleiding.
  Je kan bij ons in een ontspannen sfeer werken aan de leerdoelen die wij voorafgaand aan de begeleiding samen met je ouders hebben besproken. De begeleiders ondersteunen je bij de studievaardigheden en je vragen.

  Bijles

  Het kan altijd voorkomen dat je meer moeite hebt met één of meerdere vakken. Daarvoor bieden wij bijles aan, één-op-één vakinhoudelijke begeleiding. Tijdens de eerste bijles zal de hulpvraag in kaart gebracht worden, zodat de bijles hier op afgestemd kan worden. Doordat je geholpen wordt met je struikelblokken voor specifieke vakken, zal het zelfvertrouwen toenemen, wat van positieve invloed kan zijn op je behaalde resultaten. Ouders krijgen regelmatig terugkoppeling over het verloop van de bijlessen.

  Examentraining

  Wil je extra goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid over bepaalde examenvakken? Met een examentraining bij krijg je meer zelfvertrouwen en werken we samen aan het beste resultaat.

  Basisschoolbegeleiding

  Bij Lyceo is uw kind op de juiste plek voor de aandacht die nodig is. Sommige basisschool leerlingen komen bij vakken zoals taal, rekenen en studievaardigheden in de knoop en kunnen in het schooljaar achterlopen op raken. De redenen hiervoor zijn soms complex en nemen tijd in beslag om aan te pakken. Dat kan vervelend zijn voor uw kind en voor de resultaten op school. Bij de basisschoolbegeleiding bij Lyceo hebben wij persoonlijke aandacht voor uw kind en kijken we wat uw kind nodig heeft om weer mee te komen met de klas. Een vaste begeleider zal een bekend gezicht worden voor uw kind. Omdat ieder kind anders is, peilen we hoe uw kind leert en stemmen we onze begeleiding af op de behoefte van uw kind. Kinderen moeten plezier hebben in school en daarom streven we bij Lyceo ernaar om niet alleen leerzame bijles of bijscholing te geven, maar er vooral iets leuks van te maken!

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.