Lyceo Helmond -
Carolus Borromeus

Willem van Lokven

Vestigingsmanager

Mijn naam is Willem van Lokven en na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs heb ik besloten om Vestigingsmanager te worden bij Lyceo. Het is belangrijk voor leerlingen om een veilige en rustige omgeving te hebben, waarin zij vrij zijn om zichzelf te kunnen zijn. Op die manier komen leerlingen tot bloei en zijn zij in staat tot beter presteren. Als vestigingsmanager vind ik het belangrijk om deze omgeving voor hen vorm te geven. Ik sta voor een positieve benadering en help leerlingen graag om hun ‘weg’ te vinden naar hun toekomst. Samenwerken met leerlingen aan zelfstandigheid en structuur vergroot hun zelfvertrouwen. Door persoonlijk contact met u en school te onderhouden kunnen wij samen de voortgang monitoren en bijsturen waar nodig. Mijn team, van enthousiaste en competente begeleiders, staat klaar om er een leerzaam en knallend schooljaar van te maken!

Over deze locatie

Binnen de muren van het schoolgebouw van het Carolus Borromeus College in Helmond biedt Lyceo begeleiding aan iedere leerling die een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Deze schoolvestiging bevindt zich in Diepenbroek, op slechts 4 minuten loopafstand van station Helmond Brandevoort. Bij ons kan je kind werken in een rustige omgeving met een fijne en open sfeer. Dit geldt niet alleen voor leerlingen van het Carolus Borromeus College, ook leerlingen van andere scholen uit de omgeving zijn welkom om bij ons aan te schuiven!

Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij jouw kind het beste uit zichzelf te halen en zijn of haar ambities waar te maken. Dit doen we door heldere doelen op te stellen, die passen bij het leertempo van jouw kind. De begeleiding wordt verzorgd door enthousiaste begeleiders, die meestal zelf nog studeren en daardoor qua leeftijd en belevingswereld dicht bij de leerling staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren. We zorgen er altijd voor dat je kind met zoveel mogelijk plezier kan werken. Want wat leerlingen met plezier leren, vergeten zij niet meer.

Ben je benieuwd? Loop eens langs of neem contact met ons op! We plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Jouw kind krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek huiswerk te maken en vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.

Bijles

Een vaste begeleider geeft je kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Je zoon of dochter leert zelfstandig en gestructureerd te werken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen, verbeteren de resultaten en verdwijnt de leerachterstand. Onze bijlessen zijn op locatie en online te volgen en zijn flexibel in te plannen wanneer het jouw kind het beste uitkomt.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Vestiging op kaart