Lyceo Meppel – Dingstede

Dingstede – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het CSG Dingstede in Meppel verzorgen wij de huiswerkbegeleiding in een ruim en licht klaslokaal. De ideale omgeving om je goed te kunnen concentreren op je huiswerk! Ook verzorgen we bijles in aparte ruimtes. Je wordt begeleid door een team van enthousiaste begeleiders en dat zorgt voor een ontspannen sfeer waarin je kunt werken en leren op een manier die bij jou past. Alle begeleiders hebben een training gevolgd, zodat ze jou alle hulp kunnen bieden die jij nodig hebt. Doordat wij samenwerken met het CSG Dingstede zijn de communicatielijnen tussen de docenten, mentoren en ons erg kort. Dit heeft als groot voordeel dat wij op de hoogte zijn van wat er speelt bij jou op school en dat wij daar onze begeleiding op kunnen aanpassen.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Yasmin Peursum

Vestigingsmanager

Ik ben Yasmin Peursum, ik ben werkzaam als Vestigingsmanager voor Lyceo CSG Dingstede in Meppel. Ik bied leerlingen zelfvertrouwen en structuur. Ik vind het belangrijk leerlingen postief te benaderen. Het helpen van leerlingen geeft mij veel energie. Vragen? Neem gerust contact op!

 • Lyceo Meppel – Dingstede
 • Gerard Doustraat 13
 • 7944HD Meppel
 • Yasmin Peursum
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Meppel

Als je bij Lyceo huiswerkbegeleiding volgt hoef je na schooltijd niet eerst ergens anders naar toe, maar kun je gewoon in de school blijven en daar je huiswerk maken. Als je dan klaar bent, kun je naar huis en hoef je je thuis in meeste gevallen niet meer bezig te houden met je huiswerk. Je ouders kunnen zien wat je bij Lyceo gedaan hebt in ons leerlingvolgsysteem en iedere dag wordt er een kort verslag geschreven over jouw prestaties.

Je huiswerk maken, plannen en leren is niet altijd vanzelfsprekend. Veel leerlingen kunnen hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. We gaan er van uit dat het aanleren van studievaardigheden tijd, inzet en motivatie vereist. We werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid. Dit doen we bijvoorbeeld door je actief te laten oefenen met plannen en je te leren hoe je zelf antwoorden kan vinden op vragen over de leerstof. We werken aan je zelfstandigheid, dus op een gegeven moment zal je weer thuis aan de slag kunnen met je huiswerk.

Mocht meer willen weten over Lyceo dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen via de e-mail of telefoon. Wij kunnen ook een afspraak maken, zodat je al je vragen kunt stellen.

Let op: deze locatie is toegankelijk voor leerlingen van het Dingstede, Stad en Esch.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Meppel kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Tijdens de huiswerkbegeleiding word je geholpen met plannen, kun je in alle rust werken en leren en kun je vragen stellen over de leerstof. Naast drinken en koekjes, staat er altijd een begeleider voor jou klaar die jou de hulp biedt die jij nodig hebt. Je bent een aantal dagen per week op onze vestiging in Meppel aanwezig om tot goede resultaten te komen, waardoor jij je doelen kunt waarmaken. We kijken samen met jou naar jouw planning en zorgen ervoor dat je zelf leert hoe je je huiswerk het beste kan verdelen.

  Bijles

  Tijdens een bijles krijg je individuele begeleiding voor een vak naar keuze. Je krijgt hulp bij het voorbereiden van toetsen en uitleg over de stof waar jij het meest moeite mee hebt. Op die manier werk je aan je basiskennis en zelfvertrouwen, kunnen je schoolprestaties enorm verbeteren en worden moeilijke vakken weer leuk! De begeleider die de bijles verzorgt, is een expert op het vakgebied. In overleg met de begeleider wordt een geschikt moment gekozen om de bijles te volgen.