Lyceo Haarlem -
Mendel College

Charlotte Rijksen

Vestigingsmanager

Mijn naam is Charlotte en vanaf augustus 2023 ben ik werkzaam als vestigingsmanager op Lyceo. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding hotel en eventmanagement en heb jaren in de recruitment gewerkt. Als persoon ben ik een echte verbinder. Mijn hart is altijd sneller gaan kloppen bij het onderwijs en ik kijk er naar uit hier mijn bijdrage in te kunnen leveren. Mijn kracht zit in een open communicatie, mijn deur staat altijd open. Leerlingen kunnen bij mij terecht om hun verhaal te doen. Een vertrouwde omgeving zorgt ervoor dat je je veilig voelt en je jezelf kunt zijn. Dit is belangrijk om je verder te ontwikkelen.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Haarlem

We bieden een rustige omgeving, waarin we je veel persoonlijke aandacht geven. Bij ons kan je terecht met je vragen en zorgen we ervoor dat je de stof beter begrijpt. We helpen je bij het vinden van studievaardigheden die bij jou passen, zodat je zelfredzaamheid vergroot wordt.

We hebben een goede samenwerking binnen de school. Een aantal keer per jaar heeft de vestigingsmanager contact met je mentor. Op deze manier wordt belangrijke informatie uitgewisseld en kan je optimaal begeleid worden. Daarnaast is er regelmatig contact met een vast contactpersoon binnen de school en met je ouders. Samen met jou, school en ouders werken we naar betere studieresultaten en meer zelfstandigheid!

Ben je benieuwd? Neem contact op via e-mail of telefoon voor meer informatie. We kunnen een kennismakingsgesprek plannen waarin we de mogelijkheden bespreken.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

Bijles

Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding voor een bepaald vak? Dan ben je bij Lyceo aan het juiste adres! Onze ervaren begeleiders bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft in alle vakken en op alle niveaus. Na een intakegesprek maken we een plan om doelgericht zijn of haar vak bij te spijkeren. De bijlessen vinden plaats in een aparte ruimte en na iedere bijles rapporteren we in ons leerlingvolgsysteem. Al vele leerlingen hebben dankzij onze bijlessen meer zelfvertrouwen gekregen en hun cijfers aanzienlijk verbeterd.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Met zelfvertrouwen, goed resultaat en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen. Ga er maar aan staan! Geef jouw kind daarom een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart