Studiekring Nijmegen -
NSG Groenewoud

Simone van Langen

Vestigingsmanager

Mijn naam is Simone van Langen, de Vestigingsmanager op het NSG Groenewoud. Ik studeerde Onderwijskunde en verhuisde daarna naar Mexico. Hier gaf ik met veel plezier les aan mensen van uiteenlopende leeftijden: van kleuters tot volwassenen. Ik stond daar aan het hoofd van een kleine school. Na bijna 18 jaar keerde ik terug naar Nederland en begon ik bij Studiekring. Hier komt mijn onderwijservaring goed van pas; samen met mijn team aan begeleiders sta ik voor alle leerlingen klaar.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Nijmegen

Omdat we al meerdere jaren samenwerken met het NSG Groenewoud kennen we de school en de docenten goed. De lijntjes zijn kort en dat wordt door ouders en leerlingen als heel prettig ervaren. Voordat je start met huiswerkbegeleiding, of een van onze andere diensten, kom je met je ouder(s) op intakegesprek. Zodat jij weet wat Studiekring is en zodat de Vestigingsmanager je goed kan adviseren over de begeleiding.

Onze locatie

Studiekring heeft een aantal lokalen ter beschikking in de Dependance van de school. De vestiging in het NSG is toegankelijk voor leerlingen van alle middelbare scholen, dus ook als je niet op het NSG zit, kun je bij ons terecht.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >

Huiswerkbegeleiding

Heeft jouw kind moeite met het plannen en maken van huiswerk? Krijgt je kind het vaak niet op tijd af en is hij of zij het overzicht kwijt? Goed je huiswerk maken is niet voor iedereen makkelijk. Gelukkig kunnen wij jouw kind helpen. Met huiswerkbegeleiding bij Lyceo krijgt jouw kind de controle terug.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

Basisschool bijles

Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschool bijles. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat jouw zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Heb je behoefte aan een rustige werkplek om je huiswerk gestructureerd aan te pakken? Of wil je je huiswerkbegeleiding afbouwen? Dan is de Huiswerkklas van Studiekring iets voor jou. Op een rustige werkplek doe je ‘s middags je huiswerk, onder toezicht van een studiecoach. Zo houd je tijd over voor leukere dingen. Voor meer informatie en het aanmelden kan je contact opnemen met de Vestigingsmanager.

Brugklastraining

Een nieuwe school, nieuwe leraren, klasgenoten en vakken. Werken met een lesrooster. Er komt best wat op je af als je net in de brugklas zit. Leuk, maar ook spannend. Met de brugklastraining van Studiekring helpen we je kind die eerste periode goed op weg. Dan maakt hij of zij straks een goede start op een nieuwe school! Voor het aanmelden kan je contact opnemen met de Vestigingsmanager.

Vestiging op kaart