CodeLab games maken

Ons eerstvolgende online CodeLab games maken start 31 oktober.
In 8 weken tijd leer jij op zaterdag, zondag of woensdagmiddag alles over programmeren om vervolgens aan de slag te gaan met je eigen game. Het online CodeLab wordt aangeboden op verschillende niveaus voor groep 7/8, vmbo en havo/vwo in alle schoolvakanties. Dus wacht niet te lang en verzeker jezelf van een plekje!

MEER INFORMATIE

Meld je aan voor CodeLab!

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, bankieren online, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn. Wij vinden dat iedereen kan leren programmeren en zetten ons in om zoveel mogelijk kinderen hierbij te helpen.

Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de digitale toekomst bieden wij verschillende CodeLabs aan. Volg een CodeLab games maken of boek één van onze nieuwe CodeLabs website maken, cybersecurity of Microsoft Office op een van onze vestigingen of online. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Tijdens een online CodeLab sta je via het online platform WizIQ in direct contact met de begeleider en met andere leerlingen. Zowel de begeleider als de leerlingen kunnen hun scherm delen waardoor de begeleider gemakkelijk een presentatie met de leerlingen kan doornemen. De leerling kan ook in een los kanaal met de begeleider communiceren en zijn of haar code delen waardoor de begeleider gemakkelijk mee kan kijken en de leerling verder kan helpen

 

Vraag een gratis informatiepakket aan

 

Wat houdt CodeLab games maken in?

Tijdens het CodeLab games maken leer jij in Processing de basis van het programmeren, om vervolgens aan de slag te gaan met jouw eigen game. Processing is een programmeertaal die goed geschikt is voor beginnende programmeurs. Het is gebaseerd op Java en bevat daardoor de belangrijkste concepten om je eigen game te maken. Doordat je direct de virtuele output van je eigen code kunt bekijken, zie je welk effect een verandering in de code op jouw spel heeft. Ideaal om in korte tijd tot mooie resultaten te komen.

Uitleg van onze ervaren begeleiders wordt afgewisseld met zelf een eigen code schrijven. Je raakt bekend met belangrijke programmeerconcepten en leert allerlei handige computervaardigheden. Tijdens de cursus werk je aan het bouwen van een eigen game waarin je al je opgedane kennis toepast. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van het CodeLab games maken een gaaf project laten zien aan familie en vrienden!

Meer informatie

Nieuw bij CodeLab

Cybersecurity (havo/vwo)

Omdat het leven tegenwoordig voor een heel groot deel online plaatsvindt, is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een foto op Instagram zet? Hoe herken je phishing mails? In deze cursus leer je hoe het internet werkt, wat er gebeurt met je data en hoe je jezelf beter online kan beveiligen. Denk hierbij aan wachtwoorden, wat je wel en niet deelt en internetgedrag. Je leert online gevaren herkennen zoals phishing, hackers, malware, cyberpesten en social engineering.

BEKIJK ONZE MOGELIJKHEDEN VANAF DE KERSTVAKANTIE EN BOEK DIRECT

Microsoft Office (havo/vwo)

Wil jij snel handig worden in de mogelijkheden van de meest gebruikte Microsoft Office applicaties? Leer tijdens het CodeLab Microsoft Office op een een­voudige manier alle basisvaardigheden voor Word, Excel en PowerPoint. Hier heb je je hele leven plezier van!

BEKIJK ONZE MOGELIJKHEDEN VANAF DE KERSTVAKANTIE EN BOEK DIRECT

Website maken (havo/vwo)

Dagelijks bezoek je de mooiste websites en de grootste webshops, maar hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Tijdens het CodeLab website bouwen ga je aan de slag met het maken van een website. Je leert de basisprincipes van HTML, CSS en JavaScript (jQuery) om een website te voorzien van inhoud, vormgeving en functionaliteit. Deze talen worden gebruikt door bijna alle websites en zijn dus erg belangrijk om te leren.

BEKIJK ONZE MOGELIJKHEDEN VANAF DE VOORJAARSVAKANTIE EN BOEK DIRECT

 • Wat zijn de kosten bij deelname aan een CodeLab?

  Voor alle varianten €255,-

   

 • Is het Lyceo CodeLab ook geschikt voor “ervaren programmeurs”?

  In principe is het CodeLab geschikt voor iedereen: voor leerlingen zonder programmeer ervaring, maar ook voor leerlingen met meer ervaring. De begeleiders zorgen voor extra uitdaging op het moment dat hier behoefte aan is. Mocht je echt al vergevorderde programmeerervaring hebben, dan kun je altijd even telefonisch contact mt ons opnemen via  071 79 000 40 om te bespreken of het CodeLab wel voldoende uitdaging biedt.

 • Hoe wordt het online CodeLab ingericht?

  We hanteren tijdens het online CodeLab één begeleider per klas met een maximum van 6 leerlingen. Alle leerlingen staan via het online platform WizIQ in direct contact met de begeleider en met andere leerlingen. Zowel de begeleider als de leerlingen kunnen hun scherm delen waardoor de begeleider gemakkelijk een presentatie met de leerlingen kan doornemen. De leerling kan ook in een los kanaal met de begeleider communiceren en zijn of haar code delen waardoor de begeleider gemakkelijk mee kan kijken en de leerling verder kan helpen.

 • Hoe zien de CodeLab groepen eruit?

  Bij het fysieke CodeLab hanteren we 1 begeleider met 6 leerlingen, met een maximum van 18 leerlingen per klas. De begeleiding wordt ingedeeld op leeftijd en niveau.

 • Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?

  Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien! Via klantenservice@lyceo.nl

 • Heb ik een laptop nodig?

  Ja, je hebt tijdens het Lyceo CodeLab een eigen laptop nodig.

 • Welke apparaten zijn geschikt om een CodeLab mee te volgen?

  Alle standaardlaptops zijn geschikt voor het volgen van een CodeLab, zoals Windows-laptops (Microsoft), Macbooks (Apple) of Chromebooks (Google). De applicatie, die wordt gebruikt (Processing), kan daarnaast ook op iPads gebruikt worden.

 • Heb ik een smartphone nodig?

  Nee. Als je een Android smartphone hebt kun je jouw spelletje op je telefoon zetten, maar je kunt het ook op je computer spelen.

 • Wordt er lunch verzorgd?

  Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via klantenservice@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie