Lyceo Meppel -
Dingstede

Dahlie Eussen

Vestigingsmanager

Mijn naam is Dahlie Eussen. Op de locatie CSG Dingstede ben ik werkzaam als Vestigingsmanager. Samen met een team van begeleiders zorgen wij voor een prettige en leerzame sfeer waarin de leerling centraal staat. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden voor de leerling. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op!

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Meppel

Als je bij Lyceo huiswerkbegeleiding volgt hoef je na schooltijd niet eerst ergens anders naar toe, maar kun je gewoon in de school blijven en daar je huiswerk maken. Als je dan klaar bent, kun je naar huis en hoef je je thuis in meeste gevallen niet meer bezig te houden met je huiswerk. Je ouders kunnen zien wat je bij Lyceo gedaan hebt in ons leerlingvolgsysteem en iedere dag wordt er een kort verslag geschreven over jouw prestaties.

Je huiswerk maken, plannen en leren is niet altijd vanzelfsprekend. Veel leerlingen kunnen hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. We gaan er van uit dat het aanleren van studievaardigheden tijd, inzet en motivatie vereist. We werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid. Dit doen we bijvoorbeeld door je actief te laten oefenen met plannen en je te leren hoe je zelf antwoorden kan vinden op vragen over de leerstof. We werken aan je zelfstandigheid, dus op een gegeven moment zal je weer thuis aan de slag kunnen met je huiswerk.

Mocht meer willen weten over Lyceo dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen via de e-mail of telefoon. Wij kunnen ook een afspraak maken, zodat je al je vragen kunt stellen.

Let op: deze locatie is toegankelijk voor leerlingen van het Dingstede, Stad en Esch.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Stapelt die berg huiswerk zich maar op? Tijdens de huiswerkbegeleiding streven we ernaar om het maak- en leerwerk van je zoon of dochter volledig af te ronden, zodat dit geen zorg meer is voor thuis. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Daarbij leren we je zoon of dochter, via een vooraf opgesteld persoonlijk ontwikkelingsplan, om zelfstandig en gestructureerd te werken. Inclusief toegang tot ons digitale leerplatform Lyceo Oefenen!

Bijles

Heeft je zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan is bijles wellicht de juiste oplossing! Tijdens onze bijles geeft een vaste begeleider jouw kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt hem of haar bij het voorbereiden van toetsen. Onze bijlessen zijn zowel op locatie als online te volgen en zijn flexibel in te plannen.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart