Lyceo Haarlem – Mendel College

Mendel College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding in Haarlem kan je vinden op het Mendelcollege. Hier hebben we toegang tot de mooie ruime studieruimte waar je in alle rust kan werken en leren. Als jij na je laatste les naar ons toe komt, kun je dus in alle rust aan de slag met jouw leer- of maakwerk. Ook voor bijles ben je bij ons welkom!

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Emilie Kalff

Vestigingsmanager

Mijn naam is Emilie Kalff en ik ben vestigingsmanager op het Mendel College in Haarlem. Ik hoop mede door mijn ervaring in scholierenbegeleiding en werkzaamheden in de zorg, bij te kunnen dragen aan het schoolplezier en voortgang van de leerlingen. Hierbij werken we doelgericht en met een persoonlijke aanpak. Het is als scholier niet altijd makkelijk om je op je huiswerk te concentreren in de hectiek van alledag. Of het nu gaat om leren leren, vakinhoud, motivatie, zelfvertrouwen, voorbereiden voor toetsen of het verkrijgen van meer structuur: samen met mijn team van enthousiaste begeleiders proberen we de leerling zo passend mogelijk te helpen. Hopelijk tot snel!

 • Lyceo Haarlem – Mendel College
 • Pim Mulierlaan 4
 • 2024BT Haarlem
 • Emilie Kalff
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Haarlem

We bieden een rustige omgeving, waarin we je veel persoonlijke aandacht geven. Bij ons kan je terecht met je vragen en zorgen we ervoor dat je de stof beter begrijpt. We helpen je bij het vinden van studievaardigheden die bij jou passen, zodat je zelfredzaamheid vergroot wordt.

We hebben een goede samenwerking binnen de school. Een aantal keer per jaar heeft de vestigingsmanager contact met je mentor. Op deze manier wordt belangrijke informatie uitgewisseld en kan je optimaal begeleid worden. Daarnaast is er regelmatig contact met een vast contactpersoon binnen de school en met je ouders. Samen met jou, school en ouders werken we naar betere studieresultaten en meer zelfstandigheid!

Ben je benieuwd? Neem contact op via e-mail of telefoon voor meer informatie. We kunnen een kennismakingsgesprek plannen waarin we de mogelijkheden bespreken.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Ons doel is het verbeteren van je studievaardigheden en resultaten. Een team van ervaren begeleiders staat klaar om je te helpen bij je persoonlijke hulpvraag. Bij de huiswerkbegeleiding willen we dat je beter leert plannen en meer overzicht krijgt over je huiswerk. Op deze manier ben je klaar met je huiswerk als je bij ons bent geweest. Zo heb je een rustige avond waarin je tijd hebt voor andere dingen!
  Aan de hand van een planning ga je zelfstandig aan de slag. Begeleiders lopen rond in de ruimte om te kijken hoe het gaat en zijn er voor jou als je vragen hebt. Als je denkt dat je de stof voldoende kent, gaan we dit testen met behulp van een oefentoets. Daarnaast helpen begeleiders je met studievaardigheden en het nakijken van je huiswerk. Een ander voordeel is dat je bij ons geen afleiding hebt en je beter kunt concentreren. Doordat we je helpen met plannen, zorgen voor een rustige omgeving en we je kunnen helpen met vragen werkt huiswerk maken bij ons beter. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en zullen je huiswerk met meer plezier maken. We willen dat jij beter wordt in het maken en het leren van je huiswerk en je deze vaardigheden vervolgens ook thuis gaat toepassen. Je ouders kunnen je ontwikkelingen volgen in ons eigen leerlingvolgsysteem, dat thuis te bekijken is.

  Bijles

  Heb je moeite met een bepaald vak? Dan staat Lyceo klaar om jou bijles te geven. Bij een bijles geeft een begeleider één op één uitleg over een specifiek vak. Je krijgt extra uitleg en ondersteuning voor een vak dat je moeilijk vindt. Zo kun je samen met een begeleider huiswerk maken, maar kun je ook moeilijke stof herhalen, of alvast vooruit werken. Je krijgt bij ons de tijd en rust om al je vragen met de begeleider te bespreken. Op deze manier zorgen we ervoor dat je een vak (weer) beter begrijpt. Doordat wij je helpen zullen je cijfers verbeteren waardoor jij weer het zelfvertrouwen krijgt ook zelfstandig goede cijfers te halen!