Wat doet de uitgeverij allemaal?

De uitgeverij houdt zich bezig met de materialen voor alle leerjaren en niveaus. We maken examenbundels, maar houden ons ook bezig met Lyceo Oefenen, Lyceo Samenvatting, planboekjes en materiaal voor de basisschool. We gebruiken alleen bewezen effectieve methodes, daarom werken we samen met universiteiten en professionals.

Afbeelding voor Wat doet de uitgeverij allemaal?

Examenbundels voor alle vakken
Als je volgend jaar eindexamen doet, ben je nu natuurlijk al begonnen met de voorbereidingen in de vorm van schoolexamens. Misschien heb je ook al eens één van onze examenbundels in handen gehad. Die maken we voor 52 vakken, van vmbo-basis tot aan gymnasiumniveau. Alle examenstof staat erin, examenopgaven van voorgaande jaren en handige hulpmiddelen voor bij het leren. Denk hierbij aan een formuleoverzicht of een signaalwoordenlijst.

We maken elk jaar nieuwe examenbundels, om volledig te blijven voldoen aan de exameneisen. Daarbij luisteren we goed naar wensen en feedback van leerlingen, die gebruiken we om de bundels nog beter te maken. Daar zijn dagelijks 15 tot 20 auteurs, controleurs en vormgevers keihard mee bezig.

Lyceo Examen Oefenen
Ook Lyceo Examen Oefenen wordt elk jaar volledig herzien en verbeterd. Op dit online platform vind je nog meer extra oefeningen, aanvullende theorie, filmpjes met uitleg en oefenopgaven inclusief eindtoets. De bijbehorende filmpjes nemen we op in één van onze drie studio’s.

Lyceo Samenvatting
Om het je nog makkelijker te maken, hebben wij alle examenstof al voor je samengevat. Lyceo Samenvatting is compleet vernieuwd voor 2023 en is nu al te koop in onze webshop!

Andere leerjaren
We zijn ook hard voor je aan het werk als je nog (lang) geen examen doet. Onze uitgeverij heeft bijvoorbeeld de planner voor de huiswerkbegeleiding helemaal vernieuwd:

  • de studievaardighedenoefeningen zijn voorzien van een moeilijkheidsgraad
  • de vormgeving is overzichtelijker
  • er wordt meer geoefend met reflecteren, omdat uit feedback bleek dat dit vaak lastig wordt gevonden

Lyceo Oefenen
Sinds 1 september is ons online platform Lyceo Oefenen beschikbaar voor alle leerlingen in de huiswerkbegeleiding. Ook hier heeft de uitgeverij hard aan gewerkt: dagelijks worden hiervoor video’s opgenomen in onze drie studio’s. Hier zijn rond de  20 auteurs filmers en editors bij betrokken.  Lyceo Oefenen is nu klaar voor Nederlands, Engels, wiskunde, scheikunde/nask en Economie, andere vakken volgen in de toekomst.

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan jij wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet dat huiswerkbegeleiding iets voor jou is! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.

Meer informatie over huiswerkbegeleiding