Lyceo Haarlem – Schoter Scholengemeenschap

Haarlem Schoter Scholengemeenschap – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo huiswerkbegeleiding Haarlem is gevestigd op scholengemeenschap Het Schoter. Deze vestiging ligt in Haarlem Noord; aan de Sportweg, tegenover het Haarlemstadion. Door deze ligging zijn we goed bereikbaar voor leerlingen van verschillende scholen uit Haarlem en omgeving. De vestiging heeft een rustgevende uitstraling en er heerst een ontspannen sfeer, waardoor je je snel thuis voelt. Je kan direct na je laatste les beginnen. Op deze vestiging worden, naast huiswerkbegeleiding, ook bijles en coaching aangeboden.

Onze openingstijden vindt u in het blok rechts. Telefonisch is de Vestigingsmanager op werkdagen de hele dag bereikbaar.

Charlotte Besselink

Vestigingsmanager

Hi! Ik ben Charlotte Besselink, de Vestigingsmanager van Het Schoter. Als Maatschappelijk werker met uiteenlopende ervaringen in het werkveld ligt mijn hart echt bij het ondersteunen van mensen en het zoeken naar oplossingen wanneer men ergens tegenaan loopt. Aanstaande maandag begin ik met frisse moed op Het Schoter in Haarlem en hoop ik de komende 2 maanden begeleiders, leerlingen en collega’s goed te leren kennen.
Mijn visie is vooral dat elke leerling het verdiend om uiteindelijk examenjaar te halen. Met vlag en wimpel op zijn of haar eigen manier. Wat hier voor nodig is, onderzoek ik graag samen met de begeleiders en vanuit eigen ervaring weet ik: die eindstreep komt er echt wel!

 • Lyceo Haarlem – Schoter Scholengemeenschap
 • Sportweg 9
 • 2024CN Haarlem
 • Charlotte Besselink
 • Vestigingsmanager
+31630038768

Over deze locatie

Onze huiswerkbegeleiding Haarlem

Op onze vestiging werk je in een prettige, rustige omgeving. Het team van ervaren begeleiders met vakinhoudelijke kennis zorgt ervoor dat je je kan focussen en concentreren. Je krijgt actieve en persoonlijke begeleiding. Daarnaast houden de begeleiders zich bezig met het aanleren van relevante leerstrategieën, plannen en het ‘leren leren’.  Duurzame studievaardigheden dus! Zo is er minder stress, krijg je meer vrije tijd en meer zelfvertrouwen. Lyceo werkt samen met het Schoter en heeft daardoor contact met jouw mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op jouw behoeften. Wanneer ze naar huis gaan is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning. De huiswerkbegeleiding zorgt voor rust!

Kom gerust langs

Heb je vragen over de huiswerkbegeleiding of ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen? Dan horen we dat uiteraard graag. Je kan altijd even langslopen of ons telefonisch of per mail bereiken. We kunnen dan een vrijblijvende afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Openingstijden

 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • 14:00 - 18:00
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Haarlem kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Kan je een steuntje in de rug gebruiken met het aanpakken van je huiswerk? Kom dan naar Lyceo! Tijdens huiswerkbegeleiding is er uitgebreid aandacht voor vaardigheden die je helpen op school. Denk bijvoorbeeld aan structuur aanbrengen, plannen, samenvatten en leerstrategieën. Hiermee draagt huiswerkbegeleiding ook bij aan het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid.
  Door huiswerkbegeleiding in kleine groepen (1 begeleider op 7 leerlingen) aan te bieden, is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht voor jou en je persoonlijke ontwikkeling. Samen met een begeleider maak je een planning voor je huiswerk. Je maakwerk wordt nagekeken en je leerwerk overhoord. Voor vakinhoudelijke vragen kan je ook bij begeleiders terecht. Dit alles gebeurt in een ontspannen en prettige sfeer en omgeving. Je ouders kunnen je voortgang volgen door middel van ons eigen leerlingvolgsysteem en middels regelmatig contact met de Vestigingsmanager.

  Bijles

  Heb je moeite met één of meerdere vakken? Wil je graag jouw zelfvertrouwen vergroten en jouw cijfers verbeteren? Heb je een achterstand opgelopen of wil je graag extra uitleg over dat lastige hoofdstuk? Dan kunnen bijlessen van Lyceo uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijg je een uur individuele één-op-één begeleiding voor een vak om achterstanden weg te werken of om de stof beter te begrijpen. Je krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. De bijles vindt plaats in een apart rustig lokaal, zodat je al je vragen kan stellen aan de bijlesdocent. Wij staan klaar voor al jouw vragen!

  Basisschoolbegeleiding

  Basisschool, de naam zegt het al; het legt de basis voor het schoolleven van uw kind. Basisschoolbegeleiding is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Tijdens een-op-een begeleiding werken we aan het vak waar uw zoon of dochter moeite mee heeft, zodat ook dit moeilijke vak weer leuk wordt.