Omgaan met feedback
Feedback is meestal positief bedoeld, al voelt dat misschien niet altijd zo. Iemand probeert jou uit te leggen wat je kunt doen om het een volgende keer nog beter te doen. Ga dus niet direct alles ontkennen, maar laat het commentaar even op je inwerken. Grote kans dat je er wel iets mee kunt. Vind je de feedback uiteindelijk echt niet terecht, dan kun je er later altijd nog op terugkomen.
Als je iets wilt doen met de feedback die je krijgt, moet je wel zeker weten dat je die ook echt begrijpt. Stel dus vragen aan degene die de feedback geeft, om te controleren of jullie het over hetzelfde hebben.
Natuurlijk hoef je het niet altijd eens te zijn met de feedback die je krijgt. Ga voor jezelf (eerlijk) na wat je ervan vindt. Is het volledig onterecht, of zit er misschien toch wel wat in? Misschien heb je al eens eerder commentaar gekregen wat hierop leek, dan zou het kunnen dat je er iets mee moet doen. Probeer altijd open en kritisch naar jezelf te kijken, hoe moeilijk dat ook is.
Omgekeerd heb jij waarschijnlijk ook weleens feedback voor anderen. Bedenk dan dat diegene daar misschien ook wel gevoelig voor is. Ga er dus niet met een gestrekt been in, maar geef ook aan wat er wel goed gaat. Zoals altijd geldt: behandel een ander zoals je zelf behandeld zou willen worden!
Verder lezen?
Wat kun je doen om beter te slapen?
Het is jullie vast opgevallen: jongeren houden er een ander slaappatroon op na. ’s Morgens niet uit bed te krijgen en ’s avonds laat erin. Dat is geen onwil, maar dat is grotendeels te danken aan hormonen. Ook sociale factoren spelen mee, zoals in de avond sporten, bijbaantjes en afspreken met vrienden. Daarnaast kost het bijhouden van sociale media en facetimen met vrienden ook de nodige tijd.
Bekijk alle blogs
Hoe werkt het puberbrein precies? Hoe kan je je (of u als ouder) het beste voorbereiden op de eindexamens of op een toetsweek? En wat kun je doen om beter te slapen zodat je fris en fruitig op school zit? Op deze onderwerpen en nog veel meer geven wij antwoord in onze blogs.
Muziek aan of uit bij het leren?
Voor sommigen is het een absolute noodzaak bij het leren van een toets of het maken van huiswerk: oortjes in, muziekje op en gaan. Maar anderen worden juist enorm afgeleid door muziek en komen niet aan leren toe. Waar doe je nou goed aan? Muziek aan? Of toch muziek uit?
Extra steuntje in de rug nodig?
Kan uw zoon of dochter wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet dat huiswerkbegeleiding iets voor hem of haar is! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.