Lyceo Helmond -
Dr.-Knippenberg

Cosette van der Vlies

Vestigingsmanager

Mijn naam is Cosette en ik ben de vestegingsmanager van Dr. Knippenberg College. Zelf ben ik een enthousiaste vestigingsmanager die graag leerlingen op weg helpt. Als afgestuurde sportcoördinator is het voor mij belangrijk om leerlingen op een positieve manier te begeleiden, omdat ik geloof dat als de leerlingen mentaal goed in hun vel zitten, zij vooruitgang zullen boeken. Samen met een geweldig team van begeleiders zorg ik ervoor dat uw kind zelfstandiger wordt maar ook meer zelfvertrouwen krijgt in het studeren. Voor meer informatie neem dan gerust contact op!

Over deze locatie

Op de moderne en ruime locatie van het Dr. Knippenberg College in Helmond biedt Lyceo begeleiding aan leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Na het laatste lesuur staat een vast team van begeleiders klaar om te ondersteunen in het leren plannen, de studievaardigheden aan te leren en het inhoudelijk te helpen met bepaalde vakken die je kind lastig vindt. Wij bieden op deze locatie niet alleen begeleiding aan voor leerlingen van het Dr. Knippenberg College, ook leerlingen van andere scholen zijn bij ons van harte welkom. Onze vestiging in Helmond is gelegen op 5 minuten loopafstand van het Sportcentrum De Braak. Zit jouw kind bijvoorbeeld op het Jan van Brabant College of de OMO Scholengroep Helmond? Dan bevindt onze vestiging zich op minder dan 10 minuten fietsen.

Tijdens de begeleiding vinden we het belangrijk dat iedereen een veilige plek heeft om zichzelf te kunnen zijn. Iedere leerling is anders, en iedere leerling leert ook anders. Het is voor ons belangrijk dat jouw kind de ruimte krijgt om te groeien, en steeds zelfstandiger met het huiswerk aan de gang kan gaan. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij jouw kind het beste uit zichzelf te halen en zijn of haar ambities waar te maken. Voor ons is de prioriteit dat jouw kind uiteindelijk zelfstandig verder gaat met goede studievaardigheden, waar ieder kind het hele leven lang nog profijt van gaat hebben.

Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail! Dan gaan we samen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jou en jouw kind kijken waar we mee kunnen helpen.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Wil jouw kind graag weten hoe hij of zij effectief huiswerk kan plannen, omdat hij of zij daar moeite mee heeft? Dan kan jouw kind hier terecht voor huiswerkbegeleiding. Met huiswerkbegeleiding krijgt je kind de controle terug: hij of zij leert sneller en efficiënter leren, waardoor je kind zijn of haar huiswerk op tijd af heeft. Vrije tijd is dan écht vrije tijd!

Bijles

Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart