Lyceo Maastricht – Scharnerweg

Aan de Scharnerweg, dichtbij het station en het Sint Maartens college vind je Lyceo Maastricht Scharnerweg. In deze grote, ruime vestiging is er altijd een plekje waar je rustig je huiswerk kan maken. We proberen een gezellige, huiselijke sfeer neer te zetten. Iedereen is welkom! De begeleiders staan altijd voor je klaar om je te helpen met vakinhoudelijke vragen of het helpen met het maken van planningen. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Maastricht – Scharnerweg
 • Scharnerweg 155
 • 6224JE Maastricht
 • Luca Maassen
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Maastricht

  Hoe moet je plannen? Hoe pak je het leerwerk aan? Elke leerling heeft zijn of haar eigen hulpvraag en doelen die hij of zij wil bereiken tijdens de begeleiding. Hoe ga ik aan de slag voor dat lastige vak? Het team van ervaren begeleiders op onze locatie in Maastricht helpen je hier graag mee! Belangrijk vinden wij dat de leerlingen na de begeleiding bij Lyceo weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen aan de slag kunnen!

  Voor meer informatie kan je ons altijd bellen of mailen. Natuurlijk kan je ook bij ons terecht voor een vrijblijvend intake gesprek waarin we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

  Luca Maassen

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Luca Maassen en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo Scharnerweg in Maastricht. Samen met een enthousiast team van ervaren begeleiders sta ik voor de leerlingen klaar. Mijn passie voor het onderwijs en de jeugd is begonnen tijdens mijn opleiding pedagogiek. Sindsdien heb ik verschillende ervaring opgedaan. Zo heb ik gewerkt als gezinsvoogd, vak-deskundig leerlingbegeleider en heb ik uitvoerende en leidinggevende rollen vervult binnen het aanvullend onderwijs. Bovendien ben ik gecertificeerd trainer leren leren. Nu werk ik samen met een team van enthousiaste en deskundige begeleiders om iedere leerling zo goed mogelijk te begeleiden. Persoonlijke, positieve benadering en planning staan binnen deze begeleiding centraal. Ik vind het belangrijk dat een leerling zich gehoord en gezien voelt om ervoor te zorgen dat leerlingen met meer zelfvertrouwen en plezier hun schoolcarrière doorlopen.

   

  Benieuwd naar hoe wij kunnen helpen? Je kan altijd vrijblijvend contact met mij opnemen!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Begeleid huiswerk maken bij Lyceo. Dat is 2 tot 5 middagen per week samen met een studiecoach werken aan huiswerk én aan vaardigheden die bij elk vak van pas komen. Zoals plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. Je maakt bij ons je huiswerk in een kleine groep en in een rustige, positieve omgeving. Op vaste tijden, dus vrij is vrij. Dat geeft ook rust in huis.

  Bijles

  Bijles

  Met Bijles van Lyceo heb jij een vak snel weer onder controle en werk je met meer zelfvertrouwen aan je huiswerk en aan je toetsen. Je krijgt heel gericht bijles van een docent in het vak waarin jij je wil verbeteren. Met extra uitleg, gerichte oefeningen en opgaven, helpen we je beter te worden in het vak waar je moeite mee hebt. Maar we kijken ook hoe je de stof leert. En geven je tips om slimmer te leren.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Als je naar de brugklas gaat komen er allemaal dingen op je af. Een nieuw schoolgebouw, andere klasgenoten, leraren en vakken. Je hebt ineens een rooster. Dit zijn leuke veranderingen, maar ook spannend. Deze speciale brugklastraining bereidt brugklassers voor op deze nieuwe periode in hun leven. Met handige tips zorgen onze ervaren studiecoaches voor een goede start, waar je jouw hele schoolperiode profijt van hebt.

  Faalangsttraining

  Uitstelgedrag of haal je onvoldoendes puur door zenuwen? Dan is de faalangsttraining iets voor jou. In 10 weken tijd krijg je grip op faalangst. Je leert hoe faalangst werkt, hoe je het herkent en hoe je ermee omgaat. Met praktische handvatten blijf je voortaan je spanningen en zenuwen de baas. En zet je uitstelgedrag om in acties. Zo ga je in de toekomst iedere toets of presentatie vol zelfvertrouwen tegemoet.

  Studiecoaching

  Nog niet helemaal klaar om het zelf te doen? Maar wel bijna? Wil je leren om beter te plannen? En kan je wel wat extra hulp gebruiken tijdens het leren? Een studiecoach van Lyceo zou je hierbij kunnen helpen! Je leert hoe je het beste om kan gaan met jouw leerstof, met 1 uur in de week net dat steuntje in de rug dat je nodig hebt.

  Vestiging op kaart