Lyceo Rotterdam – Melanchthon Schiebroek

Melanchthon Schiebroek: begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo is gevestigd op het Melanchthon Schiebroek en biedt hier huiswerkbegeleiding en bijles aan. Je kunt direct na bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding. We zijn geopend van maandag tot en met donderdag, van 14.00 tot 18.00 uur. Hier word je in een groep van maximaal zeven leerlingen begeleid in het maken van je huiswerk en het leren van je toetsen. Ook helpen we je bij het maken van planningen en het ‘leren leren’. Zo leer je om gestructureerd en zelfstandig aan de slag te gaan. En dit alles in een positieve sfeer!

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Naomi Soares

Vestigingsmanager

Mijn naam is Naomi Soares en ik ben de vestigingsmanager op het Melanchthon Schiebroek. Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie heb ik veel ervaring opgedaan in o.a. het coachen, trainen en begeleiden van jongeren. Samen met het begeleidersteam zetten wij ons op het Melanchthon Schiebroek in om de leerlingen in een fijne werksfeer te helpen bij het huis- en leerwerk én ondersteunen wij hen om studievaardigheden te ontwikkelen waar zij de rest van hun schoolcarrière profijt van zullen hebben!

 • Lyceo Rotterdam – Melanchthon Schiebroek
 • Van Bijnkershoekweg 97
 • 3052PB Rotterdam
 • Naomi Soares
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Rotterdam

Samen werken we aan jouw succeservaringen op school. En met samen bedoelen we ook écht samen: door de aanwezigheid van Lyceo in de school kunnen we contact onderhouden met je docenten en mentoren. Zo kan de begeleiding helemaal op jou aangepast worden. Daarnaast blijven ook je ouders op de hoogte van je vorderingen op school door ons online leerlingenvolgsysteem. En vanzelfsprekend spelen jouw wensen en behoeften een grote rol in de begeleiding.

Om de begeleiding aan te passen op jou als leerling en persoon, stellen we vooraf persoonlijke doelen op. Tijdens je begeleidingstraject evalueren we regelmatig, met jou en je ouders, hoe het met je gaat. Als het nodig is, kunnen we je persoonlijke plan of de begeleiding die je hierbij ontvangt dan meer aanpassen naar jouw behoeften. Zo kan jij je optimaal ontwikkelen en haal je het beste uit jezelf!

Voor meer informatie kan je contact opnemen via telefoon of e-mail. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek op het Melanchthon Schiebroek. Tijdens dit gesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken en kun je Lyceo beter leren kennen.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Melanchthon Schiebroek. Als je daar niet op school zit kun je terecht op onze vestiging in Dordrecht.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Rotterdam kan je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Bij de huiswerkbegeleiding werk je in een kleine groep van maximaal zeven leerlingen aan je maak- en leerwerk. Je wordt hierin ondersteund door deskundige begeleiders die je graag een handje helpen. Zo kun je vragen aan hen stellen of overhoren ze je voor een toets. Daarnaast helpen ze je bij het leren van studievaardigheden. Zo leer je steeds beter om gestructureerd en zelfstandig aan de slag te gaan. We vinden het belangrijk dat de begeleiding wordt aangepast op jou als persoon en leerling. Daarom evalueren we regelmatig hoe het gaat met je doelen, begeleiding en cijfers. Ook zijn je vorderingen te volgen door het thuisfront via ons online leerlingenvolgsysteem.

  Bijles

  Als je moeite hebt met een specifiek vak, dan is bijles voor jou dé uitkomst. Hierbij krijg je één-op-één begeleiding van een ervaren en deskundige begeleider. Je kunt al je vragen bij dit vakinhoudelijke talent kwijt, en hij of zij zal er alles aan doen om jou te helpen met je lastigere vak(ken). Ook hier staan de waarden persoonlijke aandacht en positiviteit centraal. We kunnen hierom het bijlespakket aanpassen op jou als persoon. Tussentijds evalueren we daarnaast regelmatig hoe het gaat en natuurlijk houden we je ontwikkelingen in ons online leerlingenvolgsysteem bij, zodat ze thuis ook op de hoogte blijven van je vorderingen.