Lyceo Maastricht – Scharnerweg

Aan de Scharnerweg, dichtbij het station en het Sint Maartens college vind je Lyceo Maastricht Scharnerweg. In deze grote, ruime vestiging is er altijd een plekje waar je rustig je huiswerk kan maken. We proberen een gezellige, huiselijke sfeer neer te zetten. Iedereen is welkom! De begeleiders staan altijd voor je klaar om je te helpen met vakinhoudelijke vragen of het helpen met het maken van planningen. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Maastricht – Scharnerweg
 • Scharnerweg 155
 • 6224JE Maastricht
 • Luca Maassen
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Maastricht

  Hoe moet je plannen? Hoe pak je het leerwerk aan? Elke leerling heeft zijn of haar eigen hulpvraag en doelen die hij of zij wil bereiken tijdens de begeleiding. Hoe ga ik aan de slag voor dat lastige vak? Het team van ervaren begeleiders op onze locatie in Maastricht helpen je hier graag mee! Belangrijk vinden wij dat de leerlingen na de begeleiding bij Lyceo weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen aan de slag kunnen!

  Voor meer informatie kan je ons altijd bellen of mailen. Natuurlijk kan je ook bij ons terecht voor een vrijblijvend intake gesprek waarin we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

  Luca Maassen

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Luca Maassen en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo Scharnerweg in Maastricht. Samen met een enthousiast team van ervaren begeleiders sta ik voor de leerlingen klaar. Mijn passie voor het onderwijs en de jeugd is begonnen tijdens mijn opleiding pedagogiek. Sindsdien heb ik verschillende ervaring opgedaan. Zo heb ik gewerkt als gezinsvoogd, vak-deskundig leerlingbegeleider en heb ik uitvoerende en leidinggevende rollen vervult binnen het aanvullend onderwijs. Bovendien ben ik gecertificeerd trainer leren leren. Nu werk ik samen met een team van enthousiaste en deskundige begeleiders om iedere leerling zo goed mogelijk te begeleiden. Persoonlijke, positieve benadering en planning staan binnen deze begeleiding centraal. Ik vind het belangrijk dat een leerling zich gehoord en gezien voelt om ervoor te zorgen dat leerlingen met meer zelfvertrouwen en plezier hun schoolcarrière doorlopen.

   

  Benieuwd naar hoe wij kunnen helpen? Je kan altijd vrijblijvend contact met mij opnemen!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

  Bijles

  Bijles

  Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Faalangsttraining

  Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Studiecoaching

  Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Met zelfvertrouwen, goede resultaten en de juiste studievaardigheden het examenjaar doorkomen? Geef jouw kind een steuntje in de rug met Het Lyceo Examenjaar. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider stellen we een op maat gemaakt programma op, afgestemd op de behoeften en wensen van jouw kind. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart